Wedstrijdverslag Haastrecht B1 – Barendrecht B1

Blaasie moet een liedje zingen

Zomaar een maandagavond in April waarop Barendrecht JO17-1, middenmoter in de 3de divisie, op bezoek komt. Een tegenstander van het kaliber dat we in Haastrecht niet zo vaak op bezoek krijgen. Tegelijkertijd had JO17-1 al aangetoond juist in wedstrijden tegen hoger spelende tegenstanders het beste voetbal te kunnen spelen, dus kansloos waren we zeker niet.

Onze mannen waren de laatste weken nogal op de proef gesteld met een druk schema. In de competitie werd met enige moeite knap de koppositie gegrepen en ook in de beker werd zeer overtuigend de halve finale gehaald. Nadat de laatste twee wedstrijden met grote cijfers werden gewonnen kon het team dus vermoeid van 6 wedstrijden in twee weken, maar ook vol vertrouwen aantreden tegen de 3de divisionist.

Barendrecht, dat nu de competitie voor hen als een nachtkaars uit gaat de Rijnmond cup als een mooie kans op succes zag, was met zijn voltallige JO17-1 aangekomen op sportpark Wilgenoord. Vanaf moment één zaten onze jongens er echter goed bovenop en werden duels gewonnen. Barendrecht liet niet te min zien een goed ingespeelde ploeg te hebben met veel beweging en positiewisselingen, wat voor onze jongens na een jaar 2de klasse toch wel even wennen was. Toch bleven we lang overeind door hard te werken. Helaas viel halverwege de eerste helft dan toch de 0-1 uit een corner, nadat Barendrecht weliswaar had aangedrongen maar er nauwelijks in slaagde grote uitgespeelde kansen te krijgen. Een domper, maar op zich niks aan de hand. Terugkomen na een achterstand was ons tegen Jodan Boys JO17-1 immers ook al gelukt. Het plan bleef duidelijk, hard werken en wachten op de kansen die wij met ons elftal altijd krijgen. Langzaamaan begonnen we zelf ook wat speldenprikjes uit te delen voor het doel van Barendrecht. Ons middenveld had het welliswaar nog steeds lastig met de positiewisselingen van Barendrecht, maar slaagde er wel vaak in om de bal te veroveren en de spitsen te zoeken. De gelijkmaker kwam echter van een andere voet. Het was Benjamin die met een Robbiaanse goal zorgde voor een kantelmoment in de wedstrijd, want vanaf de 1-1 was het geloof in een mooie afloop volledig terug. Uiteindelijk was het vlak voor rust zelfs nog een keer juichen voor de geel-zwarten toen Jesse na een snelle overname knap wegdraaide en de 2-1 beheerst langs de Barendrechtse keeper schoof.

In de tweede helft drong Barendrecht wel aan, maar het werd snel duidelijk dat ze van goede huizen moesten komen om het doel van Lucas onder vuur te nemen. De “storm” na rust werd zo redelijk eenvoudig doorstaan. Vlak daarna was het zelfs de Haastrechtse equipe die de 3-1 op de borden zette. Joran kopte knap raak uit een vrije trap van Kelvin. Ongekende weelde voor de ploeg uit de Krimpenerwaard. Vanaf dat moment begon het overleven, het harde werken begon toch wel tot wat vermoeidheid te leiden. Zeker toen Barendrecht de boomlange centrale verdediger in de spits posteerde was het vrouw en kinderen eerst, maar verder dan 3-2 uit wederom een standaardsituatie kwam de ploeg uit Barendrecht niet meer. Een prestatie van formaat. De trainers van Barendrecht konden na afloop niet anders dan concluderen dat het team terecht verloren had van een tegenstander met enorme werklust en teamgeest. Een mooi compliment lijkt ons en iets om zeker trots op te zijn als eenvoudige boeren.

Deze knappe overwinning werd nog even nabesproken onder het genot van een klein drankje in de kantine samen met trouwe fans en twee beroepsalcoholisten. En uiteindelijk mocht blaasie dan natuurlijk nog een liedje zingen, want ja… zo gaat dat nou eenmaal.

Met het eind van het seizoen in zicht doen we nog op alle fronten mee, zowel competitie als beker als Rijnmond cup. Tijd om nog even de schouders eronder te zetten en die prijzen maar echt binnen te gaan hengelen in de laatste weken, want zoals het voetbalgezegde luidt: “We hebben nog helemaal niks”.

Met vriendelijke groet,

Hessel Honkoop