VVH 2 – Donk 2 2-5 (1 – 0)


“Maatje te groot !”

Afgelopen zaterdag (8 oktober) liep een langlopend record voor ons 2e team ten einde.
Na het volledige vorige seizoen en het eerste duel in dit seizoen waren onze jongens thuis nog ongeslagen gebleven, maar er kwam nu een hardhandig einde aan die reeks tegen het Goudse DONK.
De Gouwenaren, die dit seizoen zijn overgestapt uit de Reserve Hoofdklasse Zondag naar de Reserve 2e Klasse Zaterdag lieten in de 2e helft van dit duel geen spaan heel van geel-zwart.

Gemankeerd
Na het vertrek van de in de afgelopen weken tot de uitblinkers behorende Lars H. naar “down under” en het eerdere vertrek van reserve captain “Iemand”, ontbrak op deze zaterdag ook “Bomber” Joran R. i.v.m. ziekte. Daar kwam nog bij dat “Duracell” zich had vergist in de aanvangstijd van de match en dus te laat arriveerde om deel uit te kunnen maken van de basis. Allemaal slechte voortekenen tegen deze op voorhand hoog aangeslagen tegenstander.
Toch bleken de onzen in het eerste bedrijf nog goed partij te kunnen geven aan de gasten en er werden her en der verschillende kleinere en grotere kansen bij elkaar gespeeld. Dat leidde voor de rust uiteindelijk tot de 1 – 0 via Bjorn (of was het Levi/Sem ?) die een lage voorzet van “de Schrale Tepel” binnen kon lopen. Tot woede van de gasten overigens, die de bal reeds voorafgaand aan de voorzet de achterlijn hadden zien passeren (volgens de grensjager van de gasten). Maar goed, het doelpunt bleef staan en er leek een basis aanwezig te zijn voor een klein stuntje vandaag…………

Ander vaatje
Na de rust keerde de partij echter in een mum van tijd helemaal om. DONK kwam agressief uit de startblokken en zette vol druk op het middenveld en de defensie van VVH. Dat leidde na een afgeslagen corner tot een mislukt schot van ca. 20 meter op de goal van Lucas, waarbij de bal terecht kwam bij de aan de rechterzijde van het strafschopgebied volledig vrijstaande rechterspits van DONK. Die liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en rondde beheerst af; 1 – 1.
Vervolgens bleek VVH de kluts een poosje volledig kwijt, zodat binnen 20 minuten na het rustsignaal de score verder opliep naar 1 -3, door chaos en slordige fouten in de as van ons middenveld en defensie.
Daarna brak een iets rustigere periode aan, waarin VVH een aantal wissels toepaste en vervolgens uit een directe vrije trap van Bjorn (ook afscheidswedstrijd i.v.m. wereldreis in komende maanden) terug kon komen tot 2 – 3. Daarna leek er alsnog iets mogelijk, maar zover lieten de sterke gasten het niet meer komen.
De 2 – 4 viel ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd en die was daarmee wel gespeeld. Vooral op inhoud en fysieke kracht, maar ook op het beter ingespeeld zijn op elkaar, bleef DONK hierna eenvoudig overeind in het restant van de wedstrijd en kon het uiteindelijk de score nog met een doelpunt uitbreiden naar 2 – 5 . Een terechte nederlaag tegen een tegenstander die uiteindelijk een maatje te groot bleek te zijn.
Volgende week zullen in de uitwedstrijd bij ARC 3 nieuwe krachten moeten vrijkomen om een 3-punter aan ons totaal toe te kunnen voegen.

Opstelling VVH

L. Reichard; Bos, Honkoop © (Kulik), Bron, M. de Bruijn; Van der Vlist, Oskam, S. de Bruijn, Van Leeuwen (Hoogveld); Holleman (Backx), Hoogendoorn.Don Leo