VVH JO9-5 wint 2e helft met 0-1


De KNVB kent rond het Nederlands elftal organisatorische problemen en daarbij acteren de bobo’s niet altijd even doortastend. Maar bij het competitieprogramma voor de JO9-5 zijn ze echter onverbiddelijk, zaterdagochtend 1 november 8.30 uur (!!) diende Bergambacht JO9-4 tegen VVH JO9-5 gespeeld te worden.

Terwijl de bobo’s nog in bed lagen, stonden onze helden al op het kunstgrasveld. Het humeur van de talenten leed er echter niet onder, bij de ouders in sommige gevallen wel…

Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen, keken de talenten al tegen een 1-0 achterstand aan. De bal rolde pardoes over de doellijn waar keeper Thomas en verdedigers Vanessa, Sebastiaan en Amel nog onderweg waren om hun verdedigende stellingen in te nemen. De talenten grepen dit ongeluk echter aan als motivatie en lieten zich tegen het hoger aangeslagen Bergambacht van hun beste kant zien. Amy, Sem en Moos vormden het middenveld en hoewel ze deze linie nog niet eerder samen hadden bespeeld, zag het eruit als een goed geoliede machine. Voorin was er ook een nieuwe combinatie ontstaan. Tim werd, na een tip van trainer Nick, geflankeerd door Kaine. Nick was er van overtuigd dat de gecombineerde schotkracht van beide mannen tot succes zou leiden. Het spel golfde in het eerste kwart van de wedstrijd op en neer, met kansen aan beide kanten. Maar in het tweede kwart leken de helden langzamerhand zicht te krijgen op de 1-1. Op slag van rust nam de tegenstander echter een afgeslagen bal ineens op zijn slof. Amel wierp zich met een ultieme poging nog bijna in de baan van het schot, maar uit schier onmogelijke hoek viel de bal in de korte hoek binnen. 2-0, en rust…

 

Om de lange wandeling naar de kleedkamer en daarmee het verlies van kostbare energie te voorkomen, werd op het veld genoten van de limonade. Aan energie was evenwel zichtbaar geen gebrek. Vol enthousiasme stonden de helden dan ook snel weer klaar voor de tweede helft.

Moos stond weer onder de lat en Thomas verschoof naar de spitspositie, waardoor Kaine weer centraal achterin kwam te spelen. Het derde kwart ging weer zeer gelijk op, maar VVH JO9-5 wist dit in het laatste kwart om te zetten naar een optisch overwicht. De spaarzame tegenaanvallen waren een prooi voor Moos, die zijn bijnaam ‘De Zwarte Panter’ eer aandeed. Het aantal kansen stapelden dan ook op. Eerst had Kaine een actie in petto vanaf zijn eigen doelgebied, waarbij hij langs vele tegenstanders soleerde. Behalve langs de laatste. Maar meer dan terecht viel 10 minuten voor het einde toch een doelpunt. Thomas zette druk op de verdediging en veroverde de bal. Met een snelle voetbeweging speelde hij de bal breed op Tim. De topscorer van de helden wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal onhoudbaar binnen, 2-1. De ploeg rook kansen op een punt of wellicht zelfs een driepunter en zette een ware aanvalsgolf in. Vanessa onderscheidde zich hier met 2 acties op snelheid. Helaas was de Bergambachtse keeper ondanks het vroege uur ook uitgeslapen. Ook Sem werd de diepte in gestuurd, maar hij werd slachtoffer van het fysieke verschil tussen hem en de laatste verdediger van Bergambacht. De 2-2 viel dan helaas niet, ondanks dat een gelijkspel meer dan terecht was geweest. De tweede helft werd echter wel winnend afgesloten.

 

Het slotakkoord kwam in de vorm van de strafschoppen. Met een 8-6 uitslag werd het talent van JO9-5 nogmaals onderstreept. Vooral de pegels van Sebastiaan, Amy en Sem oogstten luid applaus van het meegereisde publiek.