Wedstrijdverslag V.V. Nieuwerkerk 2  –  VVH 2

V.V. Nieuwerkerk 2  –  VVH 2   0 – 2  ( 0 – 1 )

“Het 2e in het zicht van de (veilige) haven!!!”

Daar waar  in het begin van dit seizoen handhaving in de Res. 1e Klasse een loodzware klus leek te worden, stevent ons 2e elftal inmiddels resoluut  af op een langer verblijf in deze klasse.

Na de thuiszege op concurrent Concordia vorige week, moest vandaag aangetreden worden tegen de reserves van zondag 1e klasser Nieuwerkerk. Ook die vereniging gaat overigens de overstap naar de zaterdag maken volgend seizoen (met de prestatieteams), zodat dit vooralsnog het laatste duel was tussen deze 2 teams.

Onrustig

Ook deze zondag had trainer Mo weer de beschikking over een 15 koppige selectiegroep, hoewel “Duracell” de perikelen rondom het vooruit zetten van de klok schijnbaar niet helemaal goed had verwerkt. Hij had zich ouderwets verslapen en meldde zich bij het begin van het 2e bedrijf pas in de dug-out. Dit noopte Mo om zijn opstelling iets om te gooien.

In de basis verscheen ook “Bruce”, na zijn Ierse uitstapje van vorige week, weer als centrumverdediger naast “Lobo” en op het middenveld gaf Ro dit keer acte de présence vanaf de eerste minuut.

Nieuwerkerk had vanaf het begin van de wedstrijd een licht initiatief in de wedstrijd, zonder dat dit overigens tot kansen leidde. VVH was aan de bal vooral onrustig en balbezit was vaak slechts van (te) korte duur. Toch kregen de geel-zwarten een steeds groter aandeel in het potje en daarom was het dan ook niet helemaal verrassend toen na een half uur de 0 – 1 viel. Het duo Ro(gier) en Ro(meo) vond elkaar in de kleine ruimte op een bewonderenswaardige wijze. Eerstgenoemde gaf een steekpassje d.m.v. een soort lob op zijn naamgenoot. Die kon de bal, die met een heerlijk stuitje recht voor zijn linker viel, heerlijk voluit in de netten laten ploffen. In het vervolg van de eerste helft bleef VVH vervolgens wel de iets betere en had wellicht vlak voor rust nog een strafschop moeten krijgen toen Joran, na een goede voorzet vanaf de linkerkant van het veld,  naar beneden getrokken werd binnen het beruchte 16 meter gebied, nog voordat hij uit kon halen. De (goed leidende) scheids zag er echter niets bijzonders in en zo bleef de kleine voorsprong tot de rust gehandhaafd.

Opluchting

In de 2e helft werd het er allemaal niet veel beter op. Verdedigend stond de organisatie behoorlijk goed, maar aanvallend werd er niet veel meer gecreëerd. Toch had een situatie waarbij de ingevallen “Pastor” in een 3 tegen 2 situatie de volledig vrijstaande “B” had kunnen bedienen de wedstrijd vroegtijdig in het slot kunnen gooien. Jammer genoeg maakte de “Pastor” een andere keuze, waarna de keeper van Nieuwerkerk de aanval alsnog onschadelijk kon maken.

Een minuut of 10 voor tijd viel de definitieve beslissing. Uit een goed uitgevoerde counter passeerde Joran met een ouderwets “poortje” de Nieuwerkerkse goalie, waarna het wel echt voorbij was. Dit zorgde wel voor de nodige opluchting!

Vlak daarvoor had zich nog een ouderwetse scrimmage afgespeeld voor het doel van Max, waarbij de bal circa 10 x ingebracht en vervolgens ook weer halfslachtig weggewerkt werd. Uiteindelijk bleef onze defensie de situatie echter meester. Na de 0-2 had de bonkige spits van de gastheren nog een uitgelezen kans op de aansluittreffer, maar hij faalde alleen voor Max.

Zo bleef het dus bij een nuttige overwinning tegen het hoger geklasseerde Nieuwerkerk, waarvan in dit seizoen 6 punten werden gepakt en komt handhaving weer een stuk dichterbij. Er is aansluiting met de grote middenmoot inmiddels en met de huidige selectie moet het 2e ook sterkere tegenstanders een lastige ochtend kunnen bezorgen.

Compliment wederom voor de geweldige werklust en veerkracht van onze mannen.

Man of the match: “Lobo” (rots in de branding met een fantastisch linker(pudding)been…..).

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, Honkoop, J. Wolff, M. de Bruijn; Den Boer (Backx), D. de Bruijn ©, Borst (M.Wolff), Rietveld; R. Schröder (Chiguicon Oroxon), Spruijt (Boere).

Don L.