VVH 2 – GSC ESDO 2 12 -1 en 0-7 nacompetitie (deel 1& 2)


Je maintiendrai (deel 13) – Scorebord raakt oververhit op Wilgenoord

Toeschouwers die afgelopen zondag in de laatste 10 minuten van het eerste nacompetitieduel om handhaving in de Res. 1e Klasse KNVB pas aan kwamen lopen, dachten ongetwijfeld dat er een spannende pot met een 1 – 1 tussenstand aan de gang was……. De realiteit was op dat moment echter dat de score op dat moment reeds was opgelopen tot 11-1 in VVH voordeel. Vlak voor tijd zou de eindstand zelfs nog bepaald worden op 12-1!!!! Het scorebord was noodgedwongen overnieuw begonnen!!!!

Klasseverschil

Tegenstander in dit nacompetitie duel was het Haagse GSC ESDO, dat tot de eigen verbazing op het allerlaatste moment nog de kans geboden kreeg op promotie door de KNVB, als nummer 3 uit de reguliere competitie in de Res.2e Klasse met een periode op zak. De Hagenezen hadden in de 2e helft van de competitie erg weinig punten meer gehaald na een aanvankelijk goede competitiestart en dat was op de kunstgrasmat in ons “durpie” ook goed te zien.

Binnen 16 minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord voor onze vedettes door mooie treffers van Schaef, Ro en “B”. Daarna werd pas wat gas terug genomen en konden de gasten zelfs iets terug doen door een prima doelpunt van de Haagse spits (goede speler trouwens!). Daarna krikte het 2e de score nog voor rust echter op tot een geruststellende 5-1, waarmee het klasse verschil wel duidelijk gemaakt was……….

 

Parodie

In de tweede 45 minuten werd de match een parodie op een voetbalwedstrijd en werd de score verder opgeschroefd naar hoogtes waarmee het scorebord veel moeite had; 12-1.

De treffers kwamen verder van de voeten en hoofden (Renjes, echt waar ????) van Duracell (4x!!), “B” (nog 2x), Renjes dus, Oc (“maak die bal nou zelf lekker DeGraw!”) en Lobito, die een “brother act” met grote broer Lobo koeltjes tot doelpunt bevorderde ( had je dat boek nou uit Lobito?)…..

Aanstaande donderdag (Hemelvaart) wacht nu de superspannende return nog tegen onze Haagse tegenstrevers ????, waarna we ons volgende zondag op mogen maken voor de finale tweekamp om behoud in de 1e Klasse.

 

Met een redelijk fitte selectie, inclusief de vandaag zieke en dus afwezige Mullenga, ziet Don nog altijd het licht aan het einde van de figuurlijke tunnel en mogen we vertrouwen hebben in een goede afloop van dit spannende en lange seizoen.

 

Opstelling VVH 2

 

Van Duijn; J. Wolff (Van Elleswijk), De Bruijn (C), Honkoop, Renes; M. Wolff (Erberveld), De Jong, R. Schroder (Wijnands), Backx, Boere, Schaefers (M. de Bruijn)

GSC ESDO 2 – VVH 2   0 – 7  Nacompetitie deel 2.

Je maintiendrai (deel 14) – “Gezelligheid troef bij Fantasy Match”

Nadat de eerste nacompetitiematch van dit tweeluik eerder al met een eclatante zege was afgesloten, moesten onze mannen toch nog op Hemelvaartsdag aantreden in een potje om “des Keizers Baard” op Sportpark Escamp in Den Haag Zuid tegen GSC ESDO 2.

Het werd een memorabele ochtend daar in Den Haag………….

 

John had een aantal spelers rust gegund bij deze return, zodat zij volledig pijnvrij en superfit aan kunnen treden in de 2e nacompetitie ronde waarin handhaving afgedwongen kan worden in de Res. 1e Klasse KNVB.

Zo waren Mullenga en veteraan Oc lekker thuis gebleven en werd afgereisd met Thijmen en Marrekie uit onze JO-19 kampioensploeg.

Ruim op tijd arriveerden wij op het zonovergoten Escamp en na de preek van Johnnie ging iedereen zich lekker warmlopen (en daar was niet veel voor nodig vanochtend) op het kunstgrasveld van de gastheren, waarop deze wedstrijd ingepland stond.

Die gastheren bleken toch weer allerlei moeite te moeten doen om 11 spelers bij elkaar te krijgen voor dit potje en pas ca. 10 minuten voor aanvang verschenen de eerste matadoren ten tonele op het hoofdveld van de thuisclub. Even later werd ons door een speler van GSC ESDO te kennen gegeven dat wij toch aan moesten treden op het hoofd(gras)veld.

Bij deze hitte was dat echt geen straf en dus togen wij daarna goedgemutst naar de nieuwe arena. Daar liepen inmiddels ca. 10 spelers van de thuisclub op het veld en nadat de scheidsrechter ook gearriveerd was, leek het er toch echt op dat we zouden kunnen beginnen.

 

Leek………., want wat daarna allemaal gebeurde tart elke verbeelding……………

Er verschenen een aantal mensen van de thuisclub op het veld en er ontstond vanuit het niets een “discussie” over het al dan niet mogen spelen van deze wedstrijd op het hoofdveld.

Daarbij was de “groundsman” van ESDO aanwezig om aan te geven dat hij de indeling niet voor niets had gemaakt op het kunstgrasveld en nog een aantal companen van deze man die dezelfde mening deelden. De spelers van onze tegenstander voelden zich hierdoor (en door allerlei zaken waarvan wij het naadje ook niet kennen) achtergesteld bij het 1e elftal van ESDO en claimden dat hier vóór het seizoen al afspraken over gemaakt waren (of zoiets)

Plotsklaps liepen er allerlei mensen op het veld die elkaar achterna zaten en behoorlijke klappen aan elkaar uitdeelden (!!!!!!). Kortom; een ouderwetse “matpartij”! Ook een man, die later werd voorgesteld als de trainer van het 1e team van ESDO liet zich daarbij niet onbetuigd!

Ongelooflijke taferelen, waarbij de onzen uiteindelijk de beschutting kozen van de dugout en rustig af gingen wachten op wat verder nog zou komen.

Uiteindelijk bleek dat niets meer te zijn………….. De scheidsrechter maakte er een einde aan, nog voordat we begonnen waren…………

Uiteindelijk vertrokken we met een 0 – 7 overwinning op zak (3x Don L. en 4 x Johnnie) weer naar Wilgenoord en mogen we ons gaan opmaken voor de 2e ronde van deze enerverende KNVB nacompetitie die waarschijnlijk gespeeld gaat worden tegen Den Hoorn 3 en waarin de handhaving eindelijk afgerond zou kunnen worden!

 

Opstelling VVH 2

 

Van Duijn; Van Elleswijk, Honkoop, J. Wolff ©, Renes; R. Schröder, M. Wolff, Schoonderwoerd; Backx, Schaefers (Don L.), Raateland (Johnnie)

 

 

Don L.