VVH 5 bevrijdt van het juk van Van der Vlist?


Na 3 opeenvolgende nederlagen heeft VVH 5 weer de weg naar boven kunnen vinden. Dit gebeurde echter wel zonder trainer Van der Vlist, die zich genoodzaakt zag zijn team in handen te geven van zijn assistent; Peter Straver.

Van der Vlist zag het naderende onheil de laatste weken al dichterbij komen; de trainingen werden steeds beter bezocht en ook op de zondagen was de selectie elke keer weer compleet. Een beeld wat Van der Vlist zorgen ging baren. “Ik weet hoe het inmiddels werkt in de voetballerij. Ik zag de twinkeling in de ogen van meerdere mannen terugkomen en dan hoef je geen geleerde te zijn om te zien dat dit ten koste moet gaan van een verantwoordelijke, mijn persoontje in dit geval…..

Ik heb jaren lang met veel plezier en toewijding dit fantastische elftal mogen begeleiden maar ook mijn positie is niet onomstreden. Afgelopen week heb ik met de spelersraad (Jurgen den Boer, Ramon Janmaat en Ivo Versteeg) gezeten en toen werd mij duidelijk gemaakt dat het misschien tijd is geworden voor een frisse wind”.

Aanvoerder Remco Snuverink is het echter totaal niet eens met een eventueel beëindiging van het dienstverband van Van der Vlist en zegt hierover tegen AD Sport;  “Een frisse wind is geen garantie voor succes. Na de drie nederlagen heb ik mezelf ook de vraag gesteld hoe dat kan. Maar op sommige vragen heb je geen antwoord”, vertelt Snuverink. “Ik wil nu laten zien dat we ook kunnen presteren mét Van der Vlist erbij. Wat mij betreft zit hij volgende week (thuis tegen Gouderak) gewoon weer op de bank”.

Over de baan van Van der Vlist zegt voorzitter Hoogendoorn na afloop van de wedstrijd: “Vrijwel iedere trainer zou allang zijn ontslagen na drie nederlagen op rij, ook bij veel mindere clubs dan VV Haastrecht, maar ‘Joppert’ is een kind van de club en hij heeft veel krediet. Aankomende week zullen wij intern de gang van zaken bespreken maar we gaan er vanuit dat Van der Vlist aankomende zondag gewoon weer op de bank zit”.

De wedstrijd

Zonder Van der Vlist nam VVH 5 het zondag op tegen het altijd lastige Cabauw 3;  een tegenstander die de mouwen opstroopt en waar het altijd waait terwijl het in de rest van Nederland windstil is….

Voorafgaand aan de wedstrijd had assistent-trainer Straver hoge verwachtingen bij de beladen derby tegen Cabauw. Straver wilde de opponent van zondagmorgen verslaan, ook om boven de rivaal te eindigen in de competitie. Daarbij ging de assistent-oefenmeester uit van eigen kracht en wilde hij aanvallend voetbal spelen.

“Het is een beladen pot met veel sfeer, rivaliteit en belangen. Zowel spelers als staf kijken extra uit naar wedstrijden zoals deze”, blikt hij vooruit op de clubsite. “Elke wedstrijd moet je als ploeg van je eigen kracht uitgaan en dat gaan we ook deze wedstrijd weer doen. We moeten initiatief nemen en niet reactief gaan voetballen. Als we dit minimaal 7 tot 8 minuten kunnen bewerkstelligen maken we een goede kans op een overwinning”, aldus Straver.

Na afloop van de wedstrijd mocht VVH 5 drie spelers enorm dankbaar zijn; Jurgen de Boer, Robert van Leeuwen en Danny van Oudshoorn hebben zondagmorgen geschiedenis geschreven met hun prestaties en zagen alle drie een jongensdroom in vervulling gaan.

De Boer

De Boer zorgde vijf minuten voor het rustsignaal voor de 0-1. De frêle rechtermiddenvelder schoot de bal onhoudbaar in het dak van het doel en bezorgde zijn team zo een heerlijk gevoel om aan de thee te gaan.

“Dit doet heel veel deugd”, vertelde De Boer na de wedstrijd. “Ook al was het voetbal niet echt mooi, ik ben vooral blij voor de ploeg met deze zege. Het was zeker niet altijd goed tegen een Cabauw dat met drie verdedigers speelde. Er was heel weinig ruimte, maar mijn doelpunt heeft ons bevrijd.”

De Boer had al sinds maart 2015 (tegen VEP, red.) niet meer gescoord. “Wanneer ik op links speel, kan ik minder vaak afwerken met mijn rechtervoet. Maar ik stond vandaag aan de andere kant en ik greep mijn kans zonder twijfelen aan. Of dit mijn mooiste goal ooit is? Ik denk het wel, ja. Deze was mooier dan mijn volley tegen VEP.”

Van Leeuwen
Voor Robert van Leeuwen kwam zondagmorgen eveneens een droom uit: scoren op Sportpark Cabauw. De speler van VVH 5 deed het in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Cabauw. “Mooier wordt het niet.”

Hem de man van de wedstrijd noemen gaat te ver, maar het doelpunt van Van Leeuwen was in ieder geval wel de mooiste van de ochtend. In de zeventigste minuut knalde hij de bal snoeihard in de verre hoek nadat hij door een fantastische loopactie het 16 metergebied was binnengeslopen.

“Het was blind uithalen en toen vloog die bal er vol in. De ontlading is echt onbeschrijfelijk”, vertelde hij vol trots na afloop aan commentator Herman van Heusden.

“Spelen op Sportpark Cabauw was al een jongensdroom. Er scoren is dat helemaal. En als het dan ook nog eens een lekkere goal is, is dat helemaal fantastisch”, aldus Van Leeuwen.

“Ik was nog nooit in Cabauw geweest. Toen ik het veld opliep, had ik knikkende knieën, maar dat viel na de warming-up wel van me af.”

Van Oudshoorn

Het slotakkoord in de ‘derby van de weilanden’ was voor Danny van Oudshoorn. De ietwat corpulente aanvalsleider van de geel-zwarten moest deze zondag weer eens zijn keepershandschoenen uit de kast halen en deed dit met verve.

Als vanouds probeerde Van Oudshoorn als een ware gatekeeper zijn goal schoon te houden en al vloekend en tierend coachte hij zijn verdediging richting de drie punten, tot de 96e minuut……….

Na een laatste krachtinspanning van Cabauw belandde het leder pardoes op de onderarm van Van Leeuwen waarna de scheidsrechter van dienst niets anders kon doen dan fluiten voor een pingel…

Van Oudshoorn klaagde, schold, tierde en zocht verbaal de grens op bij de leidsman en tegenstander om het onrecht, wat hém werd aangedaan, duidelijk te maken. Het mocht echter niet veel baten want eens gefloten, blijft gefloten.

Zodoende stond Van Oudshoorn in de 98e minuut oog in oog met Van Kats………

Tijdens de aanloop zag Van Oudshoorn al een hapering en wist hij waar de bal geschoten zou gaan worden. Met een katachtige duik naar de rechterhoek pakte Van Oudhoorn op fenomenale wijze de slecht ingeschoten pingel en bezorgde hij zo VVH 5 de drie broodnodige punten.

Straver

Assistent-coach Peter Straver reageerde na de overwinning spottend. Haastrecht 5 won met 1-2 en dat leidde tot de nodige ironische opmerkingen.

“We zijn natuurlijk met angst en beven aan de wedstrijd begonnen, maar gelukkig is het goed gekomen”, vertelt Straver tijdens de persconferentie na afloop. Daarmee verwijst hij naar de woorden van de Cabauw-coach, die vorige week nog vertelde dat Haastrecht 5 waarschijnlijk wel bang zou zijn voor Cabauw 3. Daar was tijdens de wedstrijd maar weinig van te merken.

Van der Wouden

Ook linkback Jacco van der Wouden steekt de draak met Cabauw. Hij heeft het vooral gemunt op de aanvallers van Cabauw. “Sommige spelers van Cabauw hadden best wel een grote mond. Dan krijg je dit hé? Je had natuurlijk die dingetjes die ze zeiden. Nooit meer van VVH 5 verliezen en zo, blablabla. Dat komt dan nu weer naar boven”, aldus Van der Wouden.

(V.l.n.r.: Arjan Brand, Ivo Versteeg, Niels Verhoog, Jacco van de Wouden, Gerbrand Straver, Robert van Leeuwen en Stefan van der Kroon)