VVH 2 – Be Fair 3 2 – 0 (0 – 0)
“Jeugdig elan zorgt voor 3-punter”


De kop in de nieuwe competitie is eraf voor “de mannen van Mo”. In de eerste wedstrijd bleven de punten op “Nieuw Wilgenoord” na een moeilijke wedstrijd tegen de ervaren opponent uit Waddinxveen. Daarin speelden vrijwel uitsluitend routiniers. Spelers die hun sporen al verdiend hadden en waarvan er een aantal op hoog amateurniveau actief geweest waren.

Bij VVH was het vrijwel alleen jeugd wat overbleef, nadat een grote lijst met geblesseerden, zieken en afwezigen doorgelopen was. Afwezig waren vandaag beide normaal beschikbare keepers, aanvoerder Hessel (niet fit) Jordi (niet fit), Jari (naar Germany),Stijn (weekend afwezig en niet helemaal fit) en verder de naar het 1e team gepromoveerde Rogier en Romeo. Verder konden Tygo en Joran slechts 1 helft aanwezig zijn. De selectie bestond uit 15 spelers, waar ook Hessel en Jordi nog deel van uitmaakten (voor noodgevallen) en inclusief de eerder genoemde Tygo (Bos) en Joran! Gelukkig was Maik er wel weer bij, aangezien het Fierljep-seizoen inmiddels is afgesloten en Max was bereid gevonden om eenmalig vanuit zijn zondag team naar ons over te stappen om de keepersproblemen te verhelpen.

Geconcentreerd

VVH begon ondanks de bovenstaande “problemen” prima aan de wedstrijd en bood de geroutineerde tegenstanders vanaf de 1e minuut prima partij. Achterin werd alles strak georganiseerd door Freek, die samen met Tygo (Bron) het verdedigende blok vormde voor doelman Max, die een geweldige rentree zou beleven. De vleugelverdedigers namen in ieder geval wel wat routine mee (Jur en Marc) en op het middenveld was Jos weer het rustpuntje aan de bal. Hij werd verder in de as van het veld bijgestaan door Joep en de in de spits geposteerde Lars.

VVH kreeg een paar mooie kansen, waarvan een kopkansvoor Lars nog de grootste was. Maar aan de andere kant liet ook Be Fair zich regelmatig gevaarlijk gelden. Een schot op de lat was daarbij het grootste wapenfeit. Tot de rust bleef het zo prima in evenwicht met de brilstand als gevolg.

Wilskracht

Na de rust zou het spelbeeld lang nog hetzelfde blijven, met kleine kansjes aan beide zijden.

Uiteindelijk was het Joep, die na een mooie steekpass door het midden alleen op de goal van Be Fair af kon gaan. De vandaag in goede vorm verkerende kleine middenvelder van VVH faalde vervolgens niet en schoot de bal beheerst in de rechterbenedenhoek; 1 – 0.

Het was voor Be Fair het teken om er nog een schepje bovenop te gooien en de druk werd nog wat verhoogd. Trainer Mo wisselde zijn hechte verdedigingscentrum i.v.m. vermoeidheid en kans op blessures en bracht de niet geheel fitte Hessel en JO-19 verdediger Twan (Kulik) als vervangers. Eerder was ook Maik al ingevallen voor Joran en JO-19 middenvelder Luc (van der Vlist) voor Tygo (Bos). Maik moest zich daarna ook al vrij snel geblesseerd nog laten vervangen door Jordi (noodgeval!).

Ondanks alle wisselingen bleef het 2e echter prima overeind, waarbij een grote wilskracht aan de dag gelegd werd.

Uiteindelijk zou het zelfs nog 2 – 0 worden toen de onvermoeibare Lars zich aan de linkerkant langs de achterlijn vrij wist te spelen en een panklare voorzet afleverde op de meegelopen Jos, die vervolgens wel raad wist met dit presentje.

Al met al een zwaarbevochten en niet onverdiende zege voor een geteisterd en zeer jong 2e elftal, met als beste man doelverdediger Max, die in alle nodige gevallen rustig en adequaat zijn reddingen verrichtte en veel rust uitstraalde.

Opstelling VVH 2

Tuinenburg; Imandt ©, Schoonderwoerd (Honkoop), Bron (Kulik), M. de Bruijn; Bos (van der Vlist), Van Vliet, Wijnands, Den Boer; Harmsen, Reichard (Backx)(Boere)

Don L.