VVH 2 – FC Binnenmaas 3   4 – 3 (2 – 2)


“Deze wedstrijd heeft wat Vonk nodig!”
Dit, naar wij allen hopen, nieuwe Coronavrije seizoen is voor de VVH selectie stroef begonnen. In de totale selectiegroep zijn niet of nauwelijks mutaties en er zijn weer een paar goede aanvullingen uit de jeugd bijgekomen, zodat het er wat dat betreft prima uit lijkt te zien. Toen in het vorige seizoen door de Corona epidemie de competitie noodgedwongen gestopt werd, vonden we zowel VVH 1, alsook VVH 2 bovenaan de ranglijst. Wat was er gebeurd als het verder allemaal door had kunnen gaan? Hadden we het 1e dit seizoen dan kunnen bewonderen in de 3e klasse en het 2e in de Res. 2e klasse KNVB Zaterdag ? Wie zal het zeggen? Maar wat zou het mooi geweest zijn, 2 selectieteams kampioen in ons jubileumjaar…………… Maar ja, het ging anders…………..

Topkok Mo
De realiteit is de volgende. Op de zaterdag, waarop dit wedstrijdverslag betrekking heeft (18-09-2021) was het gelukkig weer mogelijk om ook een 2e elftal op de been te brengen. Dit was in tegenstelling tot de voorafgaande week, waarin het 2e teruggetrokken moest worden i.v.m. een tekort aan spelers !!!!!!!!!!!!!

Natuurlijk, er zijn blessures, wat helaas niet te voorkomen is. Maar er waren in de afgelopen weken wel veel selectiespelers afwezig om allerlei andere redenen (vakantie, weekend weg e.d. ) en dat zette, en zet, de selectietrainers wel iedere keer voor grote vraagstukken.

Zo kon onze Mo nog niet een keer tweemaal achtereen de nagenoeg zelfde formatie het veld in sturen bij het 2e. In de oefenwedstrijden werd heel wisselend gepresteerd met een

2-1 oefenwinst thuis tegen ONA 2, vervolgens een 3 – 1 uitnederlaag tegen CKC 2 en daarna weer een eclatante 1-4 oefenzege bij FC Oudewater 2 (in een prima potje).

Nu moest onze “topkok” echter alle op deze zaterdagochtend aanwezige ingrediënten op een goede manier mixen om tegenstander FC Binnenmaas uit Maasland voor het bekertoernooi goed te kunnen bestrijden.

Rommelig
De wedstrijd op Nieuw Wilgenoord begon zoals de hele voorbereiding; rommelig. De tegenstander was gekomen met een jong team met veel nieuwe uit de jeugd afkomstige spelers die nog erg aan elkaar en aan het seniorenvoetbal moeten wennen. Desalniettemin begonnen de gasten goed en het was dan ook best verrassend en onverdiend te noemen dat het chaotisch gestarte VVH op een 1 – 0 voorsprong kwam, nadat Joran (Reichard) de keeper zodanig stoorde met het uitverdedigen, dat deze de bal aan hem verspeelde. Joran kon de bal daarna in het lege doel schuiven.

Het werd er daarna niet rustiger door. VVH kon de rust maar niet in het spel krijgen. Klunzig verdedigingswerk leverde dan ook al vrij spoedig de volkomen verdiende gelijkmaker op;

1 – 1. Hierna volgde een iets rustigere fase. VVH kreeg wat meer controle en een aantal goede kansen, voordat Stijn (de Wit) de op dat moment logische, 2 – 1 binnenschoot, door een goede dieptepass af te ronden.

Dat leek ook de ruststand wel te gaan worden, maar omdat aan ons verdedigende knoeiwerk in de 1e helft maar geen einde kwam, wisten de gasten in de allerlaatste minuut van het eerste bedrijf alsnog de gelijkmaker tegen de touwen te werken.

Controle
In het 2e bedrijf zou het nog niet veel beter worden. Een paar omzettingen brachten wat meer rust en controle in het spel van de thuisclub, maar het hield nog altijd niet echt over wat er aan het thuispubliek werd aangeboden.

Gek genoeg valt er dan toch een prachtige goal in zo’n potje. Na een goede aanval over de rechterkant met Jasper (Groos) en Tygo (Bron) kwam de bal uit de voorzet uit bij Jari (v.d. Stok) en hij verschalkte de verbaasde keeper van Binnenmaas met een heerlijke halve omhaal; 3-2. Nou, dat was het dan toch wel, dacht alles wat geel-zwart was. Ook nu kwam men echter weer bedrogen uit………….. Een diepe pal plofte achter de VVH defensie, waarna een 1 tegen 1 ontstond tussen de spits van Binnenmaas en Lucas (Reichard), die door de spits helaas gewonnen werd; 3 – 3.

Daar leek het nu dus uiteindelijk toch op uit te draaien; een teleurstellend gelijkspel. De wedstrijd werd echter uiteindelijk toch nog in ons voordeel beslist door Marc (de Bruijn), alias “Vonk”, die kort voor tijd van dichtbij raak kopte (het blijft een wapen van Vonkie) en zich kroonde tot “man of the match” in deze bekerpot, die we verder maar snel moeten vergeten; 4 – 3.

Opstelling VVH 2 

  1. Reichard; Imandt, Schoonderwoerd (Honkoop), Van Vliet ©, M. de Bruijn; Groos, Bos, Den Boer (Van der Stok); De Wit (Bron), J. Reichard

Don L.