Wedstrijdverslag VVH 2 –  Concordia 2

VVH 2 –  Concordia 2    4 – 0 ( 3 – 0)

“Keuze genoeg, dat maakt het zo fijn!!!”

Het 2e heeft na een goede pot voetbal tegen Concordia zichzelf wat meer lucht verschaft in de strijd tegen mogelijke degradatieproblemen. Na de ruime winst werd stuivertje gewisseld met de tegenstander op de ranglijst en hebben onze jongens plotseling weer een viertal ploegen onder zich.

De laatste weken werd een aantal malen redelijk ruim en behoorlijk kansloos verloren van goede middenmoters, waardoor de gevarenzone plotseling toch weer in beeld kwam. Nu gloort plotseling weer aansluiting bij de grote middenmoot en lijkt handhaving nog slechts een kwestie van tijd.

Ruime keuze

Voorafgaand aan deze zondag kon trainer Mo voor het eerst in lange, lange tijd weer eens beschikken over een bijna volledige en ook nog eens bijna blessure vrije selectie van 15 spelers, waardoor er ook geen beroep gedaan behoefde te worden op spelers uit onze JO19.

Met uitzondering van de nog altijd geblesseerde Freek en Gavin, en de deze zondag afwezige Bruce (te vinden in diverse Ierse Pubs in Dublin) kon nu eens een keuze uit (een soort van) luxe gemaakt worden.

De in de basis elf teruggekeerde captain Dan speelde als controleur op het middenveld en voorin was Maik Duracell ook weer van de partij deze zondag. Dat zou ook niet onopgemerkt blijven bij Concordia! Verder had Robin “Huntelaar” een basisplek als “target man” in de spits gekregen. Er werd gestart in een 4-4-2, waarin de opzet was om de opbouw bij Concordia al vroeg te storen en vervolgens druk te zetten naar voren………..

Dat lukte vanaf minuut 1 wonderwel. Geen moment werd de defensie van de gasten de rust gegund om opbouwend iets te doen en met een koude oostenwind in de rug trok VVH fel ten aanval.

Na 11 minuten was het al voor de eerste keer raak. Captain Dan verstuurde een dieptepass op maat naar Romeo die vervolgens moederziel alleen voor de keeper niet faalde en beheerst afrondde; 1 – 0.

Vervolgens kon Maik Duracell een goede corner van dichtbij binnen knikken na een minuut of 20 en nog binnen het half uur kon hij daar ook een 2e treffer aan toevoegen, nadat “Huntelaar” hem met het hoofd een vrije doorgang verschafte naar de Delftse goal, hetgeen de 3 – 0 opleverde !

Dat bleef het vervolgens tot het rustsignaal.

Consolideren

In het tweede bedrijf beperkte VVH zich vervolgens tot het vakkundig verdedigen van de verkregen voorsprong. Tegen de koude wind in, maar wel in de richting van onze onvolprezen kantine, werden de aanvallen van Concordia over het algemeen al in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt.

Ook de ingevallen Ro (voor Joran), Pastor Lopes (ook wel bekend als Marvin???) voor Maik, “B” voor “Huntelaar” en “Lobito” (terug van een blessure) voor Wouter kregen nog speeltijd genoeg om hun niet geringe spelkwaliteiten te etaleren.

Het slotpunt werd, nadat een eerdere goal van hem wegens buitenspel (?) nog was afgevlagd- en gefloten, gezet door de Pastor die na een assist van Ro nog koeltjes de 4 – 0 aantekende.

Een mooie zege van het 2e, die wat lucht verschaft, waardoor de definitieve handhaving weer een stuk dichterbij gekomen is!

Man of the match: (Grote) Gijs

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, J. Wolff, Kool, M. de Bruijn; Den Boer (M.Wolff), D. de Bruijn ©, Borst (R.Schröder), Rietveld; Backx (Chiguichon Oroxon), Spruijt (Boere).

Don L.