Wedstrijdverslag VVH 2 – Spartaan ’20  2


VVH 2 – Spartaan ’20  2    4 – 0 (1 – 0)

“Moboys stunten tegen titelkandidaat”

Het 2e heeft zichzelf en zijn supporters afgelopen zondag op een heerlijke voetbalmiddag getrakteerd, door kampioenskandidaat Spartaan ’20 uit Rotjeknor naar huis te sturen met een overduidelijke nederlaag en een illusie armer………

Windstil

Wat op Wilgenoord zelden of nooit voorkomt, gebeurde deze schitterende zondag wel; windstil weer en een prettig voorjaarszonnetje…………

Vooraf waren de ingrediënten dus aanwezig voor een leuk potje tegen een van de smaakmakers in de competitie, de balvirtuozen van Spartaan ’20!

Ontbrekend vandaag was “Lobo”, die Thomas Ouwerkerk bij ging staan tijdens de marathon van Rotterdam (klasse Theum!!!), terwijl Joran na zijn goede debuut in de hoofdmacht vorige week, nu weer aansloot in de “Mannschaft” van Mo.

Vanaf het begin van de wedstrijd zat VVH prima in de wedstrijd. De inzet en focus waren goed en het spel was prima verzorgd. Het hart van de defensie bestond deze keer weer eens uit het oude vertrouwde koppel Dan en Bruce. Op links stond voor het eerst na zijn blessure “Lobito” weer eens aan de aftrap, mede omdat “Marrekie” aan zijn rug geblesseerd was en op de bank begon.

Verder mocht good old “B” zijn kunsten ook weer eens vanaf de 1e minuut vertonen. Hij vormde de 2-mans voorhoede met “El Pastor”.

Er ontwikkelde zich een potje, waarin Spartaan weliswaar dreigend was, maar waarin VVH continue vervelende prikjes aan de tegenstander uit bleef delen.

Het leverde een aantal halve mogelijkheden op. Zo vuurde “B” diagonaal vanaf rechts op de vuisten van de Rotterdamse doelman en was er continue gevaar als de deze middag ongrijpbare “Pastor” aan de bal kwam.

Nadat Max nog via een geweldige reflex een treffer van de gasten had voorkomen, werd in de laatste minuut van de eerste helft de “Pastor” aan de linkerzijde van het speelveld weggestuurd. Hij zocht zijn tegenstander op snelheid op en vergat vervolgens de vrijstaande “B” te bedienen………. In plaats daarvan deed hij iets veel mooiers. Hij liet vanaf de 16-meter lijn de bal met een fantastische curve over de doelman, rechts bovenin de kruising belanden. Een beeldschone treffer waar de gelukkige bezoekers van deze wedstrijd weer een poosje op kunnen teren! Aansluitend mochten de matadoren gaan rusten met een 1- 0 voorsprong op zak.

Stuntje

In het begin van het 2e bedrijf probeerde Spartaan vervolgens de druk op VVH te verhogen, maar de “Moboys” gaven deze middag geen krimp. Vooral “El Pastor” bleef een enorme lastpost. Weggestuurd op links liet hij een aantal verdedigers van Spartaan in de kleine ruimte de hielen zien en zijn afgemeten voorzet werd door Joran in 2 delen omgezet in de 2 – 0. Daarna was er nog een kleine 35 minuten te spelen en hoezeer de Rotterdammers het ook probeerden, echte kansen werden er nauwelijks meer door onze gasten gecreëerd. VVH bleef daarentegen continue gevaarlijk. “El Pastor” himself zorgde voor de 3 – 0 en het slotpunt werd verzorgd door de voor “B” ingevallen “Huntelaar”, die sterk voorbereidend werk van “El Pastor” vakkundig van dichtbij afrondde: 4 – 0!!

Een enorme weelde voor ons 2e dat nu (nagenoeg) veilig is. In de laatste 4 ontmoetingen werden 9 punten gehaald met de doelcijfers: 10 voor en slechts 1 tegen. Een goede teamgeest en een aantal individuele hoogstandjes hebben onze “reserves” in de laatste weken behoorlijk omhoog geholpen, met als voorlopige hoogtepunt dit kleine “stuntje” tegen Spartaan.

Man of the match: “El Pastor Lopes”, alias “Marvin” , of gewoon Jona……..

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, D. de Bruijn ©, Honkoop, M. Wolff (M. de Bruijn); Schoonderwoerd, Backx, Borst (Kool), Rietveld; Boere (Spruijt), Chiguichon Oroxon.

Pa L.