VVH 2 – Concordia 3 3 – 0 (1 – 0)


“Het 2e weer in balans”

Nu de 2e competitiehelft weer 4 wedstrijden oud is, kan de balans opgemaakt worden voor het 2e. Hoe springt de ploeg om met de plotselinge absentie van trainer Mo (sterkte in de komende weken namens iedereen uit je team Mo!) en kan er een goed vervolg worden gegeven aan de voortreffelijke 1ehelft van de competitie, die afgesloten werd op een keurige 6epositie in de Res. 1e Klasse?

Interim trainer Johnnie is niet te benijden op veel vlakken. Er moet regelmatig inventief worden omgesprongen met de beschikbare spelers in de smalle selectie van VVH. En de ziekenboeg van VVH 1 en 2 is nog altijd goed gevuld. In de eerste wedstrijd werd kampioenskandidaat Boshuizen 2 in het eerste halfuur afgebluft door geel-zwart, hetgeen tot een 2-0 voorsprong leidde, maar uiteindelijk bleek het klasse verschil na 90 minuten toch te groot (2-5  einduitslag). Vervolgens werd uit nipt gewonnen van de rode lantaren drager, Voorschoten ’97, met 0-1 en daarna werd nog een nederlaag tegen een andere “top 3” ploeg geleden; 3-1 uit bij DOSR 2 in Roelofarendsveen.

Rechtzetten

Tegen Concordia werd uit gelijkgespeeld met 3 -3 na een 0-3 voorsprong en een waanzinnig goede 1e helft van onze mannen. In 25 minuten werd die voorsprong toen nog weggegeven tegen een team met veel routiniers. Daarom overheerste het gevoel dat er vandaag iets recht te zetten viel.

We konden gelukkig weer starten met onze ijzersterke defensie, die ook in ons 1e elftal niet zou misstaan, met Rob in de goal, Jur en Marc als backs en Hessel en Job in het centrum. Op het middenveld kon Niels weer aanhaken vandaag en hij vormde samen met Jos en Jasper het middenrif. 

Daarvoor speelde de vandaag van het 1e geleaste Tygo en voorin mochten Romeo en Maik het de tegenstander proberen lastig te maken.

Het was weer eens windkracht “tig” op Nieuw Wilgenoord en captain Hessel koos, na het winnen van de toss, ervoor om eerst tegen de natuurkrachten in te spelen. VVH deed dat vanaf het begin vrij bekwaam en kon Concordia redelijk ver van ons doel weghouden. Er werden door de gasten nauwelijks kansen gecreëerd. Slechts 1x was het geluk aan onze zijde toen een schot op de lat boven Rob uiteen spatte, maar verder waren het betere spel en de betere kansen voor ons.

Zo kwamen we volledig verdiend ook op voorsprong na een prima aanval over de linkerkant, waarbij een fraaie voorzet van Romeo keurig werd afgerond door de attente Maik; 1 – 0. De thee werd hiermee gehaald.

Oppermachtig

Met het straffe briesje in de rug werden de duimschroeven na de rust nog wat extra aangedraaid door de onzen. Er ontstond een continue stroom van aanvallen in de richting van het doel van de gasten. Zij kregen de bal bijna niet meer van de eigen helft af en het was wachten op de 2e treffer.

Die viel uiteindelijk na een minuut of 25. Romeo schoot knap raak vanuit de draai en liet de verbouwereerde doelman van Concordia volledig kansloos; 2-0.

Het slotpunt kwam van Niels. Hij kegelde een minuut of 10 voor tijd een vrije trap vanaf de rechterzijde met zijn “linker” kiezelhard direct in het vijandelijke doel en zorgde daarmee voor de definitieve beslissing; 3-0.

Hierdoor heeft het 2e na de winterstop dus 2x gewonnen en 2x verloren en zijn er bijna evenveel goals gemaakt als geïncasseerd. De zaken zijn volledig in balans. 

Door de overwinning blijft het 2e op de 5e plek in de rangschikking (van in totaal 14 teams) en nadert het Concordia, dat 4e is op de ranglijst, tot  op 1 punt. Goede zaken gedaan dus.

Er kan in de komende weken zeker weer omhoog gekeken worden…………..

Opstelling VVH 2

De Wit; Imandt (G. de Jong), Honkoop ©, Vloedgraven, M. de Bruijn; Groos (S. de Bruijn), Van Vliet, Vianen, Mulder (Boere); Backx, Rietveld.

Don L.