VVH 2 – SEP 2

VVH 2 – SEP 2   1 – 0  (0 – 0)

“Wind is grootste tegenstander op geknot Wilgenoord”

En weer bleef het 2e ongeslagen. Op een stormachtige zondagmorgen (10 maart 2019) bleek de Mo Mannschaft beter tegen de straffe wind bestand dan tegenstander SEP uit Delft.

Toss verloren?

Captain Lobo verloor de toss bij deze partij ook nog eens en alles leek erop te wijzen dat de captain van SEP zou kiezen voor het spelen tegen de wind in tijdens de eerste helft. Hij riep daarbij advies in van zijn doelman en die gaf aan dat de wind naar zijn mening dwars over het veld stond en koos ervoor om in het eerste bedrijf met de wind in de rug te gaan spelen.

Daardoor had VVH het vooruitzicht om na de pauze “richting de bar” te spelen, wat nog wel eens wat extra krachten los kan weken.

Vanaf het begin zat VVH vervolgens goed in de wedstrijd. Op het middenveld was “Murn” teruggekeerd met broeder “Robbie” van een korte break, waardoor zij wel de wedstrijd om de periodetitel waren misgelopen. Supersub Kalli” moest in de warming up afhaken met een knieblessure, waardoor “Ro” in de spits als aanspeelpunt werd geposteerd. Daarachter mocht “Freek Willem” als meest vooruitgeschoven middenvelder voor druk vooruit zorgen.

De bal werd door de geel-zwarten goed laag over de grond gespeeld en bij vlagen werd er bij de forse tegenwind acceptabel gecombineerd. Daaruit ontstonden ook in dit eerste bedrijf al een aantal aardige kansen. De beste was voor “Bakkertje”, die in een 1 op 1 situatie met de keeper een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te kunnen schuiven. Ook de in de basis van Mo teruggekeerde “Vonk” had nog een goede kopkans, maar hij zag zijn inzet van de lijn gekopt worden. Aan de andere kant had “Wuwu” weinig noemenswaardigs te doen, maar hij moest vlak voor het einde van de eerste helft nog wel 1x al zijn kwaliteiten aanwenden om een kopbal van de Delftse aanvoerder met een katachtige redding nog over de doellat te kunnen werken. Daardoor konden de ploegen gaan rusten met de brilstand op het bord.

Danny Cool

Ondertussen was de wind nog wat verder aangetrokken, waardoor er na de rust nauwelijks meer gesproken kon worden van een voetbalwedstrijd. De mannen van de “R.K. Voetbal- en Atletiekvereniging Sport en Plezier” konden de bal bijna het eigen 16 meter gebied niet meer uit krijgen. De ballen rolden bijna als vanzelf ieder keer over de achterlijn bij de gasten, gedragen door de cycloonachtige wind. De doeltrappen konden vervolgens net aan uit het strafschopgebied getrapt worden, om vervolgens weer met een boog over de achterlijn te verdwijnen en op die manier voor een grote serie hoekschoppen te zorgen.

Ook voor onze mannen viel er nauwelijks te voetballen. Een afstandsschot van “Murn” belandde kiezelhard op de paal en een aantal malen kon de doelman van SEP met bizarre reddingen de bal nog uit zijn doel werken als er een poging tussen de palen leek te kunnen eindigen………….

Als het dan niet op een “normale” manier kon gaan, dan moest het maar weer via een spelhervatting gebeuren. Een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel werd opgeëist door “Danny Cool” . Vervolgens werd de bal door Nelis enigszins in bedwang gehouden, zodat de vrije trap genomen zou kunnen worden (een soort strafcorner bij hockey). De bal verdween vervolgens als een streep in de rechterhoek langs de verblufte doelverdediger.

In het restant gebeurde er niets noemenswaardigs meer. Daardoor mocht het 2e de ongekende serie na de winterstop (7 gespeeld, 7 gewonnen, 21 punten en slechts 1 tegendoelpunt) weer een week verlengen. De achterstand op koploper Excelsior ’20 blijft nog onveranderd 3 punten bedragen.

Opstelling VVH 2

De Wit; G. de Jong, D. de Bruijn, J. Wolff ©, M.de Bruijn; R. Dongelmans, M. Dongelmans, Schoonderwoerd (D. Schröder), Mulder; R. Schröder (Boere), Bakker.

Don L.