VVH 2 – Den Hoorn 3    1 – 1  (1-1)

” Hardwerkend 2e krijgt te weinig”

Het 2e heeft de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Den Hoorn 3. Na 90 enerverende minuten kon slechts een schamel puntje aan het puntentotaal toegevoegd worden.

Trainer Mo had een goed gevoel voorafgaand aan de wedstrijd, zo liet hij vooraf aan zijn 16 (!) man tellende selectie weten. De voortekenen waren dan ook goed te noemen. Een perfect trainingskamp in Groningen en een paar nuttige oefenwedstrijden kleurden het optimisme van de trainer.

In de opstelling was ruimte ingeruimd voor de junioren Bjorn van Leeuwen (JO19-1), Tygo Vianen (eveneens JO19-1)en Kelvin den Boer (JO17-1 !!). Bjorn zou aanspeelpunt achter de diepe spits Romeo moeten zijn, Tygo startte als rechtsachter (waar hij zou uitgroeien tot de uitblinker in deze wedstrijd) en de nog piepjonge Kelvin begon aan deze pot als linkerspits.

Het was wel weer wennen voor de ploeg van Mo. Daarom was het begin dan ook voor de gasten. Zij speelden voor de pauze tegen de straffe wind in en kregen na een minuut of 20 een vrije trap op de 16 meterlijn. De bal werd vervolgens fraai in de , voor Max, rechterbovenhoek geschoten; 0-1. Een flinke domper voor “geel-zwart”!

Hierna herpakte het 2e zich zienderogen en langzaam maar zeker kreeg de ploeg een behoorlijk veldoverwicht en werden er een aantal kansjes afgedwongen. Tien minuten voor het rustsignaal leek een diepe pass vanuit de defensie van VVH, gedragen door de wind, een prooi te worden voor de doelman van Den Hoorn die op ca. 25 meter voor zijn doel opgesteld stond. Hij verkeek zich echter volledig op de bal en kon niet anders dan de bal voor de aanstormende Romeo wegstompen!!!!

Schuldbewust trok de doelman daarna het shirt over het hoofd omdat hij wist dat deze stommiteit met rood beloond zou gaan worden. Maarrrrrrrr, tot grote verbazing en woede van alles wat VVH was, besloot de leidsman het voorval slechts met geel af te doen en op 25 meter van de goal een directe vrije trap toe te kennen aan VVH. Nadat de stoomwolken (van woede) iets waren opgetrokken, nestelde captain “Dan” zich achter de bal om vervolgens met een strakke schuiver voor de 1 – 1 te zorgen. Daarmee was er alsnog gerechtigheid.

Na de pauze speelde VVH tegen de nog altijd felle wind in. Resoluut werd het initiatief gepakt en ook niet meer afgegeven. Er werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar helaas kon het allerlaatste zetje net niet gegeven worden.  Bjorn was in de rust achtergebleven in de kleedkamer en had ruimte gemaakt voor Pastor Lopes en ook middenvelder Jos werd vervangen i.v.m. aanschuiven bij het 1e elftal door Gijs. In de laatste 25 minuten werd verder de prima spelende Kelvin nog vervangen door zijn broer, “Lange” Wout.

Een minuut of 20 voor tijd eindigde een soepel lopende aanval op de rand van het 16 meter gebied van de gasten voor de voeten van controlerende middenvelder “Bruce”. Die schoof het leder met de binnenkant in de richting van de rechterbenedenhoek, maar zag zijn schot gestopt worden door de doelman. De van de keeper terugkomende bal was vervolgens een prooi voor de Pastor. Het doelpunt vond echter geen genade in de ogen van de scheidsrechter, omdat de Pastor al buitenspel stond op het moment van het schot!

In de 87e minuut leek VVH dan toch nog loon naar werken te krijgen toen een slimme steekpass van Bruce door het centrum van de Hoornse verdediging de vrijstaande Pastor bereikte. Vervolgens tekende deze eenvoudig alsnog de 2 – 1 aan. Het leek dus 3 punten en “game over”.  De door de warrig leidende scheidsrechter al toegekende goal werd echter door de grens van Den Hoorn betwist (buitenspel???) en hij bleef de vlag omhoog houden. Voor de vorm leek de scheids hem vervolgens de gelegenheid te geven om zijn verhaal te doen. Tot stomme verbazing van iedereen werd de glaszuivere treffer vervolgens alsnog geannuleerd………………..

Niet lang hierna werd een eind gemaakt aan deze sportieve wedstrijd, die door toedoen van de wazige leidsman bijna alsnog uit de hand gelopen zou zijn. Na het laatste fluitsignaal leidde dit dan ook tot een aantal gefrustreerde reacties van onze jongens, waarbij “Lobo” nog een rode kaart voorgeschoteld kreeg. Gelukkig werd deze later omgezet in een gele kaart, waardoor hij volgende week tegen WCR 2 gewoon van de partij kan zijn.

Zo spelend als vandaag, met zo’n jonge getalenteerde ploeg, moet het 2e toch mogelijkheden hebben om zich ook na dit seizoen te handhaven in de Res. 1e Klasse.  In de komende weken zal blijken of die hoop en verwachtingen realiteit blijken te zijn.

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; Vianen,  D. de Bruijn ©, J. Wolff, M. de Bruijn; Van Vliet (G.de Jong), Honkoop, Van Leeuwen (Chiguichon Oroxon), Kool; K. den Boer (W. den Boer), Rietveld.