VVH 2 terug in titelrace


Na de afgelopen 2 competitierondes is het 2e weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap. Tijd voor een update van het wel en wee van “De mannen van Mo”.

Schoonhoven 2 – VVH 2  1 – 2 (1 – 1)

“Sterk 2e klopt de koploper! Titelrace weer spannend dankzij sterke geel-zwarten”

Na de topper in de reserve 3e Klasse KNVB tegen koploper Schoonhoven 2 is de titelstrijd in de competitie weer helemaal open. Liefst 5 teams doen nog volop mee voor het kampioenschap en het 2e heeft zich ook weer teruggevochten in de titelrace.

Zwakke periode

Onze jongens staken in de afgelopen weken in een matige vorm. Na aanvankelijk de koppositie in de competitie gepakt te hebben werden nu al enige weken achter elkaar `dure punten` verspeeld en leek de koppositie niet langer haalbaar. Tegen middenmoter VEP werd in een bloedeloze ontmoeting een brilstand uitslag “geboekt” en in de weken daarna werden ook punten in de titelrace verspeeld door nederlagen tegen directe concurrent Sportlust 3 (3 – 2 nederlaag, na een 3 – 0 achterstand) en laagvlieger Zevenhoven 2 (2 – 1).

Daarna volgde op Nieuw-Wilgenoord midweeks een teleurstellende puntendeling met Bergambacht 2 (1 – 1, waarbij het spel zich voor 80% op de helft van BAB afspeelde en ook “2 minuten Surinaamse extra tijd” niet hielpen) en gelukkig een kleine wederopstanding  in de thuisbeurt tegen Alphia 2. In die laatste wedstrijd werd aanvankelijk een 3 – 0 voorsprong genomen, waarna in de laatste 25 minuten de overwinning vervolgens bijna nog uit handen werd gegeven en er tenslotte een 3 – 2 overwinning “gevierd” kon worden.

6 punten wedstrijd

 Het was daarom duidelijk dat de uitwedstrijd tegen koploper Schoonhoven 2, waarvan thuis nog knap met 1 – 0 gewonnen was, nu de laatste kans was om aan te klampen bij de top van de ranglijst. Een echte 6-punten wedstrijd dus!

VVH liet zich in deze partij vanaf het begin zien van zijn allerbeste kant. Vanaf het begin werd het signaal in de wedstrijd afgegeven dat er vandaag niets weggegeven zou worden en…….eindelijk leek deze houding nu zijn vruchten af te werpen. Nadat al een aantal kleine en grotere kansen om zeep geholpen waren kon Stijn een mooie voorzet  vanaf de rechterkant binnenlopen en VVH volledig verdiend op 0-1 zetten na ca. 30 minuten in het eerste bedrijf. Ook daarna bleven we de betere van de 2 kemphanen, maar een schaarse scherpe voorzet vanaf links werd door de rechterspits van Schoonhoven 5 minuten voor de rust tot de 1 – 1 gepromoveerd, zodat we vanaf dat tijdstip weer helemaal van voren af aan konden beginnen.

Golden goal

 Ook in de tweede helft veranderde er niet veel. Veruit het meeste  balbezit bleef voor onze geel-zwarte formatie. Maar er viel weer geen verlossende goal, zo leek het…………….

Tot ca. 10 minuten voor tijd Romeo via een scherpe steekpass alleen op de uitgekomen keeper van Schoonhoven af kon gaan. Zowel keeper als Romeo gleden naar de bal, waarbij Ro net iets eerder was en tot zijn grote vreugde zag dat de bal vervolgens het verlaten doel in hobbelde. Het bleek uiteindelijk de winnende goal in een enerverende topper, die er ook voor zorgt dat we weer een beetje meedoen in de strijd om de titel!

Opstelling VVH 2

Pina; Imandt, Schoonderwoerd, Bron (van Vliet), Honkoop ©; Backx (Groos), Bos, de Wit, van der Stok (den Boer); Rietveld, J. Reichard (Boere)

En 1 week later

VVH 2 – BSC ’68  2   3 – 2 ( 0 – 2)

“Terugkeer van geloof in eigen kunnen, zorgt voor ‘remontada’ van het 2e

Na de sensationele uitoverwinning op de Zilverleeuwen van vorige week, was het nu de beurt aan een volgende finale tegen een directe  concurrent. Het Benthuizense BSC’68 bleek eerder dit seizoen in de uitwedstrijd al een lastige klip (2 – 2 gelijkspel) en ook nu werd vooraf rekening gehouden met een lastig potje. Dat bleek ook wel aardig uit te komen, waarbij de slotfase van de wedstrijd historisch genoemd kan worden………..

Slordig

 Ten opzichte van de topper van een week eerder tegen Schoonhoven, werd in de opstelling niet veel veranderd. Noodgedwongen nam “Bossie” de plek over van reserve captain Jur (i.v.m. werkzaamheden) en links achterin bleef captain Hessel (Bruce) de honneurs waarnemen voor de nog altijd niet 100% wedstrijdfitte “Vonk”. Het centrum bleef ongewijzigd met de ijzersterke Freek en zijn secondant “Bron”. Op het middenveld Maik “Duracell”, met Zjos op 6 en loopwonder “Stokkie” aan de linkerkant. Op 10 de in een goede vorm stekende Stijn en voorin Ro en Joran R. In de goal vandaag Lucas R. , in afwisseling met Pinja, die vorige week onze betrouwbare sluitpost mocht zijn.

Hoewel er zeker niet onaardig gespeeld werd, kon niet ontkend worden dat er in het eerste halfuur af en toe slordig balverlies geleden werd. Vrijwel continue waren onze mannen op de helft van BSC te vinden en er werden behoorlijk wat kansen gecreëerd, maar in de afronding bleken we slordig en niet besluitvaardig genoeg. Aan de andere zijde verschenen de bezoekers slechts sporadisch voor het doel van Lucas. Daarbij viel, volledig onverwacht, de 0 – 1 uit een schitterend zondagsschot (op zaterdag….) vanaf een meter of 20. De bal verdween onhoudbaar in de rechterbovenhoek! Vlak voor rust werd het allemaal nog erger toen onze mannen stonden te slapen bij een corner die bij de 2e paal door de volledig vrijstaande BSC middenvelder ingekopt kon worden; 0 – 2. De thee smaakte vervolgens nergens naar.

Ontketend

 De 2e helft zou vervolgens legendarisch worden! Al na 3 minuten leidde de dadendrang van onze jongens tot de 1 – 2 van Stijn uit een strakke voorzet van “Duracell”. Daarna ontstond er een stormloop op het doel van BSC, dat niet of nauwelijks meer onder de druk vandaan kon spelen.

Het duurde tot ca. 15 minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Bruijn totdat Romeo uit een voorzet van wederom, en nu vanaf links, “Duracell”, de 2 – 2 van dichtbij binnen kon schieten.

De stormloop duurde vervolgens door tot in de blessuretijd. Daarbij leek iedereen zich al te hebben neergelegd bij het onfortuinlijke gelijke spel. De ingevallen “Vonk” en de eveneens ingevallen “B” zorgden vervolgens voor de strakke voorbereiding van waaruit “Duracell” uiteindelijk toch nog de dik verdiende 3 – 2 aantekende.

Door de overwinning is de achterstand op koploper Schoonhoven inmiddels verkleind tot 2 punten en is in principe alles weer mogelijk!

Opstelling VVH 2

  1. Reichard; Bos, Schoonderwoerd, Bron (de Bruijn), Honkoop ©; Backx, van Vliet, de Wit, van der Stok (Groos); Rieveld, J. Reichard (Boere)