VVH JO9-5 zet opgaande lijn voort

De dag begon met een lied, gezongen uit volle borst. Er was met een goede zangpartij namelijk een traktatie te verdienen. Sebastiaan mocht weer een jaar ervaring bijschrijven en liet zich met een brede lach toezingen door zijn ploeggenoten. En het mag gezegd worden, dat deden ze met overtuiging. Snel daarna moest de focus weer verlegd worden naar de wedstrijd die aanstaande was. VEP was de tegenstander vandaag en na de ruime uitnederlaag hadden de helden wat recht te zetten. Sem werd node gemist, maar ook met 8 talenten was het vertrouwen groot ondanks dat VEP 7 plaatsen hoger op de ranglijst stond.

Het begin van de wedstrijd begon wat loom, mede door het zomerse weer. Na een minuut of 5 kwam de wedstrijd los, maar het schot van de rechtsbuiten van VEP was een eenvoudige klus voor Moos. Halverwege de eerste helft moest hij echter wel capituleren op een volley, nadat de corner van VEP in eerste instantie afgeslagen leek. Maar een zondagsschot zorgde voor de 0-1. Snel daarna volgde een tweede tegenslag toen de spits van VEP vanaf afstand de lange hoek wist te vinden. Na de 0-2 wierpen de helden alle schroom van zich af en gingen vol in de aanval. Met vele mooie aanvallen en één actie van een buitencategorie. In eerdere verslagen heeft men kunnen lezen over de twee legendarische rushes van Thomas. In een geval was er zelfs beeldmateriaal gemaakt. Vandaag was het weer zo’n dag en met het idee ‘driemaal is scheepsrecht’ steeg de spanning naarmate de rush vorderde tot ongekende hoogte. Helaas bleek een andere spreekwoord van toepassing, ‘de uitzondering die de regel bevestigd’. De keeper wist zijn rechterteen tegen de bal te zetten, zoals Iker Casillas in de WK-finale van 2010 Arjen Robben van eeuwige roem afhield. Gelijk daarna was het rust, maar van teleurstelling was geen sprake.

In het tweede bedrijf leken de talenten over een extra setje longen te beschikken en over een niet aflatende aanvalsdrift. Vanessa ontpopte zich tot (wo)man of the match. Ze leek ongrijpbaar voor de Woerdense gasten en verscheen keer op keer voor het vijandelijke doel. En binnen 5 minuten wist ze de bal van de treuzelende verdediging van VEP af te pakken. Ze stoomde direct op naar het doel en schoot de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek, 1-2. Het doelpunt leek haar (en de rest van het team) vleugels te geven en ze snelde continu de Woerdense verdediging voorbij. Daarmee wist ze Amy vrij te spelen in het doelgebied. Het schot van het flamboyante talent werd echter geblokt. Ook Amel draaide in de ‘16’ makkelijk weg bij zijn tegenstander, maar zag zijn schot naast gaan. Een corner van Tim kwam voor de voeten van Kaine op de rand van het strafschopgebied, die hard op doel schoot. Maar ook hier wist een verdediger zich voor te werpen. De tijd verstreek en nog altijd stond de 1-2 op het bord. In een alles of niets poging werd Moos als extra spits in gezet, maar ook dit talent met de uitstraling van een heldhaftige Viking wist het net niet te vinden. De grootste kans was vlak voor tijd voor, wie anders, Vanessa. Ze wist zich het doelgebied van de VEP in de wurmen, maar kwam daarna kracht te kort in de afronding. De 1-2 bleef op het bord, maar voor de tweede week op rij wisten de talenten de tweede helft met 1-0 te winnen.

Nu het niveau stijgende is tot grote hoogte is het competitieprogramma bijna ten einde. Door weer en wind is gespeeld, waarmee in het mooie voorjaar de fans helaas andere bezigheden moeten zoeken op de zaterdagochtenden. 22 april is de laatste wedstrijd en wel uit tegen FC Oudewater. De helden nemen na deze wedstrijd ook alle tijd voor handtekeningen, selfies en Meet&Greets. Komt dus allen!