VVH 2  –  Excelsior’20  2    1 – 1 (0 – 1)

“Matig 2e tegen 10 man niet verder dan een puntendeling”

Vooraf zou de technische staf van ons 2e waarschijnlijk getekend hebben voor een puntje in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Excelsior’20 uit het Rotterdamse. Er werd nu echter ruim 50 minuten gespeeld met 11 tegen 10 spelers nadat 1 van de gasten in een kort tijdsbestek 2x een gele, en dus een rode, kaart ontving kort voor het rustsignaal! In een wedstrijd die verder weinig kansen telde voor beide doelen, bleek een draw uiteindelijk het maximaal haalbare.

Ruime keuze

Trainer Mo had in deze wedstrijd de luxe dat hij een keuze kon maken uit 15 beschikbare spelers. “Wubbe” was weer teruggekeerd in de ploeg na een korte vakantie en ook captain “Bruce” was, niet geheel fit, beschikbaar als wissel bij het 2e na zijn onvergetelijke optredens in onze hoofdmacht in de afgelopen weken. Ook “B” nam plaats op de bank na zijn absentie bij de vorige match en kreeg daar verder nog gezelschap van “Burn“, “Nelis Crossbal”  en Ruudje “Merks”.

In de basis speelden nu een paar spelers 1 helft, om daarna de club van rood en wit uit Rotterdam-Zuid te supporteren in de topper tegen PSV.

Er ontstond een stroeve wedstrijd die ook stroef geleid zou worden door de scheids van dienst. Hij zal gelukkigere partijtjes gefloten hebben hoop ik voor hem. Gele kaarten voor lichte vergrijpen in het veld roepen alleen maar frustraties op bij de hoofdrolspelers en als de scheids op gaat vallen, gaat er iets niet goed! Bij een corner van VVH werd door een verdediger van de gasten opzichtig hands gemaakt binnen de 11 meter, hetgeen niemand ontging, behalve de scheids! Geenstrafschop en geen 1-0 dus….en kort daarna scoorden de gasten uit een fantastisch ingeschoten directe vrije schop vanaf een meter of 20, nadat “Wubbe” via een slechte spelhervatting “Kooltje” tot het maken van een overtreding had gedwongen. Niet lang daarna pakte de spelmaker van de gasten 2 gele kaarten in een tijdsbestek van een paar minuten (de 2e was zwaar gestraft!),waarna hij kon vertrekken.

Numerieke meerderheid

In de 2e helft hadden onze jongens dus tijd genoeg om de partij naar zich toe te trekken met behulp van de numerieke meerderheid binnen de lijnen. Wat liep het echter moeilijk…..! Er werden niet of nauwelijks kansen gecreëerd en de toegepaste wissels konden de druk op het doel van Excelsior ook niet echt verhogen.

Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch nog toen de na de rust ingevallen “Nelis” een voorzet vanaf rechts volledig vrijstaand en wellicht in buitenspelpositie knap diagonaal inkopte; 1-1.

De rest kunnen we schriftelijk af….. Het bleef bij het gelijkspel, wat voor onze gasten duur puntverlies betekent en wat vooraf voor ons een meevaller geweest had kunnen zijn, maar  nu eigenlijk teleurstellend was.

Volgende week kunnen onze mannen zich revancheren voor het matige spel in de uitwedstrijd tegen ESTO 2 in Bodegraven.

Opstelling VVH 2

De Wit; De Jong (Honkoop), J. Wolff (C), Kool, M. de Bruijn (Merks); Backx, Imandt (M. Dongelmans), Schoonderwoerd, Rietveld; Kalmeijer (Boere), Bakker (Mulder)

Don L.