VVH 2 – CVV De Zwervers 2    4 – 0


VVH 2 – CVV De Zwervers 2    4 – 0 (0 – 0)

“Mix van Mo dendert door………………….”

Dat Mo een lekkere mix af en toe best kan waarderen is algemeen bekend na ons trainingskamp in Gent  van enige weken terug, maar hij kan ook in het veld een aardige mix samenstellen.

Voor de thuiswedstrijd tegen het Capelse  CVV De Zwervers had Mo de luxe van een uitgebreid aanbod aan spelers (16 in getal). Daarbij had hij een beroep kunnen doen op een aantal spelers van het 1e elftal, dat vrij had deze zondag, maar hij speelde zoveel als mogelijk met dezelfde formatie die sinds de winterstop nog ongeslagen is in de competitie.

Half januari nog op een zorgwekkende 13e positie op de ranglijst, maar nu plotseling opgerukt naar een 7e plek, bovenaan in de periode en nog slechts 6 punten verwijderd van de koploper……………. De overwinningen in de competitie op VOC uit (0-3), Groeneweg thuis (1-0) en Wippolder uit (0-1) en tussendoor vriendschappelijk op DONK uit (1-2), hadden het zelfvertrouwen bij “geel-zwart” een enorme boost gegeven en de ploeg wilde dat graag laten zien tegen Zwervers, dat voorafgaand aan dit duel ook nog kampioenskansen had.

Solide

Ook vandaag kon de ploeg weer steunen op een stevig fundament in de defensie met Wuwu in de goal en Iemand, Dan, Lobo en Died (vooral veel ervaring in deze linie). In het middenrif acteerden Tieg(o), Murn (ik hoop dat ik het goed schrijf…..), Robbie en Nelis (alias Nel) en voorin Bakkertje en Ro R. En vooral op laatstgenoemde zal ik nog terugkomen in de loop van dit heldendicht.

Daarmee had het 2e vandaag de ideale mix van jong en oud en onervaren en ervaren. Daar werd vervolgens een flinke portie werklust aan gekoppeld en zo stond er een solide vechtmachine op Wilgenoord klaar!

Dat ook Zwervers een goede ploeg heeft, lieten deze jongens in de eerste 20  minuten gelijk zien. Gesteund door een flinke bries in de rug, kwamen de Capellenaren er een aantal malen gevaarlijk uit. Zo moest Wuwu al zijn kwaliteiten aanboren om in een 1 tegen 1 situatie met de voet te redden en kregen we verder bij een afstandsschot hulp van de lat, waardoor het 0-0 bleef. VVH creëerde in het eerste bedrijf ook een aantal goede kansen, maar in de afronding waren we onrustig en onzorgvuldig. Zo bleef het in een onderhoudende partij 

0 – 0 tot de rust. 

Romeo R.

In het eerste kwartier na de rust kroop VVH langzaam maar zeker iets meer uit de schulp en er werd meer en meer aangestuurd op een treffer. Die kwam er na een minuut of 20, toen een voorzet vanaf links van Nelis in een mierenhoop van spelers door Romeo over de doellijn werd gewerkt achter de verbouwereerde doelman van De Zwervers; 1 – 0.

Met Romeo komen we dan direct ook toe aan de “man of thematch”.  Uw verslaggever is een groot fan van deze sterke en soms kwikzilverachtige aanvaller, waarvan hij in de jeugd een aantal jaren trainer/leider heeft mogen zijn. Ro is gezegend met een fantastische “linker” en een goed inzicht. De wedstrijd van vanmiddag werd echter beslist door een voorzet vanaf rechts met de bijbehorende rechter (!) voet van Ro die panklaar neerplofte op het hoofd van de 1 minuut eerder voor Bakkertje ingevallen supersub Kalli”. 

Zwervers was daarna zwaar aangeslagen en VVH benutte dat moment optimaal door ook gelijk een 3e treffer toe te voegen aan het totaal. Uit een pracht van een aanval werd Ro R. aan de linkerkant vrijgespeeld voor de goal en hij haalde droog en diagonaal met links uit naar de ongekende 3 – 0. 

Daarna tekende Ro ook nog voor een onvervalste hattrick,door na een geweldige actie van Robbie uit diens afgemeten voorzet vanaf rechts een “Luuk de Jong” goal te maken bij de eerste paal. Zo kon een ruime overwinning geboekt worden op een kampioenskandidaat in de Res. 1e Klasse en rijst de vraag wie ons 2e op dit moment kan stoppen?????

Spelend zoals vandaag hoeft de ploeg voor geen ander team in de competitie onder te doen en kan men misschien zelfs wel een gooi doen naar een periodekampioenschap.

Het is zoals Bredero al zei: “Het kan verkeren”. Van onderaan de ranglijst naar aansluiting met de bovenste plaatsen in de competitie. En nu vasthouden……………….

Het is mij niet duidelijk of iedereen de kleedkamer inmiddels al heeft verlaten !

Opstelling VVH

De Wit; Imandt (De Jong), D. de Bruijn, J. Wolff © (Honkoop), D. Schröder (Kool); Vianen, M. Dongelmans, R. Dongelmans (R. Schröder), Mulder; Rietveld, Bakker (Kalmeijer)

Don L.