Zwaluwen Jeugdbekertoernooi

Gefeliciteerd! Jullie staan vandaag in de finale van het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. Wat een knappe prestatie. Daar mogen jullie heel trots op zijn. Wij zijn dat zeker. Trots op het behalen van deze finale, maar vooral omdat jullie door deelname aan dit toernooi voetballen voor leeftijdgenootjes met een beperking. Daar willen zij én wij jullie heel graag voor bedanken.
Het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi is meer dan voetbal alleen. Jullie voetbalclub betaalt inschrijfgeld voor jullie deelname aan dit toernooi. Dit geld komt bij ons terecht, de Zwaluwen Jeugd Actie. Samen met alle andere deelnemende clubs hebben jullie dit seizoen € 349.750,- bij elkaar gevoetbald. Een prachtig bedrag! De helft van dit geld gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren en is bestemd voor onderzoek naar spierziekte bij jongeren. Met de andere helft kunnen amateurvoetbalverenigingen subsidie bij ons aanvragen. Geld dat een club bijvoorbeeld kan gebruiken voor het maken van een invalidentoilet, een uitje voor een G-team, het weghalen van drempels zodat iemand met een rolstoel ook de kantine in kan en spelmateriaal voor bijvoorbeeld blinden- en dovenvoetbal. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden.
De Zwaluwen Jeugd Actie is al in 1960 gestart. In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij meer dan 6 miljoen euro bij elkaar. Je ouders hebben hiervoor misschien ook nog gevoetbald. Vraag ze maar eens naar het Zwaluwen vaantje. Mooi toch dat ook jij, net als je vader of je moeder, nu voor onze actie voetbalt.
‘Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!’ Hét motto van de Zwaluwen Jeugd Actie voor het KNVB Zwaluwen Jeugdbekerseizoen 2018-2019. De start van de 1e ronde staat in principe gepland in de 1e week van september 2018, na alle schoolvakanties. Dan doen jullie toch ook weer mee? Wij rekenen op jullie!
Maar eerst wensen wij jullie uiteraard veel succes én plezier, want vandaag zijn wij allemaal winnaars.