Wedstrijdverslag RSV Antibarbari 2 – VVH 2


RSV Antibarbari 2 – VVH 2   2 – 2  (1 – 0)

“Ik heb een spijker in munne kop, au-au (De Stipkes – 1976)”

In een heuse kampioenswedstrijd, met alles durop en deran, heeft het 2e de punten gedeeld met de kersverse kampioen van de Res. 1e Klasse in dit seizoen, Antibarbari 2 uit het Rotterdamse Kralingen. De Rotterdamse Studenten Vereniging Antibarbari had alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke happening van te maken op deze mooie zondagochtend.

Er waren cheerleaders geregeld, voor en na de wedstrijd en in de rust, dweilorkest “De Haringhappers” uit Vlaardingen gaf acte de présence, er waren prachtige speeches na afloop, er was heul veul bier en …………….er was ook nog een tegenstander………

De Moboys wilden er een leuke partij van maken tegen de kampioen, maar waren ook niet van plan om als schietschijf te gaan fungeren deze zondagochtend!

Slap

Met liefst 16 spelers was Mo deze keer richting Rotjeknor getogen en zij zouden ook allemaal speeltijd krijgen tijdens deze memorabele partij. Hier en daar was de basisopstelling van de afgelopen weken weer iets aangepast, maar de ruggengraat van het team was ook deze week weer blijven staan.

Geïmponeerd door de cheerleaders en door de mooie ambiance met redelijk veel publieke belangstelling begon VVH matig aan de wedstrijd. Ook de thuisclub, die zich had voorgenomen om er een galavoorstelling van te maken, begon niet echt geweldig aan de partij. Aan beide kanten leverde het toch nog een paar mooie kansen op. Voor VVH kreeg “B” de beste mogelijkheid toen hij zich na een prachtige aanname alleen voor de keeper van ABB manoeuvreerde. De afronding liet echter helaas te wensen over en de inzet van de flegmatieke VVH spits eindigde aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. ABB kreeg ook een prachtige kans na een vlotte aanval over rechts, waarbij de spits de bal van dichtbij voor het intikken kreeg. Max etaleerde echter zijn grootse vorm van de laatste weken, door de inzet met een katachtige reactie uit zijn goal te tikken.

Zoals vaker dit seizoen viel de goal voor de gastheren na een 25-tal minuten uit een corner, die met een fraaie boog in de rechterbovenhoek naast Max gekopt werd. Met deze 1 – 0 werden de catacomben weer opgezocht voor een lekker bakkie thee.

Andere koek

Na de rust tapte VVH uit een ander vaatje. Er waren een aantal omzettingen in het elftal gepleegd en Mo had de slappe instelling uit het eerste bedrijf nog even extra aangestipt.

Nu beet VVH wat meer van zich af en had ook een groter spelaandeel. Omdat ABB er niet echt in slaagde om hele grote kansen te creëren, kabbelde de partij vervolgens voort en was het wachten voor de grote aanhang van de thuisclub op meer treffers. Die kwamen er echter niet en het werd zelfs nog erger toen uit een hoekschop (jawel, de mannen van het  2e kunnen het ook) door captain Dan de bal bij de 2e paal werd ingekopt; 1 – 1. Toevalligerwijs scoorde Dan in het doel waarnaast een spandoek was opgehangen met de filosofische tekst “Koppen is voor talentlozen” (maar daar bedoelen we in jouw geval niets mee hoor Dan!)

Het was het sein voor de coach van de “Antibarbari 2 grote meneren”, beter bekend als “Tiem Veeg” om nog meer druk naar voren te eisen van zijn manschappen. De spelers van de thuisclub, luisterend naar ludieke namen als “Rennie”, “Dikke Soffers”, “Wijfie”, “Taj Mahal”, “Flo the Legend”, “Bokito” en onze grote vriend “De Garnaal”, probeerden van alles, maar vooralsnog wilde VVH niet van wijken weten. Tot 10 minuten voor tijd een afgeslagen aanval vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard vlak onder de lat naast Max werd ingeschoten; 2 – 1. Zo leek het toch nog een overwinning te worden voor ABB in deze vermakelijke partij.

Vooralsnog gaf VVH zich echter nog niet gewonnen. Eerst trof “B” met een afgemeten schot de kruising tussen paal en lat nog, maar een paar minuten voor tijd werd een corner (weer!!!) vanaf de rechterkant van het veld door Joran in “1 tijd” laag lang de verbouwereerde defensie van ABB bij de 1e paal in de goal geplaatst! Toch nog 2 – 2 dus en….zeldzaam puntverlies voor de onbetwiste kampioen van dit seizoen.

Voor onze jongens de beloning voor een prima potje vandaag en eigenlijk ook gelijk voor een moeilijk maar uiteindelijk ook prima seizoen dat volgende week wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Charlois 2, waartegen vorig seizoen in de nacompetitie de handhaving in de Res. 1e Klasse werd veilig gesteld.

Spijker

Wat daarna nog allemaal gebeurde zal ik jullie voor het gemak maar grotendeels onthouden, maar het 2e heeft veel vrienden gemaakt bij Antibarbello! Het kampioensfeest werd tot in de kleine middaguurtjes meegevierd want ja…………die vaten moeten natuurlijk wel netjes leeg gemaakt worden als je ze gekregen hebt……

Zo kwam uw reporter ook op die spijker. Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen we de spijker tegen in een bankje voor de kantine (niet zo’n fijn plekje voor een spijker / zie foto) en toen de party al even aan de gang was moest ik ineens denken aan een oude carnavalskraker uit 1976 van De Stipkes (wie kent ze niet) met de welluidende titel “Ik heb een spijker in munne kop, au au”, omdat dat het gevoel is dat een flink aantal mannenbroeders aan het einde van deze zondag wel gehad zullen hebben. Voor de bijbehorende beelden van De Stipkes verwijs ik jullie naar het onvolprezen YouTube.

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong (J. Wolff), Honkoop, M. de Bruijn, M. Wolff (Imandt); Den Boer (Backx), D. de Bruijn ©, Borst, Rietveld; Boere, Chiguicon Oroxon (Spruit).

Don L.