VVH 5 Kampioen!


Één team, één taak!

Jaren van blessures, onvoldoende spelers, lage klasseringen in de kelderklasse van het amateurvoetbal… Het was altijd het beeld bij het laagste seniorenelftal van VV Haastrecht 5. Tot enkele jaren de ommezwaai kwam met nieuwe impulsen uit de jeugd, selectie en het 3e elftal, met bekende namen als Rik Simons, Frank Dekker, Tom Dekker, Sonny Boere, Harm Schep en Pim Kalmeijer. 

Enkele oud-gedienden (Theo, Martin, Richard, Geert en Ben) bleven als bewakers van de sfeer in het team, de rust tijdens wedstrijden en de nodige ervaringsdeskundigheid die nodig is in de laagste klasse.

Begin dit seizoen kwam daar een extra kwaliteitsimpuls vanuit de selectie bij, nadat de gebroeders Nap en ook Jeffrey de Mooij erbij kwamen. De keuze werd gemaakt om dan ook direct een klasse hoger (7e) te spelen. Er werd niet één, maar twee extra coaches aangetrokken met Thomas Ouwerkerk en Kees Dekker. Een vaste scheids en vlagger boodt zich aan in de persoon van Alex de Jong. De combinatie van dit alles bleek een gouden zet.

Als één team denderde het vijfde door de 7e klasse. Allereerst werd Alphense Boys verpulverd om daar vervolgens Lekkerkerk, GSV, SJZ, Esto 5, RVC, Nieuwerkerk, VEP 6, Esto 7 en Woerden aan toe te voegen. Ongeslagen na 11 wedstrijden. De twaalfde wedstrijd was een slag om de eerste plek. Een lastige uitwedstrijd in Woerden tegen directe concurrent VEP 5, waar gelukkig VVH 5 aan het langste eind trok en een 1-2 overwinning kon toevoegen aan het ongeslagen record. Na Lekkerkerk verslagen te hebben volgde een vreemde wedstrijd in Alphen met een hoofdrol voor de scheidsrechter, enkele vreemde situaties uit de wedstrijd:

 • een onterechte penalty tegen
 • een heus VAR moment waar de bal ruim een meter voor de doellijn werd weggeschopt, maar de scheids besliste doelpunt voor Alphen
 • een schwalbe van de scheidsrechter met aansluitende minutenlange blessure behandeling

Kortom een wedstrijd die niet gewonnen mocht worden en een scheidsrechter die zelfs door de tegenstander ervan werd beticht een eigen showtje te willen maken. Eindstand een zwaarbevochten 3-3 en het eerste puntverlies.

Maar VVH herpakte zich snel, want de fameuze stormwedstrijd in Nieuwerkerk, VEP 6 en Esto 7 werden achtereenvolgens wederom aan het zwaard geregen. 

VVH 5 speelde thuis tegen VEP 5. Sloot VEP 5 aan bij VVH of zou het afhaken in de titelstrijd? De wedstrijd eindigde onbeslist en daarmee was de kampioensstrijd met VEP 5 nog steeds in volle gang. VEP verloor niets, net als VVH.

De week erna volgde het duel met laagvlieger Woerden. Wat in de eerste seizoenshelft met 9-0 werd verslagen. Alleen dit Woerden had zich in de winter versterkt en de weg naar boven ingezet. De wedstrijd begon sterk met een 1-0 voorsprong, maar alle wissels en speeches werkten niet. Woerden won met 4-1 en daarmee was het eerste verlies een feit. Door een wedstrijd minder te hebben gespeeld naderde VEP 5 op 3 punten.

Maar VVH was niet klein te krijgen met 3 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld was er immers al een klein gat geslagen.. “Nog 3 finales!” spraken succescoaches Dekker en Ouwerkerk en ja hoor, de volgende tegenstander RVC werd wederom verslagen. De veerkracht van het team is extreem.

SJZ meldde zich kort voor de volgende wedstrijd af i.v.m. onvoldoende spelers. De coaches van VVH 5 planden een oefenwedstrijd tegen VVH 3 uit de 5e klasse in om het wedstrijdritme te behouden. Een ontketende David en Frank Dongel trokken de overwinning over de streep voor VVH 5. Maar helaas… sterspeler en pitbull op het middenveld Dennis (Woesem) de Jong brak zijn vinger en kan de rest van de competitie niet meer mee doen.

SJZ had wat goed te maken en stemden in met een snelle midweekse wedstrijd, waardoor VVH bij winst op SJZ op donderdag en GSV op zondag, direct kampioen werd. De donderdag werd een wedstrijd van twee gezichten. De eerste helft eindigde in een 10-0 voorsprong en was vooral Mark de grote ster. De tweede helft werd een schim van de eerste. SJZ kwam zowaar terug tot 10-2, maar het competitiedebuut van Evert Bijkerk werd bekroond met een doelpunt en de eindstand werd uiteindelijk 11-2.

“Nog één finale!” sprak de immer goedlachse coach Thomas ietwat zenuwachtig. De fanatieke co-coach Kees was al weken van slag en kon alleen maar nerveus voor zich uitkijken en nagelbijten, zelfs als er niet gespeeld werd.

GSV was de tegenstander op een moeilijk (hard!) veld in Gouda. Maar na slechts 5 minuten scoorde Jeffrey per ongeluk na de bal met zijn haar te hebben aangeraakt. Nog geen kwartier later volgde Rik Nap met nog twee goals en de wedstrijd was beslist. Uiteindelijk kreeg GSV nog een goal door een penalty en bouwde VVH aan het doelsaldo met nog twee goals.  Eindstand 1-5 winst! Maar nog belangrijker KAMPIOEN!!!! Zeker nadat bekend werd dat VEP 5 thuis 1-1 gelijk had gespeeld tegen Alphense Boys was het feest helemaal compleet!

VVH 5 met 5 punten voorsprong en nog 1 wedstrijd te gaan kampioen met slechts 1 verloren wedstrijd. 

De optelsom van

 • het miepen en draaien van mid-mid Jasper (Miepie), 
 • de zagen van back Luuk (de Zaag), 
 • penalties van El Capitano Harm, 
 • rushes van Marvin Robben en Rik N (TGV), 
 • rust in het veld van de nestors van de ploeg (Panna)Theo, Buitenkantje Ben, Richard Bokbier, Martinho en Squirtle Geert, 
 • onnavolgbare acties van S(j)onny  en David Firminho, 
 • Loopvermogen van Wilco/Willie, Dennis Woesem, Mooiboi Jeffrey en Pim Holland, 
 • het katachtige keeperswerk van JFK (Jelle Frank Kevin), 
 • de balbehandeling van Frank Dongel (Technoviking),
 • de steun van/voor Evert (Dumbo) in zijn herstel,
 • de weergaloze comeback van Tom-van-Glas,
 • de onverzettelijkheid van Rikaldinho S,
 • en de kopkracht van Mark Sneeuwvlokje,

maken dit jaar het succesvolste jaar van het laagste elftal van VVH. Niet alleen om het kampioenschap, maar ook om het team. Die ondanks de grootte niet uit elkaar viel. Tijdens wedstrijden werd er getierd op elkasr, maar daarna was er weer tijd voor plezier. De derde helft was immers onderdeel van de wedstrijd en daar geldt ook een tomeloze inzet.

Na de winst tegen GSV volgde nog een lange dag van plechtigheden, huldigingen door enkele spelersvrouwen, goede muziek (speciale dank aan Frank Dekker) en vooral drank. 

Gefeliciteerd mannen!!!