VVH JO 17-1 pakt de dubbel!

“Kampioenschap en KNVB beker zijn prooi voor talentvolle groep”

KNVB beker

Afgelopen zaterdag, 2 juni 2018, heeft ons JO 17-1 (voorheen B1) elftal in Bergschenhoek de felbegeerde KNVB beker veroverd in een eindstrijd met de leeftijdgenoten van Barendrecht (JO17-3).

Zo werd de kroon gezet op een succesvol seizoen onder leiding van het trainersduo Hessel (Honkoop) en Danny (de Bruijn).

Op het complex van BVCB werd de finale gespeeld voor veel Haastrechtse aanhang, die gedeeltelijk per touringcar en gedeeltelijk middels eigen vervoer naar Bergschenhoek waren getrokken.

Na een goed begin, waarin binnen een paar minuten al een grote kans door onze jongens nipt werd gemist, kwam VVH volledig onverwacht op achterstand toen na een ongelukkige handsbal van Tonio binnen de beruchte lijnen door de scheids een strafschop werd toegekend aan Barendrecht. Deze werd benut, zodat er (tegen de verhouding in) plotseling een 0-1 achterstand op het scorebord kwam.

Nog voor de rust trok VVH alles echter weer recht via treffers van Jesse (2x) en Tygo. Zo kon de ploeg gaan rusten met een geruststellende voorsprong van 3-1 op zak.

In het tweede bedrijf kwam VVH niet meer in de problemen en kon zelfs vlak voor het einde van de wedstrijd de score nog opvoeren naar 4-1 door een treffer van (wederom) Jesse.

Na het laatste fluitsignaal volgde vervolgens de ontlading bij spelers, leiding en supporters.

Vervolgens volgde nog de uitreiking van de KNVB beker en de bijbehorende medailles en de huldiging van de ploeg door enkele notabelen van de KNVB.

De overwinning werd daarna nog gevierd tot in de kleine uurtjes!

Namens de gehele VVH familie; “gefeliciteerd met dit grandioze resultaat VVH JO17-1 !!!”.

Kampioenschap

In de week die hieraan vooraf ging werden de jongens ook nog eens kampioen in de 2e Klasse door in de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Nieuwerkerk met 0-9 te zegevieren. In deze wedstrijd kon bijna iedereen tot scoren komen. Zelfs keeper Lucas mocht een goal op zijn conto bijschrijven, door de 9e goal voor zijn rekening te nemen. Ook hiermee willen wij jullie nogmaals feliciteren. In Nieuwerkerk ontvingen de spelers de overbekende VVH kampioensmedailles en waren er bloemen voor de trainers en de sponsor (Portofino). Ook dit kampioenschap werd op gepaste wijze gevierd door onze jongens (vooral op de Jaarmarkt, waar de selectie nog op het grote podium verscheen).

Bekerfinale JO 17-3 en JO 11-1

Op de finaledag voor de KNVB beker in Bergschenhoek speelde ook de JO 11-1 zijn finale tegen het gerenommeerde Spartaan ’20 JO 11-1. De fysiek sterkere Rotterdammers wonnen het op kracht van de technisch niet mindere jongens van VVH. Toch bleef het lang spannend en leverde de “gewone” wedstrijd geen winnaar op; 1 – 1. Vervolgens moesten strafschoppen de (onbevredigende) beslissing opleveren en daarin was Spartaan de gelukkigste. Hoe dan ook een prachtige prestatie van onze jonkies. Zij mogen daar zeker ook heel trots op zijn!

Gelijktijdig met onze JO 17-1 speelde ook de JO 17-3 zaterdagmiddag zijn finale tegen een team van thuisclub BVCB (JO 17-3). De jongens speelden prima mee in deze wedstrijd en wisten voldoende kansen te creëren, maar helaas bleek na 80 minuten BVCB de sterkste met 3 – 1. Ook de mannen van Geert en Cor kunnen echter trots zijn op wat zij dit bekerseizoen gepresteerd hebben.

VVH heeft zich al met al van zijn allerbeste kant kunnen laten zien deze zaterdag met liefst 3 finalisten. Er waren weinig verenigingen die ons dat na konden zeggen. Het barst van het talent op Wilgenoord!

“Voltreffer”