WCR 2 – VVH 2   3 – 5 (1 – 2)

“Het 2e laat de degradatiezone achter zich”

Onder de rook van Rotterdam, in het dorp Rhoon, heeft ons 2e team afgelopen zondag prima zaken gedaan. In een kwalitatief niet hoogstaande partij, werden de punten in deze “6 punten wedstrijd” meegenomen naar Wilgenoord.

Het wordt wel eentonig, maar trainer Mo had zich weer suf moeten piekeren om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. Naast de toch al lange lijst van afwezigen, die er om uiteenlopende redenen niet bij konden zijn, ontving de geplaagde oefenmeester zondagochtend ook nog de mededeling dat captain “Dan” in het 1e elftal mee zou spelen aan de Gouderakse Dijk i.v.m. ziekte bij Mark Nap.

Déja vu

De ploeg van Mo kende daarom weer een behoorlijk aantal wijzigingen t.o.v. de partij van vorige week tegen Den Hoorn. Rechts achterin speelde nu vanaf het begin Gijs, die een degelijke indruk achter liet in deze wedstrijd. Verder vormden Jason “Lobo”, Ruudje Kool en Marrekie de Bruijn de achterste linie. De net een jaartje ouder geworden Max was ook vandaag weer de sluitpost.

Op het middenveld stonden Bruce en Marnix (Dongelmans) centraal als controlerend blok en zij werden aanvallend geassisteerd door Romeo in deze linie. Voorin was good old “Bakkertje” op links weer eens van de partij in het 2e. Verder begon Dennis “Kallie” Kalmeijer als diepe spits en mocht Lange Wout dit keer zijn kunsten vanaf rechts vertonen.

Uw reporter was het complex in Rhoon nog net op tijd op gelopen om VVH te zien aftrappen na een zeer vroege tegentreffer en dus ook tegenvaller; 1 – 0.

Al snel bleek echter dat de thuisclub een weinig imponerend geheel vormde! Voetballend werd VVH al snel de bovenliggende partij en het was dan ook nauwelijks verrassend te noemen dat na een ruim half uur na een vlot lopende aanval een voorzet vanaf rechts door Romeo schitterend achter de doelman van WCR geknikt werd; 1 – 1. Vlak na deze treffer werd “Kallie” alleen in de richting van het doel van WCR gestuurd. Onderweg ontweek hij de Rhoonse goallie ook, maar deze ontnam onze spits de verdere ongehinderde doorgang naar de goal en blesseerde daarbij “Kallie” en ook zichzelf. Tot verbazing van iedereen (en wanneer hebben we dat ook alweer eerder gezien) leverde dit niet meer dan een gele prent op!!!!! Uit de toegekende vrije schop werd dit keer niet gescoord, in tegenstelling tot vorige week. Vlak voor rust werd het alsnog 1 – 2 toen Bakkertje op links doorkwam en zijn inzet gekeerd zag worden door de doelman die er niet meer had mogen staan. De terugkomende bal was echter alsnog een prooi voor Lange Wout, die voor een voorsprong bij rust zorgde.

Poortje

Na de rust keerde “Kallie” niet meer terug en werd vervangen door Spruijtje Huntelaar. Ook de doelman van WCR had zich moeten laten vervangen i.v.m. de blessure die hij tijdens zijn onbeholpen actie in de eerste helft had opgelopen. De thuisclub had verder de hoop op een resultaat nog niet opgegeven en kwam goed uit de startblokken in het 2e bedrijf. Er werd volop opportunistisch druk gezet op de VVH goal en onze jongens lieten zich wat te gemakkelijk terug dringen in de eigen 16 meter. Dat kon uiteindelijk niet goed blijven gaan en dat deed het dan ook niet. Na een minuut of 10 in de 2e helft viel de onvermijdelijke gelijkmaker; 2 – 2.

Gek genoeg herpakten onze mannen zich daarna weer een beetje en het werd opnieuw duidelijk dat de tegenstander van zeer matig niveau was vandaag. Uit een aanval aan de linkerkant van het speelveld kon Romeo de doelverdediger met een ouderwetse “poort” passeren en de 2 – 3 aantekenen. Toen vlak daarna ook de 2 – 4 door Bakkertje werd gemaakt, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het werd door diezelfde Bakkertje ook nog

2 -5, waarna het slotpunt toch nog gezet kon worden door de thuisclub; 3 -5.

Het waren 90 onvergetelijke minuten daar in Rhoon…………… Zonder gekheid; het was niet best vandaag, maar goed genoeg om de 3 punten mee te nemen naar Haastrecht.

Het 2e deed goede zaken. Het liet de onderste plekken in de competitie ver achter zich door deze zege en nestelde zich behoorlijk comfortabel in de middenmoot van de ranglijst (rond de 7e positie van de 14!).

Volgende week wacht op Wilgenoord het Rotterdamse VOC, waarvan in de uitwedstrijd eerder dit seizoen nog gewonnen werd. Ook in die wedstrijd is er dus wellicht weer wat mogelijk.

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong, J. Wolff, R. Kool, M. de Bruijn; Honkoop, M. Dongelmans, Rietveld; W. den Boer (van Elswijk), Kalmeijer (Spruijt), Bakker.

Don L.