VVH 2 – CVV De Zwervers 2 1 – 6 (1 – 3)

Je maintiendrai deel 11 – ” Sunday, bloody Sunday”

Wat een superzondag had moeten worden, is op een groot drama uitgelopen voor het 2e. De wedstrijd waarin de handhaving in de Res.1e Klasse veilig gesteld had moeten worden tegen directe concurrent Zwervers werd ruimschoots verloren, alle overige concurrenten haalden wel (on)verwachte punten, waardoor we nu op een nacompetitie plaats staan en we haalden de eindstreep met slechts 9 man! Kortom, een rampzalige zondag .

De voortekenen waren desondanks goed geweest. Een overcomplete en nagenoeg fitte selectie van 16 spelers, lekker voetbalweer en een goed gevoel voor aanvang van deze match van de waarheid. Ook voor Zwervers was de opdracht duidelijk; geen nederlaag incasseren op Wilgenoord zou nagenoeg handhaving betekenen.

Klitschko

John had verrassend gekozen voor Lars H. in de punt van de aanval in plaats van “B” en verder was Ro teruggekeerd bij ons als extra steun vanuit het 1e. De kleine balkunstenaar speelde een goede wedstrijd en had vlak na de rust de aansluittreffer voor 2-3 nog op zijn rechter, maar dat mocht helaas niet zo zijn in deze ultieme ramppartij!

In de eerste 10 minuten ontrolde zich een vrij open wedstrijd, waarin allebei de ploegen zich niet verstopten. Het leidde niet tot grote kansen. Een corner was echter wederom, zoals zo vaak eerder dit seizoen, de directe aanleiding voor de 0-1. De bal werd in eerste instantie nog weggebokst door André , maar de daarna weer ingekopte bal kon door Lobito niet meer voor de lijn weggewerkt worden.

Vervolgens verdween alles wat de gasten rondom onze 16 meter op doel schoten ook daadwerkelijk in onze goal en keken we, voor we het goed en wel beseften, tegen een schier onoverbrugbare 0-3 achterstand aan binnen 35 minuten. Ongelooflijk!

Even doolde onze aangeslagen ploeg als een aangeslagen Vladimir Klitschko door de “voetbalring”. Het veldspel was namelijk helemaal niet zo beroerd geweest in het eerste halfuur, maar de stand stond niet in verhouding tot die conclusie .

Vlak voor rust toonden de onzen toch weer wat veerkracht toen een scherpe voorzet vanaf de linkerkant van het veld in blinde paniek door een verdediger van de gasten in eigen doel geschoten werd, waardoor de spanning weer terug in de wedstrijd kwam op een psychologisch belangrijk moment.

Knock out

In de rust keken onze mannen elkaar enigszins aangeslagen en verdwaasd aan, maar werd door John aangegeven dat het nog geen verloren zaak was.

Lars H. was op dat moment al vervangen door “B” in verband met een wederom opspelende hamstringblessure en linksback Renjes was ook al vervangen door Lobo om meer grip te krijgen op de gevaarlijke rechterspits van de gasten.

VVH probeerde in de eerste 10 minuten na de rust de bakens te verzetten, door de druk te verhogen en daardoor ontstond ook de kans voor Ro, waar ik het al eerder over had. Het mocht echter niet zo zijn. Een kwartiertje na de rust begon de spits van Zwervers aan een actie vanaf een meter of 40 van onze goal en hij besloot vervolgens om het “maar eens te proberen” vanaf een meter of 25. U raadt het al……, ook deze bal vloog buiten bereik van André in de rechterbovenhoek en daarmee was ook het laatste verzet bij VVH gebroken;1-4.

Ook de scheidsrechter van dienst verhoogde de feestvreugde nog, door een onschuldige buiteling van een Zwervers’ aanvaller te belonen met een strafschop die tot de 1-5 leidde. Aan de overzijde werd vervolgens een handsbal in het strafschopgebied niet van de juiste straf voorzien, waarna de definitieve knock out een paar minuten later werd uitgedeeld na een snelle en doeltreffende counter;1-6.

Daarmee was de koek echter nog niet op. Terwijl de wedstrijd sportief verlopen was en allang beslist was, werd een schandalige overtreding gemaakt op de ingevallen Pastor. Die reageerde verkeerd maar wel logisch door na te trappen. Daarna ontstond een opstootje waarbij ook Lobo zich roerde om de Pastor te ontzetten. De scheids besloot vervolgens de Pastor op rood te trakteren en zijn tegenstander, die de aanleiding was voor het hele voorval, onbestraft te laten. Aangezien Lobo hier verbaal een toelichting op wilde geven, besloot de ref ook hem rood te geven!!!!

Toen hier vervolgens veel commentaar op ontstond werd de wedstrijd gestaakt.

Gelukkig kon Don L. de scheids in zijn kleedkamer nog zover krijgen om de wedstrijd toch uit te laten spelen en zo eindigde een roerige partij in een slechte uitslag.

Het werd allemaal nog erger toen ons ter kennis kwam dat koploper Excelsior (alweer….) niet had kunnen winnen van het al gedegradeerde Delft 2, waardoor de ploeg volgende week tegen VVH in de laatste wedstrijd van dit seizoen er nog vol voor moet gaan om kampioen te worden.

Deze week zal onze ploeg mentaal weer een boost moeten krijgen, zodat een stunt tegen de koploper er voor kan zorgen dat we de nacompetitie alsnog ontlopen!

Opstelling VVH 2

Van Duijn; M.Wolff, De Bruijn (C), Honkoop, Renes (J. Wolff); R.Schroder (van Elleswijk), De Jong, Borst; Mul (Erberveld), Harmsen (Boere), Schaefers (Chiguichon Oroxon)

Don L.