Wedstrijdverslag VVH 2 –  VELO 3


VVH 2 –  VELO 3 0 – 1 ( 0 – 0 )

“Spelhervattingen, frustraties en gele en rode Paaskaarten…….”

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd tegen het Wateringse Velo heeft het 2e de stijgende lijn van de laatste weken helaas geen vervolg kunnen geven.

De match was op verzoek van de gasten eerst verzet naar 2e Paasdag en later, wederom op verzoek van de gasten,  weer terug naar 1e Paasdag. We troffen nu dan ook een goed voetballende tegenstander op Wilgenoord met veel ervaren spelers.

Handsbal

Bij afwezigheid van trainer Mo (trip naar het Belgische Oostende) werden de honneurs nu waargenomen door “Big Wil” en laatstgenoemde stuurde een team binnen de lijnen zonder Joran en Ro, die na de succesvolle laatste weken nu weer spontaan opgeroepen waren voor de VVH hoofdmacht.

Daardoor waren toch weer een aantal plekken op een andere manier als in de afgelopen weken ingevuld. “Bruce” als rechtermiddenvelder, “Kooltje” weer in het centrum en de “Pastor” vanaf de eerste minuut in de voorhoede. In totaal ook 4 centrale verdedigers in 1 elftal…….

Verdedigend zat het dan ook wel goed. De geoliede combinaties van de afgelopen weken kwamen nu echter weer iets minder uit de verf!

Toch werd er in de eerste helft eigenlijk best wel prima gevoetbald. Er werd continu behoorlijk druk vooruit gezet op de tegenstander en voorin werd de voorhoede prima ondersteund door “Duracell” die vandaag als de nummer 10 over het speelveld mocht dartelen.

Tot erg veel grote kansen leidde het niet echt, maar toch waren er redelijke mogelijkheden, waarvan de “Pastor”, die vandaag overigens prima op dreef was, de grootste kreeg. Zijn diagonale schuiver spatte echter op de vuisten van de VELO goalie uiteen…………..

Uiteindelijk kregen onze jongens toch nog een prima mogelijkheid toen de arbiter van dienst een handsbal binnen het 16-meter gebied als opzettelijk beoordeelde en de bal resoluut op de stip legde.

De “dader” ontving voor zijn opzettelijke (??) handsbal ook nog een gele prent.  Er was vervolgens nogal wat discussie met de scheidsrechter alvorens “Bruce” de toegekende strafschop mocht verzilveren. Hij had hierdoor schijnbaar teveel tijd gekregen om na te denken en zijn strafschop werd door de VELO keeper knap gekeerd in de (voor hem) rechter benedenhoek. Zo bleef het dus 0 – 0,  na dit niet uitgepakte cadeautje. Vlak daarna incasseerde “Bruce” ook nog een gele prent, na een onnodige overtreding op het middenveld. Teleurstelling was hier toch even omgeslagen in kleine frustratie………….. Ook de “Pastor”  had inmiddels geel op zak, nadat hij na een overtreding op hem wat al te nadrukkelijk om geel bedelde bij de scheidsrechter. Die draaide het daarna maar om en toonde de “Pastor” de gele kaart.

Tot de rust bleef de stand vervolgens ongewijzigd.

Frustratie

Na de rust bleef het strijdplan onveranderd. De gasten kregen wel wat meer spelaandeel. Na een minuut of 15 in het 2e bedrijf mochten zij rond het 16 meter gebied van onze goal een, makkelijk toegekende, directe vrije schop nemen. Die werd vervolgens over de muur in de rechterbovenhoek langs de verbouwereerde Max in het doel getorpedeerd………… Een beauty, waar absoluut niets tegen te doen viel!

Na de goal werd het allemaal wat onrustiger in het veld. VVH wilde wel maar kwam niet echt tot grote kansen en ook VELO kon nauwelijks meer een vuist maken.

Een aantal keren werden spelers van de gasten afgevlagd omdat zij in buitenspel positie stonden en dit leidde tot een eigenaardig soort frustratie. Dan is een grensrechter plotseling een enorme misdadiger en dit werd dan ook luister bijgezet in niet mis te verstane bewoordingen.

Gelukkig begreep de scheidsrechter wel, dat dit absoluut niet door de beugel kon en zo incasseerden een aantal spelers van VELO volledig onnodige gele kaarten en werd zelfs 1 speler met rood van het veld gestuurd. En dat bij een stand van 0 – 1!!!!!!!!! Wat doen deze jongens bij een achterstand????

Het was kortom weer een prettige voetbalochtend, waarop iedereen zich weer eens lekker uit kon leven aan de zijde van VELO. Dat er vervolgens fatsoensnormen worden overschreden moet dan maar op de koop toe genomen worden.

Nogmaals, erg jammer, omdat VELO een alleraardigst voetballend elftal heeft…………………

Nu werden er aan Wateringse kant in totaal 6 gele en 1 rode kaart geïncasseerd en dat was, uiteraard, allemaal de schuld van die vreselijke VVH grensjager……

Voor VVH waren de druiven zuur. Weinig weggegeven, goed georganiseerd gespeeld en (vooral in de eerste helft) redelijk tot goed aanvallend voetbal laten zien. Toch stonden de jongens met lege handen aan het einde van de rit.

Volgende week wacht 1 van de toppers uit de competitie, Spartaan ’20 . Wederom op Wilgenoord.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, J. Wolff, Kool, M. de Bruijn; Honkoop (M. Wolff), D. de Bruijn ©, Backx, Rietveld; Spruijt (Boere), Chiguichon Oroxon (Schoonderwoerd).

Don L.