VVH JO9-5 laat zich seizoenstoetje goed smaken met toernooizege

De competitie is al enige weken klaar, maar de talenten hebben zich onverminderd hard ingezet tijdens de trainingen. Dit in de wetenschap dat er op 20 mei nog een toernooi op het programma stond. De ploeg was uitgenodigd om te strijden om de bekers bij RVC’33 in de poule van JO9-4.

De poule bestond, naast VVH JO9-5, uit de ploegen RCV’33 JO9-4, WDS JO9-2 en Nieuwerkerk JO9-18 (!). Sem was door verhinderd door zijn modellenwerk en kon alleen schitteren voor de camera. Vlak voor vertrek bleek Amel ook niet te kunnen spelen door een tijdens de avond4daagse opgelopen enkelblessure. Het spelersnetwerk van trainer/makelaar Arjen bracht gelukkig uitkomst. Delano de Keijzer werd bereid gevonden de gelederen te komen versterken.

Het toernooi werd afgetrapt met de wedstrijd RVC’33-WDS. De gastheren en -vrouwen gingen met 1-3 ten onder. Het zou het begin vormen van een zinderende ontknoping. De Haastrechte helden mochten de krachten aansluitend meten met Nieuwerkerk. De tegenstander had een overfanatieke vader/leider in de technische staf opgenomen en op menig moment tijdens de wedstrijd werd gevreesd voor de inzet van een AED. De ploeg liet zich echter niet van de wijs brengen. Moos heerste in het doel en Sebastiaan, Kaine en Delano vormden een hechte verdediging. Amy, Vanessa en Thomas verdeelden de taken op het middenveld en Tim was voorin geposteerd. Na een weifelende start liet de ploeg zien welke stappen ze in het afgelopen seizoen hebben gemaakt. Met verzorgde passing en veel werklust werd de tegenstander onder druk gezet. Al snel bezweek Nieuwerkerk onder de druk en door 4 goals van Tim en 2 van Delano werd een overtuigende 6-0 overwinning geboekt. 7-0 had nog mooier geweest, maar een prachtige solo van Amy strandde helaas op de doellijn door goed ingrijpen van de doelman. Opnieuw een belangrijk gegeven in de strijd om de titel. De stand na 1 speelronde met VVH JO9-5 fier aan kop:

VVH JO9-5 1 3 6 0 +6
WDS JO9-2 1 3 3 1 +2
RVC’33 JO9-4 1 0 1 3 -2
Nieuwerkerk JO9-18 1 0 0 6 -6

Na een welverdiende beker limonade stond wedstrijd 2 op het programma. Deze werd ingegaan met de kennis dat WDS met 4-0 had gewonnen van Nieuwerkerk. Tegenstander was RVC’33, een oude bekende uit de competitie. De dames en heren van dit team waren duidelijk nog wat langer geworden, maar dat maakte op onze dames en heren weinig indruk. Opnieuw speelde de ploeg verzorgd, maar ditmaal bleek de ploeg minder efficiënt in de afronding. Kansen voor Amy, Vanessa, Delano, Tim, Sebastiaan, Thomas, Moos en Kaine bleken steeds een prooi voor de keeper. In een ultieme poging speelde de ploeg ver op de helft van de tegenstander en feitelijk zonder verdediging. En het gevaar hierin werd de ploeg fataal. 1 uitbraak wist RVC’33 te produceren en deze was ook direct succesvol, 1-0. Een geflatteerde nederlaag was het gevolg en ongeloof overheerste…niet in de laatste plaats bij het meegereisde publiek! Nog 1 speelronde stond op het programma bij de volgende stand:

WDS JO9-2 2 6 7 1 +6
VVH JO9-5 2 3 6 1 +5
RVC’33 JO9-4 2 3 2 3 -1
Nieuwerkerk JO9-18 2 0 0 10 -10

VVH en WDS mochten dus onderling strijden om de 1e plaats, maar wisten ook dat in de laatste wedstrijd RVC’33 nog een gevaar kon vormen. De talenten richten zich echter eerst op de taak die op hen wachtte, winnen van WDS om de koppositie over te nemen. Vol passie gingen ze de strijd aan, maar ze vonden ook sterke tegenstander op het pad naar succes. Kansen waren over en weer te noteren, maar de brilstand bleef lang op het bord. Halverwege werd de ban gebroken door gastspeler Delano. Hij omspeelde 2 man en schoot de 1-0 tegen de touwen. Euforie langs de lijn, maar de ploeg speelde geconcentreerd verder. WDS moest nu scoren om zicht te houden op de toernooizege. Ook nu liet VVH JO9-5 echter zien in het afgelopen jaar veel geleerd te hebben. Kaine, Moos en Sebastiaan hielden geroutineerd weg naar de goal dicht, Thomas en Vanessa toonden hun enorme loopvermogen om zowel aanvallend als verdedigend te excelleren. Amy en Tim zorgde voor verzorgd aanvalsspel, waarmee Delano zich als snel voor de tweede keer kon laten feliciteren. 2-0 en de koppositie was ingenomen.

VVH JO9-5 3 6 8 1 +7
WDS JO9-2 3 6 7 3 +4
RVC’33 JO9-4 2 3 2 3 -1
Nieuwerkerk JO9-18 2 0 0 10 -10

De laatste wedstrijd in het speelschema was RVC’33 tegen Nieuwerkerk. Bij een overwinning van RVC’33 zouden zij eveneens op 6 punten komen, waarbij het titel niet vergeven kon worden op onderling resultaat. RVC’33 moest daarom niet alleen winnen, maar ook nog met 8-0 om ook in doelsaldo bovenaan. Het leek een moeilijke, maar niet onmogelijke taak. En de spanning was op sportpark Kaagjesland dan ook voelbaar, een thriller ontspon zich. RVC’33 schoot uit de startblokken en liep snel uit naar 3-0. Angstige blikken werden her en der waargenomen……het zal toch niet…..Gelukkig kwam er daarna zand in de motor van de Reeuwijkse formatie. Het werd nog wel 4-0, maar toen klonk het eindsignaal. VVH JO9-5 was daarmee de toernooiwinnaar….KAMPIOEN!!

VVH JO9-5 3 6 8 1 +7
WDS JO9-2 3 6 7 3 +4
RVC’33 JO9-4 3 6 6 3 +3
Nieuwerkerk JO9-18 3 0 0 14 -14

Een waar Haastrechts volkfeest barstte los in Reeuwijk. Vaders en moeders klommen op tafels en stoelen en maakten van pure vreugde koprollen. De talenten liepen eindeloos ererondes over het sportpark en lieten zich trakteren op chips, ijs, limonade en de toezegging van aardbeientaart door Esther, de moeder van Tim. Menig speler liet zich tot slot geëmotioneerd vallen op het gras om het grootste succes uit hun nog prille carrière te laten bezinken.

De prijsuitreiking werd door een uitzinnig publiek gade geslagen. Kaine mocht als aanvoerder de grote beker in ontvangst nemen en de 8 talenten lieten deze met brede grijnzen van trots zien aan alle fans. Het aansluitende feest zou nog doorgaan tot in de kleine uurtjes, maar de inhoud hiervan leent zich niet voor het verslag.