VVH 2 – VOC 3   0 – 2


VVH 2 – VOC 3   0 – 2  (0 – 0)

“Het 2e weet weer wat verliezen is………….”

 Tegen de Rotterdamse chique club VOC vond het 2euiteindelijk voor het eerst na de winterstop zijn Waterloo. Na 8 opeenvolgende duels zonder nederlaag, moest nu weer een keer ervaren worden hoe het voelt om met lege handen achter te blijven. VOC won na een aardige pot voetbal uiteindelijk met 0 – 2 op Wilgenoord en liet VVH in mineur achter!

Productief

Trainer Mo gaf in de voorbespreking al aan dat dit VOC niet onderschat mocht worden. De ploeg stond bovenin de grote middenmoot op de ranglijst, maar had niet voor niets de meest productieve ploeg in deze Res. 1e Klasse. Het was zaak om de gevaarlijke voorwaartsen buiten onze 16 meter te houden. 

Vooraf moest Marnix (Murn) zich afmelden met een vervelende blessure, waardoor “Died” de positie “op 6” over zou nemen in de basisopstelling. Verder maakte “Joepie W.” uit het 1e elftal een rentree op de velden, na blessureleed, in het 2e ,om weer wat spelritme op te doen. Hij startte “op 10” i.p.v. de i.v.m. skivakantie ontbrekende “Ro”.  Verder veelal de bekende namen in de basiself van Mo. 

Het werd een levendige 1e helft, waarin VVH veel kansen creëerde , maar ook veelal onzorgvuldig en slordig omging met de kansen. En op de momenten waarop de kansen wel benut leken te worden stond de keeper van VOC telkens weer op de goede plek om erger te voorkomen.

De gasten kregen ook een paar goede mogelijkheden om te scoren, maar het was eigenlijk ongelooflijk dat de  rust werd gehaald met een “Frits van Turenhoutje” (voor de oudere lezers onder u).

Persoonlijke fouten

Ook na de rust bleven onze jongens eigenlijk best wel prima spelen. Gek genoeg was dit de beste van de afgelopen 4 wedstrijden. Er werd volop gestreden en er werden ook in het 2e part volop kansen uitgespeeld. De bal wilde er echter maar niet in. 

Een ijzeren wet in het voetbal leert dan, dat de goal vaak aan de andere kant valt. En die wet deed ook nu weer opgang!

In de 25e minuut na rust werd de bal rond de 16 meter van VVH ingeschoten door een VOC aanvaller en vervolgens door captain “Lobo” aangeraakt en onbewust doorgespeeld naar de volledig vrijstaande, en hierdoor ook niet buitenspel staande,spits van VOC, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en koeltjes de bal in de linkerhoek naast “Wuwu” binnenschoof ; 0 – 1.

Daarna ontstonden er nog meer kleine en grotere kansen voor de VOC goal, maar een goal viel niet. Dat gebeurde een 10-tal minuten voor tijd wel aan de andere kant. Een hoekschop werd daar goed ingekopt, na slecht dekkingswerk in de VVH defensie, en verdween achter “Wuwu” in het VVH doel; 0 -2.

Tegenstander VOC kwam daarna nog met 10 man te staan, nadat de rechtsback zijn 2e gele prent ontving, maar VVH kon in de resterende tijd de score niet meer ombuigen.

Herpakken

Omdat bovenin de ranglijst de meeste teams eveneens een nederlaag te slikken kregen, bleef de kampioensdroom bij onze mannen nog wel enigszins in leven. Het zal nu echter wel erg moeilijk gaan worden om m.n. het sterke Excelsior’20 van de titel af te houden.

Het wordt zaak voor onze sterren om na het gelijke spel van vorige week en de nederlaag van deze week zich te herpakken. Dat moet dan volgende week gebeuren in de uitwedstrijd tegen het stugge Nieuwerkerk. Het spel van vandaag was bemoedigend, maar het vizier zal dan ook wat scherper moeten staan!

Opstelling VVH 2

De Wit; R. Dongelmans, D. de Bruijn, J. Wolff ©, M.de Bruijn; Schoonderwoerd (Imandt), D. Schröder, Wijnands(Boere), Mulder; Bakker, Hoefsmit (K. den Boer)

Don L.