VVH 2 – VELO 2 0 – 0 (0 – 0)

Je maintiendrai ( deel 10) – mini stunt tegen kampioenskandidaat!

Het 2e heeft voor een kleine stunt gezorgd door tegen het Wateringse VELO een punt op Wilgenoord te houden! Met een selectie van liefst 16 man viel er voor de technische staf vandaag iets te kiezen. Net als tegen Slikkerveer trad het 2e aan met een goed uitgebalanceerd middenveld en er werd gehoopt op een wedstrijdverloop waarin VELO lang van scoren afgehouden zou kunnen worden. Dat lukte wonderwel. In de eerste 45 minuten kregen de gasten slechts 1 grote mogelijkheid, waarbij André bekwaam redde. Verder kon VVH zelf ook nauwelijks gevaarlijk worden, ondanks de 3-mans voorhoede.

Catenaccio

Na de rust probeerde VELO het tempo nog wat op te krikken, maar keer op keer konden onze mannen redelijk onder de druk uitblijven waarbij onze achterwaartsen geen krimp gaven met Danny Cool en Bruce als ijzersterk centrum, geflankeerd door Lobito en Renjes en met een ijzersterke André als slot op de deur. VVH werd door de tegenstander tot een soort catenaccio gedwongen (een negatieve Italiaanse speelstijl uit de jaren ’60……), maar voerde dat wel uitermate geconcentreerd en goed georganiseerd uit. Ondanks een regen aan hoekschoppen en een paar halve kansjes bleven onze jongens uiteindelijk redelijk eenvoudig overeind. In de slotfase kon zelfs nog een aantal keren redelijk onder de druk uit gevoetbald worden onder aanvoering van onze huurling uit het 3e, luisterend naar de naam Joran Borst.
Moegestreden

John wisselde in het 2e bedrijf zijn bank nog even helemaal leeg en bracht Erb, DeGraw, El Pastor en Lobo voor de moegestreden/geblesseerde strijders Schaef, Renjes, “B” en de uit de USA teruggekeerde Duracell en haalde daarmee ook het resterende tempo nog uit de wedstrijd. Zo verspeelde VELO in Haastrecht waarschijnlijk zijn kampioenskansen en sprokkelde VVH een onverwacht en zwaar bevochten puntje in de strijd om handhaving.
Volgende week wacht CVV Zwervers, een directe concurrent in diezelfde strijd om handhaving. Na die match zal er meer duidelijk zijn waarschijnlijk. In de huidige vorm mag er wel wat zelfvertrouwen verondersteld worden……… Opstelling VVH 2 Van Duijn; M. Wolff, De Bruijn (c), Honkoop, Renes (J. Wolff); Backx (Erberveld ), De Jong, Borst; Mul, Boere (Van Elleswijk), Schaefers (Chiguichon Oroxon)

Don L.