VVH JO9-2 aan goede zijde score in doelpuntenfestijn

Na de succesvolle opening van de competitie met een 5-0 overwinning op Olympia, stond op de laatste dag van september de eerste thuiswedstrijd gepland. CVC Reeuwijk JO9-2 kwam op bezoek. In de aanloop werd er door Kella en Sem veel aandacht besteed aan het verder verfijnen van de omschakeling. Als er al een zwakte van het team zou zijn, dan het hier zijn. En ’n ketting is nu eenmaal zo sterk als de zwakste schakel, aldus het technische duo. De talentvolle lichting had de trainers met de midweekse trainingsarbeid echter al snel overtuigd dat je altijd moet uitgaan van kracht.

De servers achter vvhaastrecht.nl waren door de massale toestroom van bezoekers op vvhaastrecht.nl gecrasht. Online ticketverkoop bleek hierdoor niet mogelijk en dit leidde op zaterdagochtend dan ook tot lange wachtrijen bij het toegangshek van Sportpark Wilgenoord. De aftrap werd hierdoor een kwartier uitgesteld, maar om 8.45 uur werd er alsnog afgetrapt.

Haastrecht kwam furieus uit de startblokken en dwong direct een corner af. Deze werd vlug genomen en door Tim direct verwerkt tot doelpunt, 1-0. En ook bij de volgende aanval, een mooi uitgevoerde counter, bleef de 100% doeltreffendheid behouden. Uit een pass van Kaine rondde Tim opnieuw beheerst af voor de 2-0. CVC Reeuwijk liet echter zien niet voor niets gekomen te zijn en kwam steeds meer onder de druk uit. En tot grote schrik van het Haastrechtse publiek wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te maken. Doelman Jens was kansloos. De paniek zou nog groter worden. Een uitbal werd door CVC Reeuwijk direct in het doel geschoten, 2-2. Of toch niet? Grote consternatie op en langs het veld. Wat waren de regels ook alweer? Arjen maakte aan de onduidelijkheid een einde door te citeren uit het spelregelboekje: ‘no goal’, 2-1. Het besluit zou bij de moeders van de Reeuwijkse talenten nog lang nasudderen en opborrelen, maar daarover later meer….

De Haastrechtse helden herpakten zich snel en leken de wedstrijd te beslissen toen Laura over de flank op kwam en passte op Sil. De van een verwonding herstelde spits zette de 3-1 op het scorebord, gevolgd door een geplaatst schot van Vanessa voor de 4-1. Daryan stelde daarna met een fraaie actie opnieuw Sil in de gelegenheid om in een tijdsbestek van 5 minuten de score uit te breiden naar 5-1. De ploeg kreeg op slag van rust echter nog een waarschuwing dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, CVC passeerde Jens voor de tweede keer. 5-2 bij rust. Rust voor de spelers, maar in de kantine had de koffie voor de Reeuwijkse moeders nog geen rustgevende werking…

De tweede helft zou een waar doelpuntenfestijn worden. De laatste toon van het fluitje voor de aftrap was nog niet weggestorven of Sil, na een slimme combinatie met Rylan, noteerde zijn 3e goal van de dag, 6-2. Dit werd direct beantwoord door CVC, 6-3. Even leek het speltempo te vertragen, totdat Vanessa haar teen tegen de bal kreeg en de 7-3 maakte. Jens had zijn fraaie keepersshirt (met dank aan Bob en Esther!) overgedaan aan Rylan en was de spits ingekropen. Slechts 1 kans had hij nodig om de 8-3 te maken. Opnieuw weigerde CVC zich over te geven en 2 snelle goals zorgen ervoor dat de spanning een beetje terugkwam, 8-5. Sil en Tim herstelden de marge naar 10-5. CVC mocht nog 1 keer scoren voor de 10-6, maar verder lieten de talenten het niet komen.

10-6. Maar op voetbal.nl stond 10-7, denkt elke lezer. Dat klopt. De onvrede van de moeders uit Reeuwijk steeg tot ongekende hoogte. Elk doelpunt kan bepalend zijn in de eindstand, ook als die niet wordt bijgehouden. De moeders, inmiddels aangevuld met oma’s, togen daarom naar de commissiekamer om hun gelijk te halen en schroomden niet om daarbij een klein leugentje om bestwil in te zetten. Aangezien VVH JO9-2 altijd uitgaat van eigen kracht is het 7e doelpunt cadeau gedaan. En zo was het toch nog voor iedereen een mooie ochtend….