VVH 2 terug in kampioensrace!


“Jullie  voetballen net als de stilte in de polder!”

 Het 2e is helemaal terug in de race rond het kampioenschap in de Res. 3e Klasse KNVB Zaterdag.

In een week waarin het Corona virus weer voor haperingen in ons (sociale) leven zorgdroeg en waarin nieuwe maatregelen werden afgekondigd, voegden onze boys 6 punten uit 2 wedstrijden toe aan het totaal en slopen daarmee de top 3 in de ranglijst binnen!

VVH 2 – Woerden 2  4 – 0  (2 – 0)

Eerst stond een midweeks potje op het programma tegen laagvlieger Woerden, dat met een overwegend jonge ploeg de reis naar Nieuw Wilgenoord had ondernomen.

De wedstrijd mocht weliswaar niet echt een probleem opleveren voor Mo’s mannen, maar je moet ’t toch altijd nog maar wel even doen. Er werd echter geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen, maar het veldspel verzandde nogal eens in de goede bedoelingen. Het was allemaal wat onrustig en vaak ontbrak een goede laatste pass, wanneer er tot de 16-meter lijn een fatsoenlijke opbouw had plaatsgevonden. Organisatorisch stond het echter wel vrij goed en er werd dan ook nauwelijks iets weggegeven. De wedstrijd werd, zoals dat zo mooi heet, volledig gecontroleerd door VVH.

Centrumspits Joran, die van Mo de opdracht had meegekregen om zich wat meer in de 16 meter van de tegenstander op te houden, minder uit te zakken en als aanspeelpunt te fungeren voor onze “lopende mensen”, schoot na een goed half uur de 1 – 0 tegen de touwen na een goede aanval, nadat al een paar kansen niet aan ons besteed waren geweest.

Vlak voor rust kon echter het hoogtepunt van de avond genoteerd worden, toen diezelfde Joran vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal diagonaal en kiezelhard in de linkerbovenhoek van het doel “kneiterde”; 2 – 0! Een absolute beauty en ook een lekkere ruggensteun voor het restant van de wedstrijd.

De wedstrijd was daarmee eigenlijk al wel gespeeld. In het 2e bedrijf scoorde “Stokkie” via een ouderwetse ketser de 3 – 0 en het slotpunt werd gezet door good old “B”, die zijn invalbeurt uiteraard weer luister bijzette met een treffer in de absolute slotfase van dit treffen. Een goede en degelijke overwinning, die een goede opmaat zou kunnen zijn voor de topper tegen koploper ARC van zaterdag a.s.

Opstelling VVH 2

Pina; Imandt, Honkoop ©, Bron, M. de Bruijn (Bos); Groos (Backx), van Vliet, de Wit (Schoonderwoerd), van der Stok; Rietveld (den Boer), J. Reichard (Boere).

 

VVH 2 – ARC 5  2 – 1 ( 1- 1 )

Vandaag dan de grote kraker van dit weekeinde. De wedstrijd tegen het nog ongeslagen ARC uit Alphen a/d Rijn. Een verzameling talentvolle jonge spelers die met elkaar in deze klasse nog geen nederlaag geleden hadden en slechts 1x een gelijk spel hadden moeten toestaan.

VVH had echter het nodige aan zelfvertrouwen getankt in de midweekse wedstrijd tegen Woerden en was vastberaden om aan de mooie reeks van de gasten vandaag een einde te maken. En dat ondanks een aantal blessures (Stijn en Jasper), waardoor de opstelling toch weer iets gewijzigd diende te worden. Het 2e liet echter vanaf het begin zien dat er vandaag niet veel te halen was in ons IJsselstadje. De verdediging beet zich vast in de handige voorwaartsen van ARC en er werd in de volledige wedstrijd niet of nauwelijks iets weggegeven. Het kostte echter ook de nodige moeite om in de buurt van het doel van de opponent van vandaag te komen.

Na een fantastische aanval (tikkie takka) werd Romeo via een briljante steekpass alleen voor de Alphense goalie gezet en hij faalde niet en punterde fraai naar 1 – 0. Dat was een behoorlijke dreun voor de gasten die tot vandaag maar een paar tegentreffers hadden moeten incasseren. Vlak na de goal verscheen Stokkie, na wederom een flitsende aanval, aan de linkerkant wederom alleen voor de keeper, maar die kon het gevaar nu jammer genoeg nog onschadelijk maken! Verder miste een afstandspegel van YB Freekie de goal maar op een haar en waren er nog een paar kleine kansen voor de onzen te noteren. Geen resultaat echter verder en dan gebeurt het onvermijdelijke; de lullige tegengoal valt toch nog en wel ………….1 minuut voor de rust. ARC kwam uit een spaarzame gevaarlijke aanval 1x goed voor de goal en de (matig) ingeschoten bal rolde via de binnenkant van de paal achter onze keeper Lucas over de doellijn; 1-1 en game over!

In de tweede helft kwam het spelbeeld wat meer in evenwicht. ARC deed wel degelijk ook pogingen om de wedstrijd (met de wind nu in de rug) alsnog naar zich toe te trekken. VVH bleef echter veruit de gevaarlijkste ploeg. Tegenvaller was het uitvallen van Joran en Maik. Maar dat werd uiteindelijk wel gecompenseerd door de inbreng van invallers “B” en Luc (Frits) v.d. Vlist (JO-19). Ook YB Freek werd in de loop van het 2e bedrijf vervangen door een JO-19 speler; Lars Oskam. Ook hij viel prima in.

De kansen waren wat spaarzamer na de hervatting, maar zo’n 10 minuten voor tijd stond Cyriel “B” weer eens op de juiste plek om na een hoekschop bij de 2e paal de 2 – 1 binnen te tikken!

De begeleiding van de gasten werd er enigszins gefrustreerd van dat men geen grip op ons team kon krijgen vandaag i.v.m. het ontbreken van de juiste beleving (??). Dit ontlokte hen de volgende poëtische oerkreet, die zomaar op een tegeltje geplaatst kan worden binnenkort; “jullie voetballen net als de stilte in de polder”.

Ik moet zeggen; daar wordt Don L. ook wel een beetje stil van….. Zoveel schoonheid (zucht!).

In de resterende minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een geweldige teamprestatie vandaag mannen. Als we zo blijven strijden, dan wordt het voor de tegenstander in deze competitie in ieder geval heel lastig om van ons te winnen. We moeten dan mee kunnen blijven doen voor de bovenste plekjes in dit seizoen.

Team of the match : VVH 2

Opstelling VVH 2

  1. Reichard; Imandt, Honkoop ©, Bron, M. de Bruijn; Backx (v.d. Vlist), van Vliet, Schoonderwoerd (Oskam), van der Stok; Rietveld, Reichard (Boere)

Don L.