VVH 2 – s.v. Maense 2 3 – 2 ( 3 – 0 )


“Daar komt Schwieb(b)e(rtje) !!!!”

Ook de tweede bekerwedstrijd in dit nieuwe seizoen tegen het Rotterdamse Maense leverde voor onze mannen de begeerde 3 punten weer op.
Een, bij vlagen, goede 1e helft bleek gelukkig voldoende om ook het zaterdag debuut van het 2e op “Nieuw Wilgenoord” op te sieren met een winstpartij.

Swiebertje
De (jong) belegen lezers van dit stukje kennen ongetwijfeld uit hun TV jeugdjaren de kinderheld Swiebertje nog wel, die als zwerver een dorpje in Nederland op stelten zette. De opnames voor dit TV programma vonden veelal plaats in Oudewater en omstreken. Naast “Swieber” waren andere jeugdhelden destijds “Bromsnor”, “Malle Pietje”, de “Burgemeester” en natuurlijk ons aller “Juffrouw Saartje” ! Maar nu weer even terug naar dit wedstrijdverslag……….
In het huidige 2e debuteerde recent de uit de JO19-1 afkomstige Tom Schwiebbe en die komt qua naam behoorlijk in de buurt van genoemde Swiebertje. Bovendien is hij in zijn speelstijl ook een soort zwerver. Je komt hem, als aanvallende middenvelder, overal op het veld tegen en hij is met zijn loopvermogen en gevoel voor diepte een grote plaag voor de tegenstander.
Dat ondervond ook Maense deze zaterdagochtend. De balvaardige Rotterdammers, in hun eerste bekermatch nog te sterk voor Dilettant 2, keken bij rust aan tegen een schier onoverbrugbare 3 – 0 achterstand, na een krijtgave hattrick van…………onze Tom. Eigenlijk heerste het 2e vanaf het begin. In het centrum van de defensie ontbrak captain “Bruce”, maar hij werd voortreffelijk vervangen door Jos, die samen met gelegenheidscaptain Job en doelwachter Lucas weinig of niets weggaf. Nieuw t.o.v. vorige week waren verder de teruggekeerde fitness goeroe Jur en “lastpak” Twan, terwijl Rogier was opgeroepen voor het 1e vandaag.

Billenknijpen
Geheel onverwacht zou het 2e bedrijf toch nog spannend gaan worden.
Uit 1 van de eerste aanvallen na de rust werd de bal vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied door een Maense aanvaller prachtig in de rechterbovenhoek boven Lucas gekruld naar 3 – 1 en er was nog een behoorlijk poosje te spelen.
Daarna kregen de mannen van het 2e kans op, nog grotere en mooiere, kans om de voorsprong verder uit te breiden aangezien Maense steeds meer risico ging nemen. Onze mannen waren echter heel slordig in de afronding en zelfs een penalty, nog altijd bij een 3 – 1 tussenstand, werd niet omgezet in een treffer (Tom miste en dus lukte ook niet alles!!!). Vlak na dit penalty moment kreeg Maense een vrije trap op ca. 20 meter van de goal en die werd prachtig over de muur in de linkerbovenhoek naast Lucas geschoten, waardoor de marge ineens akelig klein werd; 3 – 2. Zo werd het in het restant van de wedstrijd zowaar nog billenknijpen.
Vlak voor tijd kreeg Maense zelfs nog een bijna niet te missen kopkans voor open doel, maar die werd gelukkig over de goal heen gekopt.
Zo bleven de punten in ieder geval weer op ’t durp.
In de volgende wedstrijd zal de focus wat langer vastgehouden moeten worden door onze jonge ploeg en zal er vooral beter omgesprongen moeten worden met de vele kansen. Dan was er namelijk in deze match ook geen vuiltje aan de lucht geweest!

Opstelling VVH 2

Lucas Reichard; Jur Imandt, Jos van Vliet (Tygo Bron), Job Vloedgraven ©, Marc de Bruijn; Jasper Groos, Jari van der Stok, Tom Schwiebbe, Romeo Rietveld; Kelvin den Boer (Jordi Boere), Twan Hoogendoorn.

Don L.