VVH 2 blijft in de 1e Klasse! Venijn zit in de staart……….


Nacompetitie (herkansing):

 

VVH 2 – SV Charlois 2   1 – 1 (0 – 1) (VVH wint na verlenging 2 – 1)

VVH 2 blijft in de 1e Klasse! Venijn zit in de staart……….

 

Een lang seizoen kwam donderdagavond 8 juni j.l. in Capelle a/d IJssel op het sportcomplex van CVV Zwervers “eindelijk” tot een einde voor het 2e. In de beslissingswedstrijd op neutraal terrein moesten onze mannen na 26 competitiewedstrijden en 5 nacompetitie duels (waarvan de laatste 3 in 8 dagen!) proberen om zich te handhaven op het niveau van de Res. 1e Klasse KNVB, waarop we ons voor het eerst in de clubhistorie dit seizoen mochten presenteren. En gelukkig liep het allemaal toch nog goed af, was het “eind goed, al goed” en was “de cirkel rond” aan het einde van dit memorabele seizoen. Je Maintiendrai (het feuilleton van de laatste maanden) is bewaarheid geworden!

Maar wat was het een zenuwslopende partij en hoe dicht zijn we bij een (onterechte) nederlaag geweest……………….

Achter de feiten

John en Don reisden met een grote groep van 16 spelers af naar Capelle. Zonder de geschorste Renjes, maar wel weer in het gezelschap van Lars H., Erb en de weer van een trip naar Marokko teruggekeerde DeGraw, stuurde John in eerste instantie de elf het veld op, die in het 2e duel met Den Hoorn 3 een gezonde dosis veerkracht hadden getoond (met uitzondering dan van de geschorte Renjes, die door Lobito vervangen werd en Max die de eveneens geblesseerde André onder de lat verving).

Met een karrevracht aan goede bedoelingen werd vervolgens begonnen aan de match. Charlois, dat een redelijk “ervaren” selectie tot de beschikking had, trok vanaf het begin een cordon aan verdedigers op rond de eigen 16-meter. VVH mocht de bal hebben, maar moest wel uitkijken voor tegenstoten. Binnen 10 minuten kregen de Rotterdammers aan de linkerkant van het veld een vrije trap op een kleine 25 meter van het Haastrechtse doel, dat voor de gelegenheid verdedigd werd door Max Tuinenburg, die de geblesseerde André moest vervangen in deze ultra belangrijke wedstrijd. De vrije trap werd hoog en langzaam ingebracht in ons strafschopgebied en daar kon de allerkleinste speler, en volslanke spits, van Charlois volledig ongehinderd raak koppen. Een onbegrijpelijke flater in de VVH defensie!

Daarna liepen we achter de feiten aan en begon een ongekende inhaalrace, waarbij het spel zich voor 99% afspeelde op de helft van de tegenstander en waarbij voor het gevoel ook het percentage balbezit voor VVH die eerder genoemde 99 benaderde. Het leidde allemaal uiteindelijk tot kleine en iets grotere mogelijkheden voor de rust. Lobito raakte daarbij, op aangeven van broer Lobo, de paal nog. Het bleef echter bij 0 – 1 tot de rust.

 

Captain Den

In de tweede helft probeerde VVH de druk verder te verhogen. Bij Charlois vloeiden de krachten langzaam maar zeker uit de geroutineerde benen van de overwegend wat oudere spelers en steeds vaker kregen er spelers met krampverschijnselen te maken.

Ondertussen tikte de klok gestaag door. John probeerde wat zaken in aanvallend opzicht aan te passen door de ongelukkige Schaef te vervangen door “B” en door El Pastor op het middenveld in te brengen voor routinier Oc. Er ontstonden goede mogelijkheden voor o.a. Thijm (alleen op de keeper), Ro (op de paal) en Duracell (ook op de paal), maar de gelijkmaker leek niet meer te willen vallen. “B” moest zich vervolgens nog laten vervangen door Lars H., i.v.m. een kuitblessure en met de moed der wanhoop bleef VVH de aanval zoeken. Langzaam maar zeker drong het besef door dat we het waarschijnlijk toch niet zouden gaan redden. Tot de 90e minuut aanbrak.

Een voorzet vanaf de rechterkant zeilde over alles en iedereen heen in het overvolle strafschopgebied van Charlois, behalve over de mee opgekomen captain van het 2e, “good old” Danny Cool (de Bruijn). Die had slim positie gekozen ter hoogte van de 2e paal en toen ook de prima keeper van Charlois onder de bal door ging, stond Dan precies op de juiste plek om de bal in het lege doel te werken; 1 – 1. Vlak daarna was het ook tijd en mochten we in een verlenging proberen om alsnog een en ander te forceren.

Nummer 16

Ook in de verlenging van 2 x 15 minuten, bleef de situatie ongewijzigd. VVH voetbalde en Charlois hield tegen. Achterin had Dan zijn positie allang verlaten en het verdedigende werk overgelaten aan Bruce, Lobo en de ingevallen Erb. Lobo moest zich later ook nog met kramp laten vervangen door DeGraw.

Er ontstonden nog altijd kansen voor VVH, maar tot de eigen verbazing hield de muur van Charlois stand.

De sterk ingevallen Pastor kreeg nog rood voorgeschoteld na een handgemeen met een Rotterdamse tegenstander in de eerste 15 minuten van de verlenging, waardoor de ruimtes op het veld groter werden (bedankt Pastor!).

Iedereen verzoende zich min of meer met de onvermijdelijke strafschoppenserie die de beslissing zou moeten brengen over handhaving of degradatie, maar ook nu liep er nog een laatste minuut…………..

Wederom was het een voorzet vanaf de rechterkant die bij de 2e paal binnen werd gelopen door de prima, met een provisorische nummer 16 op het shirt, ingevallen pinchhitter Lars H.

De daarna volgende emotionele ontlading was onbeschrijflijk…………… Huilende volwassenen vielen elkaar in de armen. ….Wat een potje voetbal al niet allemaal los kan maken! Een heel seizoen kwam in een minuut voorbij en ook tot stilstand……

Uiteindelijk werd het einddoel toch bereikt: VVH 2 blijft in de 1e Klasse !!!!

 

 

 

Opstelling VVH 2:

Tuinenburg; J. Wolff (van Elleswijk), De Bruijn ©, Honkoop, M. Wolff (Erberveld); Backx, De Jong (Chiguichon Oroxon), R. Schröder; Mul, Schaefers (Boere)(Harmsen), Raateland.

 

Afscheid

Met deze laatste competitiewedstrijd kwam ook een einde aan de imponerende loopbaan van een aantal leden van de VVH 2 selectie:

Trainer John en side-kick Don Leo stoppen na 3 seizoenen als technische staf.

Routinier Oc gaat in een lager elftal spelen met z’n “maten”.

Sterkhouders Mullenga en Schaef hebben om uiteenlopende redenen aangegeven dat zij een punt willen zetten achter hun carrière.

Ook doelwachter André gaat zijn kicksen aan de wilgen hangen i.v.m. drukke werkzaamheden.

Kortom: de selectie zal volgend jaar ververst moeten worden o.l.v. de nieuwe trainer, Mo Darrazi (succes Mo!). Er blijft nog voldoende kwaliteit over om ook volgend jaar in de 1e Klasse mee te kunnen draaien. We blijven de mannen ook dan nauwgezet volgen!

 

Bedankt

Namens de voltallige selectie van het 2e willen wij iedereen bedanken die op enigerlei manier heeft bijgedragen aan het “wel en wee van 2” in dit seizoen.

In het bijzonder wil ik daarbij onze Leen noemen die als gastheer voor de arbiter en de bezoekende vereniging optrad op Wilgenoord voor ons team.

Verder uiteraard “Lady Di”, als hoofd waszaken, die ons dit hele seizoen in een fris gewassen outfit heeft laten lopen.

 

 

De laatste . van Don Leo