Wedstrijd verslagen VVH2


Voorafgaand aan de midweekse topper op 10 mei in de Res.3eKlasse KNVB tussen ARC (nr.2, minste verliespunten) en VVH 2 (3e), werden nog een aantal matches gespeeld. Het 2e boekte daarin  9 punten uit 3 overwinningen en is inmiddels 7 wedstrijden op rij ongeslagen…………… Een kampioenschap is nog altijd mogelijk in de spannende eindfase van deze competitie!

S.C. Woerden 2 –  VVH 2   2  –  3 (1 – 1)

“3 x = scheepsrecht in Woerden, punten gaan mee in 3-punten auto”

Voor de 3e keer in dit seizoen bracht ons 2e team een bezoek aan Woerden en na een gelijkspel tegen Vep 2 en een nederlaag tegen Sportlust 3 moest de “Woerden trilogie” vandaag dan maar worden afgesloten met een overwinning. Dat ging weliswaar niet allemaal vanzelf, maar lukte uiteindelijk wel.

3 punten auto

Vooraf was, in het kader van een bepaalde soort van bijgeloof, al afgesproken door Mo met ondergetekende (Don L.) dat er maar een andere route gereden moest worden naar Woerden t.o.v. de voorafgaande keren en dat de bolide van Don L. dit keer wellicht geluk zou kunnen brengen in dat kader…………… Zodoende stapten de trainer en zijn trouwe metgezel dit keer in het bescheiden karretje van laatstgenoemde, voor deze keer omgedoopt tot de “3 punten auto” op weg naar de te nemen Woerdense horde. 

Op het kunstgras van de gastheer liet de jonge thuisclub vanaf het begin merken dat men echt niet van plan was om de punten gratis mee te geven. Technisch begaafd en verzorgd spelend wist men VVH in het begin redelijk ver van de eigen goal weg te houden. Langzaam maar zeker werd het spelaandeel van VVH echter wel steeds groter.  Dat resulteerde uiteindelijk in de 0-1 van de voet van “Zjos” met een afstandspegel van een meter of 20. Daarna lieten we Woerden toch iedere keer wat teveel het gevoel krijgen dat er vandaag tegen VVH iets te halen was en prompt viel nog voor het rustsignaal de niet onverdiende 1-1.

In het 2e bedrijf verscheen er een ander VVH aan de start dat de zaken voortvarend naar haar hand zette. Maik “Duracell”ontpopte zich deze middag tot matchwinner met 2 treffers, waarvan de 1-2 met het hoofd. De 1-3 was er vervolgens eentje om in te lijsten. Wegdraaiend van zijn tegenstander nam de VVH 2 routinier de bal vol op de slof vanaf een meter of 20, om vervolgens de bal in de linker bovenhoek tot stilstand te zien komen.

Het werd uiteindelijk na een beetje “sloppy” verdedigen vlak voor tijd nog volledig onnodig 2 – 3, maar verder liet VVH het niet meer komen. De kampioensrace kan dus voortgezet worden.

VVH 2 – SV Gouda 2   10 – 2 (5 -1)

“De tampon van de captain”

Over deze parodie op een voetbalwedstrijd valt veel, maar misschien ook weer erg weinig te zeggen. De tegenstand was, laten we zeggen, “matig”.  Vanaf het begin was het kat en muis en liet de thuisclub er geen (kunst)gras over groeien. 

Met een regelmatige score, die gelijk over de helften verdeeld werd, werden de dubbele cijfers in deze pot bereikt. Na 90 minuten prijkte nu dus een score van 0 – 2 op het scorebord (ra,ra hoe kan dat ???).

Al met al een lekkere opwarmer voor de wedstrijd tegen het lastige VEP 2.

O ja, toch nog iets dat vermeldenswaard was. Captain “Bruce”liep in deze partij een bloedneus op en bij gebrek aan watten bij verzorger Don L. waren dames uit het talrijk opgekomen publiek zo genereus om een tampon ter beschikking te stellen aan onze stoere centrumverdediger. Vervolgens kon Bruce met tampon en touwtje het einde van deze enerverende partij gelukkig ook nog meemaken!

VVH 2 – VEP 2   3 – 1 (3 – 0)

“Lastige klip omzeild”

Tegen het Woerdense “Vlug en Paraat” werd in de uitwedstrijd nog puntverlies geleden ( 0 – 0 ) en dat konden de geel-zwarten in deze generale, voorafgaand aan de komende midweekse topper tegen ARC, zich vandaag niet veroorloven.

VVH gaf daarom vanaf minuut 1 gas tegen deze “vervelende” tegenstander, die er goed in is om een tegenstander gedurende de wedstrijd steeds meer te frustreren.

Het hielp enorm dat een discutabel doelpunt van Joran(buitenspel?) door de onpartijdige in het zwart/rood (John de B.) al na 20 minuten werd goedgekeurd, tot enorme “vreugde” van onze gasten…. Omdat ook de VAR niets verkeerds aan de goal kon ontdekken, bleef het doelpunt gewoon staan. Bij VEP bleven ze zich hier zo erg over opwinden dat de grensjager de vlag aan de zijlijn onbeheerd achterliet. Uit de eerstvolgende aanval na de openingstreffer mocht Joran daarna alleen op de Woerdense sluitpost afgaan en hij faalde niet en tekende de 2 – 0 aan. 

Ook daarna bleef VVH de bovenliggende, dominerende en controlerende ploeg in deze wedstrijd. “Bossie” zorgde nog voor de rust voor de geruststellende 3 – 0 ruststand en na de rust kon de partij daarna door VVH rustig uitgespeeld worden, ondanks een paar forse aanslagen op ledematen door onze vriendelijke gasten……….. De scheids hield de (rode) kaarten echter op zak en VVH moest een paar minuten voor tijd uit een zeldzame aanval van de gasten zowaar ook nog een tegentreffer toestaan uit de enige kans die VEP in deze partij kreeg !!!!!!!!!

Een prima generale repetitie voor onze mannen. En nu op naar ARC (en wellicht nog het kampioenschap????).

Opstelling VVH

L. Reichard; Imandt, Honkoop ©, Bron, M. de Bruijn; Hoogendoorn (van der Stok), van Vliet (den Boer), de Wit, Bos; Backx (den Boer), J. Reichard

 

Don L.