VVH 2 – Lekkerkerk 2   7 – 0  (5 – 0 )


“Briljant half uur zorgt voor 7-klapper bij competitiestart”

 Een half uur wervelde een storm, een tsunami, over “Nieuw Wilgenoord”. Het 2e liet een half uur lang hogeschool voetbal zien en de-klasseerde in die periode de gasten uit Lekkerkerk in de openingswedstrijd van het seizoen 2020-2021. Na dat half uur stond het scorebord op 5 – 0 en was deze wedstrijd allang geen wedstrijd meer.

Jappe en Vonkie

 Zelden zag de schrijver van dit stukje proza een beter half uur van het 2e als nu. Trainer Mo had de puntjes vooraf nog eens extra op de i gezet en stuurde een elftal het veld in dat het superslechte begin van de wedstrijd van vorige week in de beker uit bij Dilettant niet wilde herhalen. Dat leidde vanaf het begin tot een ploeg die overal op het veld druk zette op de tegenstander, die geen moment de mogelijkheid kreeg om op adem te komen.

In de 11 van vandaag nam Jur “alleen bij thuiswedstrijden” Imandt de honneurs waar als rechtsback en was Lars, na zijn mislukte rentree van vorige week, nu fit genoeg om in de basis te starten in de 2-mans voorhoede met Romeo.

Vrij snel stond de 1 – 0 op het scorebord en hoe………….. Een fantastische aanval over 4 tot 5 schijven die eindigde in een scherpe voorzet vanaf links, die rechts aan de rand van het strafschopgebied in 1 keer vol op de wreef werd genomen door “Jappe” Groos. De harde inzet verdween als een granaat in de linkerbovenhoek. Een beauty!

Een paar minuten later vergreep de Lekkerkerk defensie zich aan Lars, die vervolgens zelf de toegekende strafschop overtuigend binnenschoot; 2 – 0. En het hield maar niet op….. Een paar minuten later weer een Lekkerkerkse noodrem die een directe vrije schop aan de linkerkant van het veld, op een kleine 20 meter van de goal, opleverde. De vrije trap werd vervolgens door “Jappe” in 1 keer binnen geknald naar 3 – 0.

Vervolgens braken de “moments of fame” aan voor onze linksback “Vonk” de Bruijn. Eerst werd een corner vanaf de linkerkant door “Jappe” krijtgaaf op het hoofd van de inkomende “Vonk” gedeponeerd en die knikte kiezelhard raak naar 4 – 0 en op het half uur maakte diezelfde “Vonk” er met een afstandspegel ook nog 5 – 0 van!

Pas daarna ging de storm enigszins liggen en bleef het tot de rust bij dezelfde stand.

7-Klapper

 De tweede helft verliep een stuk rustiger. Lekkerkerk kwam iets meer aan voetballen toe, alhoewel men nooit echt in de buurt van de VVH goal kwam. Daar heerste de VVH defensie als een vorst. Mo kon zo nog een aantal wissels doorvoeren, terwijl dat in het veld niet of nauwelijks echt invloed had. In het laatste kwartier werd de score nog wat verder uitgebreid door de ingevallen Kelvin ( 6 – 0 ) en Jordi “B” met het slotpunt in deze wedstrijd; de 7 – 0.

Al met al een ongekende start van de competitie in deze Res. 3e Klasse Zaterdag. Het blijft vooralsnog nog moeilijk om in te schatten waar we staan in dit seizoen, maar gezien de bekerwedstrijden en het begin van deze competitie moet het mogelijk zijn om een rol van betekenis te kunnen spelen!

Volgende week reist het 2e af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen S.V. Hillegersberg 2.

Opstelling VVH 2                                                            

 Lucas Reichard; Jur Imandt (Tigo Bron), Hessel Honkoop ©, Job Vloedgraven, Marc de Bruijn; Jasper Groos (Kelvin den Boer ), Jos van Vliet, Tom Schwiebbe (Jordi Boere), Jari van der Stok; Lars Harmsen (Rogier Schröder), Romeo Rietveld (Twan Hoogendoorn).

Don L.