VVH J09-2 krijgt te weinig loon naar werken

Een licht uitgedunde selectie verzamelde zich op zaterdag de 14e op sportpark Wilgenoord. Ondanks een kort geding tegen opa en oma, was Tim afwezig. Voor velen zou een weekje Curaçao geen straf zijn, maar Tim had het liefst gevoetbald….Het gemis was wederzijds. De ploeg functioneert als een goed geoliede machine en daar hoort elk radertje bij.

Bij aanvang van de wedstrijd was de ploeg zoekende, ook omdat er wat tactische omzettingen noodzakelijk waren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er al snel een 0-2 achterstand op het scorebord stond. Vooral de dames van het team stonden toen echter op. Vanessa raasde als een pitbull over het veld en heerste op het middenveld. En de lange Laura Langeveld onderscheidde zich met een rush vanaf eigen helft. Ze omspeelde 3 man en schoof, vrij voor de keeper, de bal knap in de lange hoek voor de 1-2. De 1-3 viel hierna, maar dit was amper een tegenvaller te noemen. Jens nam nu het heft in handen en kwam handig voor zijn verdediger om een voorzet van Rylan tegen de touwen te werken, 2-3. Helaas zou dit de ruststand niet zijn, want VEP herstelde de marge opnieuw met de 2-4.

De tweede helft was puur genot voor de neutrale kijker. Het spel golfde op en neer, technische hoogstandjes en tactisch vernuft volgden elkaar in hoog tempo op. Vooral de Haastrechtse talenten verschenen regelmatig voor het vijandelijke doel, maar een doelpuntenfestijn werd het niet door de keeperskwaliteiten van de VEP-goalie en botte pech voor de jonge spelers. Kaine kapte een tegenstander op de achterlijn uit, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Daryan probeerde een solo, maar strandde in het zicht van de spreekwoordelijke haven en Sil schoot meermaals op de paal. 1 treffer viel er in de tweede helft te noteren en dan nog wel in het verkeerde doel. Eindstand 2-5, duidelijk te weinig loon naar werken. Maar ook dat is voetbal. Op naar de wedstrijd tegen Rohda ’76.