Wedstrijdverslag VVH 2 – S.V. Charlois 2

VVH 2 – S.V. Charlois 2   2 – 1  (0 – 0)

“Eind goed, al goed, na afsluiting met 3-punter”

Het 2e heeft de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen afgesloten met een nipte overwinning op laagvlieger Charlois 2 uit  Rotterdam.  Na een matige vertoning bleven de punten in ieder geval op Wilgenoord.

Uiteindelijk werden in 24 wedstrijden 32 punten behaald. Dat waren er nog 2 meer als vorig seizoen, waarin het 2e zich via de nacompetitie wist  te handhaven in de Res. 1e Klasse KNVB tegen, toen ook al, dezelfde tegenstander als op deze mooie zondagochtend.

Mo kon ook deze wedstrijd van een redelijk ruime selectie gebruik maken, waarin Joran en Kooltje helaas i.v.m. blessureleed en “Lobo” i.v.m. een love trip naar Balencia, ontbraken.

Moeizaam

Wedstrijden tegen Charlois verlopen al jarenlang moeizaam en ook deze match was daar geen uitzondering op. Binnen 1 minuut lag de bal al achter de verbouwereerde  Rotterdamse doelman (doelpunt Robin “Huntelaar”), maar helaas werd buitenspel geconstateerd door “de onpartijdige”. Daarna bleef VVH de betere. Charlois vocht voor zijn laatste kans om de nacompetitie dit seizoen te kunnen ontlopen. De smalle selectie bij de gasten (exact 11 spelers en een paar oudgedienden in de basis) was echter wel een groot obstakel.

VVH liet bij vlagen best wel aardige combinaties zien, maar het laatste zetje kon iedere keer net niet gegeven worden. Aan de andere zijde moest ook Max een aantal malen zijn goede vorm etaleren om ook deze wedstrijd aanspraak te kunnen maken op een “clean sheet”.

Ondanks kansen aan beide zijden bleef het tot de rust bij een bloedeloze 0 – 0.

Hessel

In het 2e bedrijf zouden er dan toch nog treffers vallen. De tempoloze zomermiddagwedstrijd werd uiteindelijk opengebroken door de verrassing van de dag!

In de geschiedenisboeken van onze geel-zwarten kon uw reporter nergens meer een eerdere treffer van deze VVH 2 vedette achterhalen……….. Bij een scrimmage in het strafschopgebied van Charlois was het echter uitgerekend Hessel (alias “Bruce”) die zijn team over het dode punt heentrok  door beheerst de linkerbenedenhoek op te zoeken met een bekeken schuiver; 1 – 0 en je moet erbij geweest zijn om het allemaal te kunnen bevatten.

Een hier niet nader te benoemen aanhanger van de thuisclub maakte een spontane rondedans na deze fantastische treffer. Maar goed, nu is het ook wel weer genoeg hierover…..

Nu leek het uitbreiden van de score een kwestie van tijd te worden. Uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied wisten de Rotterdammers echter toch nog de gelijkmaker te produceren en kon geel-zwart weer helemaal opnieuw beginnen met nog een ruime 10 minuten op de klok. Nu werd het tempo nog wat opgevoerd en prompt begon de defensie van de gasten te wankelen. De goede doelman van Charlois kon eerst nog een aantal malen redding brengen, maar was een kleine 5 minuten voor tijd dan toch nog kansloos op een fraaie kopstoot van de mee naar voren getogen “Vonk” de Bruijn. Daardoor werd toch nog een overwinning geboekt met 2 – 1, hetgeen dit seizoen al 8 keer eerder voorgekomen was.

Wong

Nu maar op naar het volgende seizoen. Technisch directeur Sjonnie is achter en voor de schermen al hard bezig om de technische staf en spelersgroep voor het volgende seizoen enige vorm te geven. Een moeilijke opgaaf, maar………….niet onmogelijk!

Dit seizoen gaat de dank van deze trouwe supporter met name uit naar trainer Mo (een geweldige animator en een bijzonder aimabel mens en gedreven trainer die zijn jonge groep fantastisch door dit seizoen geloodst heeft) en zijn secondanten Marco van der Stelt en Marcel van Elleswijk (elftalleider en assistent scheidsrechter). Maar vooral gaat de dank en bewondering uit naar alle jongens van VVH 2 die bijgedragen hebben aan een moeilijk, maar ook leerzaam, seizoen waarin uiteindelijk de doelstelling (handhaving in de Res. 1e Klasse) betrekkelijk eenvoudig is gehaald! Waarschijnlijk zullen onze mannen op de 7e of 8e positie eindigen (veilig in de middenmoot).  Ook weer dank aan onze eigen “Leen” die trouw onze tegenstanders weer heeft ontvangen in dit seizoen.

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een diner in het Chin.Indisch Restaurant “De Pauw” van ons aller vriendin, mevrouw Wong. Hier werd o.a. de award, genaamd “De Paardenl.. van de week” door “B” vergaard en meegenomen naar HdH, waar nog een gezellig afzakkertje genuttigd werd. Op naar het nieuwe seizoen!!!!!

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, D. de Bruijn ©, Honkoop, M. de Bruijn; Schoonderwoerd, Backx, Boere (M. Wolff), Rietveld; Spruit (Vianen), Chiguichon Oroxon (Den Boer).

Speler van de week: Hessel

Paardenl.. van de week: “B”

Pa L.