VVH2 – Concordia 3 3-2

VVH 2 – Concordia 3    3  –  2 ( 1 –  0)

” Wilskracht zorgt voor 3 punten”

Na de overwinning van vorige week tegen SEP, had ons 2e veel geloof in nieuw succes tegen het Delftse Concordia. Die club komt met het 2e en 3e team uit in de Res.1e Klasse. De tegenstander van vandaag was de ervaren versie van de 2 teams.

Trainer Mo en assistent “Henk” konden vandaag zowaar over nagenoeg dezelfde basis elf beschikken als vorige week. Daardoor bestond er nu ook voor het eerst in weken een echte “basis”!

De enige nieuweling in de startende 11 was “Kallie” die vorige week zo goed was ingevallen met 2 treffers. Bjorn was deze week weer getransfereerd naar onze hoofdmacht.

Krampachtig

Zelfvertrouwen is goed en zelfs onmisbaar, maar teveel zelfvertrouwen is ook weer niet goed en dat was ook de boodschap die Mo aan zijn manschappen meegaf. Wel was het de bedoeling om er vanaf de 1e minuut te staan. Dat lukte in ieder geval wonderwel.

Al na 2 minuten (!) was het 1 – 0 uit een door “Kallie” benutte strafschop, nadat een Concordia verdediger voor keeper had gespeeld op zijn eigen doellijn om daarmee een doelpunt te voorkomen. De spelregels schrijven dan normaal gesproken een rode kaart voor, maar de scheids volstond met een gele kaart! Daardoor bleef het een wedstrijd, in tegenstelling tot “de Klassieker” die later deze middag nog gespeeld moest worden en waar die rode kaart wel getrokken werd. …..

Vreemd genoeg werd het spel van onze mannen niet beter van de voorsprong en langzaam maar zeker kwam het initiatief in de wedstrijd steeds meer bij onze gasten te liggen, zonder dat deze echt gevaarlijk werden overigens . Ondanks ons krampachtige spel, bleven ook in het vervolg van de 1e helft de beste kansen voor onze mannen. Tot goals leidde het verder niet meer.

Impulsief

In de eerste fase van de 2e helft werd het spel er helaas niet beter op. Het bleef allemaal erg behoudend, bijna angstig en bovenal krampachtig wat VVH haar aanhang voorschotelde.

Tot overmaat van ramp ging, de verder zeer degelijk spelende, captain “Bruce” na een minuut of 10 zwaar in de fout, waarvan de Concordia aanval optimaal presteerde; 1 – 1.

Een paar minuten later werd het allemaal nog erger, toen een op het eerste gezicht onschuldige voorzet vanuit een onmogelijke hoek diagonaal in de kruising naast Max werd gekopt (of was het gepropt?); 1 – 2 en ineens een andere wereld……

Het koste daarna even een paar minuten, maar daarna werd de knop in ons elftal omgezet en verdween de angst en de onzekerheid. De druk op het doel van Concordia nam steeds verder toe en aanval na aanval rolde impulsief op de Delftse goal af….

De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven en die kwam er, toen uit een fantastische, indraaiende, hoekschop vanaf rechts van “Bakkertje” de bal bij de 2e paal kiezelhard werd ingekopt door “Vonkie“.

Daarna wilden onze boys erop en erover en dat lukte uiteindelijk ook. De ingevallen Ruud Merks gaf vanaf links een puntgave scherpe voorzet, die door “Bakkertje” als een duveltje uit een doosje binnen werd gevolleerd naar 3 – 2!!!!

De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar. Hierdoor nemen de geel-zwarten meer afstand van de laatste positie en kan de aansluiting met de middenmoot weer gevonden worden in de komende weken, te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen Groeneweg 2 in Zevenhuizen.

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; De Jong (Imandt), Honkoop (C), Kool, M. de Bruijn; Backx, D. Schroder, Boere (Chiguichon Oroxon), Rietveld (Merks); Kalmeijer (Antes), Bakker.

Don L.