VVH 2 – ONA 2 1 – 0 (0 – 0)


“Stroperige overwinning levert eerste 3-punter op voor 2e”

Het 2e is dit nieuwe seizoen qua resultaat goed begonnen in de Res. 2e Klasse Zaterdag KNVB met een moeizame overwinning op het Goudse “Ontspanning Na Arbeid” .

De gasten uit de “Korte Akkeren” kwamen beter voor de dag dan wellicht vooraf gedacht en onze jongens moesten de mouwen behoorlijk opstropen om in ieder geval de 3 punten op Nieuw Wilgenoord te houden.

Afwezigen

Een korte rondblik in de kleedkamer, voorafgaand aan dit duel, leerde dat het 2e vandaag kampte met nogal wat afwezigen. Om uiteenlopende redenen waren o.a. captain “Bruce”, vice captain “Iemand”, Twan K., “Bossie”, maar ook supersub “B” er niet bij op deze druilerige zaterdag. Maar de creativiteit van de coach had uiteindelijk toch een meer dan representatief team opgeleverd. Zo was “good old” Mark K. als gastspeler overgekomen uit onze hoofdmacht om leiding te geven aan de gemankeerde defensie en was ook Lars H. teruggekeerd in ons keurkorps vandaag en hij zou een belangrijke rol gaan spelen.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd bleek verder ook nog eens, dat “Bron” grote problemen had met zijn wekker op deze ochtend en ook hij was dus niet beschikbaar voor de basisopstelling.

Mo startte met zijn meest ervaren spelers in de basis, omdat vooraf niet duidelijk was wat we van de tegenstander mochten verwachten vandaag.

Zo startten we met een geïmproviseerde verdediging, waarin alleen “Vonk” als vaste kracht uit voorafgaande wedstrijden zijn opwachting maakte. Verder bestond dat blok uit Lucas op de goal, Marco O. als rechterverdediger (!), Mark dus als vrije verdediger en met Huub als stopper. Het moet gezegd dat zij verdedigend vandaag vakwerk afleverden en nauwelijks kansen weg zouden geven! Verder werd onze ploeg vandaag als captain aangevoerd door “Duracell”, de alleskunner in onze ploeg, bij afwezigheid van “Bruce” en “Iemand”.

Stroperig

Al vrij vlot na het begin van de match leek VVH op een 1 – 0 voorsprong te komen, toen na een prachtige dieptepass van “Vonk” , captain “Duracell” de bal over de uitgekomen doelman van ONA in het verlaten doel lobde. De treffer werd echter (ten onrechte) afgevlagd door de grensjager van de gasten en dat signaal werd door de leidsman overgenomen. Daarna ontstonden met enige regelmaat kansen en kansjes voor onze mannen om de score te openen, maar het vizier stond helaas niet op scherp. ONA stelde daar aanvallend verder vrijwel niets tegenover, maar bleef wel overeind. “Bomber” Joran moest zich vervolgens in de spits tot overmaat van ramp ook nog laten vervangen met een liesblessure door Levi H.

Ook in het 2e bedrijf bleef het spelverloop stroef verlopen. ONA kreeg zelfs iets meer spelaandeel, zonder verder erg gevaarlijk te worden. Gelukkig viel na ongeveer een uur toch de verdiende en verlossende 1 – 0 middels een droge schuiver van de in de spits zeer ijverige Lars. Die zou daarmee de “matchwinner” worden.

Compliment verder voor de concentratie waarmee het 2e bleef spelen in het verdere verloop van de wedstrijd. In de 2e helft stonden er toch al met al 4 spelers in de basis die vorig seizoen nog actief waren in onze JO19-1 jeugd! Kortom VVH has gottalent !!!!

Er blijft nog van alles te verbeteren aan het spel van onze ploeg, maar op de instelling was en is weinig tot niets aan te merken. Hopelijk kan de ploeg naar een meer vaste basis aan spelers toegroeien in de komende weken, zodat het spel wat minder stroperig en nog stabieler kan worden. Dan kan dit al met al een mooi seizoen gaan worden.

Man of the match: Huub Hoogveld

Opstelling VVH 2

L. Reichard; Oskam, Koorevaar, Hoogveld, M. de Bruijn; Hoogendoorn , S. de Bruijn (van der Vlist), Harmsen, van Leeuwen; Backx ©, J. Reichard (Holleman)

Don Leo