Wedstrijdverslag Den Hoorn 3 – VVH 2

Den Hoorn 3 – VVH 2   1 – 1  (1 – 0)

Lentefeest, puntje en doelstelling gehaald”

Aan het begin van het seizoen worden door bestuur en begeleiding van selectieteams doorgaans doelstellingen vastgesteld, waaraan gedurende het seizoen voldaan zou moeten worden.

Voor ons 2e team was dat, evenals vorig seizoen, handhaving in de Res. 1e Klasse KNVB en liefst wat eerder dan in het vorige (lange) seizoen. Daarin lukte het via de nacompetitie uiteindelijk om handhaving af te dwingen.

In die nacompetitie kwamen we destijds o.a. Den Hoorn 3 tegen, dat via de nacompetitie promoveerde naar de 1e Klasse. Destijds werden we kansloos afgedroogd met 5 – 0 in een zeer slechte partij van Haastrechtse kant.

De voortekenen waren nu beter. Een redelijk veilige positie in de middenmoot en een tegenstander die op de laatste plaats preikte van de ranglijst. Den Hoorn had de punten dus hard nodig en is nog altijd in gevecht met Charlois en WCR, om nacompetitie en mogelijk degradatie af te wenden.

Lentefeest

Nadat een groot deel van de “Moboys” op zaterdagavond het lentefeest van VVH had bezocht op Wilgenoord, mochten we al vroeg (09.00 uur!!!) vertrekken op zondagochtend voor de match waarin handhaving bewerkstelligd kon worden. Daarvoor was eigenlijk nog 1 puntje nodig.

De thuisploeg was goed voorbereid en had een ruime selectie voorhanden, met liefst 5 wisselspelers op de bank. Hoe anders was dat bij “geel-zwart”.  Daar had slechts Robin “Huntelaar” plaats genomen naast trainer Mo. Zowel Lobo, alsook Lobito, had de bus bij vertrek vanaf Wilgenoord gemist, waardoor nu een zeer smalle selectie was overgebleven. Op voorhand was daarom al duidelijk dat het lastig zou worden om de galavoorstelling van vorige week te herhalen…..

Na een aantal noodzakelijke omzettingen, vooral centraal achterin en centraal op het middenveld, begon VVH voorzichtig en behoorlijk passief aan deze wedstrijd. De verre van imponerende tegenstander kon ook niet echt grote potten breken, maar VVH zette daar wel een zeer matige 1e helft tegenover, waarin niet 1x op het doel van de tegenstander geschoten werd!

Achterin kwamen onze mannen echter nauwelijks echt in de problemen, zodat een doelpunt echt uit een spelhervatting zou moeten vallen. En dat gebeurde uiteindelijk ook. Niet zover voor het rustsignaal werd een hoekschop van de gastheren matig verwerkt en in een kluwen van spelers bij de 2e paal uiteindelijk succesvol in het doel gewerkt met de kop door de (goede) spits van Den Hoorn;

1-0.

In de tas

Nadat Mo in de rust iedereen had geconfronteerd met het gebrek aan initiatief en beleving, werd er in de 2e helft gelukkig toch uit een iets ander vaatje getapt. Er werd meer als collectief gespeeld en langzaam maar zeker gebouwd aan een licht offensief. Zonder tot grote kansen te komen, kwamen we zo toch steeds dichter in de buurt van het Hoornse doel.

In de laatste 25 minuten schoven ook de centrale verdedigers “Kooltje” en “Bruce” steeds meer in op het middenveld om de druk wat te verhogen en uiteindelijk leidde de wat offensievere speelwijze in de 86e minuut toch nog tot de gelijkmaker.

De bal bleef lang hangen in het strafschopgebied bij Den Hoorn en werd maar half uitverdedigd, zodat “Captain Dan” kon zorgen voor een “happy ending” door met een lob met de buitenkant van de voet over de goalie van de tegenstander in de linkerbovenhoek doel te treffen; 1 – 1.

In de daarna resterende tijd kwam het puntje niet meer in gevaar. Het werd gekoesterd en geliefkoosd door onze jongens en meegenomen in de kledingtas naar Haastrecht.

Het puntje zorgde immers officieel voor een langer verblijf van onze reserves in de 1e Klasse!!

Na alle wisselingen in het elftal vanaf het begin van dit seizoen, mag dat een prachtige prestatie genoemd worden van de “Moboys”. Gefeliciteerd mannen en hopelijk kunnen we in het slot van dit seizoen nog voor een stuntje zorgen in de resterende potjes tegen o.a. aanstaande kampioen Antibarbari 2 en/of a.s. zondag al tegen het hoog geklasseerde CVV Zwervers 2………………

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, Honkoop, Kool, M. de Bruijn; Backx, D. de Bruijn ©, Schoonderwoerd (Spruijt); Boere, Chiguichon Oroxon.

Don L.