VVH 2 – Antibarbari 2 0 – 6 (0 – 3)

Je Maintiendrai (deel 8) – “Frustratie viert hoogtij bij VVH 2”

Er zijn van die dagen, die je het liefst weer zo snel mogelijk zou willen vergeten. Dit war er zo eentje voor ons 2e elftal. Tegen het hooggeplaatste Antibarbari 2 uit Rotterdam (no. 3 op de ranglijst) was er vooraf nog vooral hoop op 1 of zelfs meerdere punten, maar de wedstrijd liep uit op een grote teleurstelling.

Afvalrace

Na een goede serie wedstrijden achter elkaar (3x winst en 2x gelijk) zaten onze mannen redelijk in de flow. In de aanloop naar deze zondag bleek echter dat de sterke basiself van de afgelopen weken, vandaag in ieder geval niet aan de aftrap zou staan.

In de achterste lijn was linksback “Renjes” onder de wapenen van onze hoofdmacht geroepen i.v.m. een last minute blessure van Bako. Daardoor verhuisde Lobito van zijn vertrouwde rechtsback positie naar de linksback positie en nam DeGraw zijn plaats in aan de rechterzijde. Ook op het middenveld volop problemen. Freek Willem mocht slechts 45 minuten spelen i.v.m. een opspelende hamstring blessure en verder was ook Lars H. ingelijfd door het 1e na een serie goede opeenvolgende partijen in het 2e i.v.m. afzeggingen bij de hoofdmacht . Daardoor moest Johnnie noodgedwongen een aanvaller op het middenveld posteren en dat werd verrassenderwijs Ez, die zijn kunsten als rechtshalf mocht etaleren. Voorin kreeg Schaef in eerste instantie de voorkeur aan de linkerkant boven El Pastor. Kortom, een behoorlijk aantal wissels, die de vaste patronen in het veld van de laatste weken behoorlijk verstoorden.

Daarbij bleek Antibarbari niet voor niets mee te draaien in de top van onze competitie. Een verzorgd spelende en effectieve ploeg, met een gevaarlijke aanval en een sterk middenveld.

Met name in die laatste linie moest VVH deze keer zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Binnen 30 minuten was het pleit dan ook al beslecht (!!!) en stond er een 0 – 3 op het scorebord, voornamelijk door slechte communicatie en persoonlijke fouten. Er dreigde een grote afstraffing……………….

Frustratie

Ook in de 2e helft viel er weinig eer te behalen voor de onzen. Voor zover er nog enig geloof in een dragelijkere eindstand bestond, werd daar ook al snel een einde aan gemaakt door toedoen van Ez. Hij vond het helaas nodig om de leidsman in het veld te beledigen en kon als dank daarvoor inrukken met rood op zak. Waarschijnlijk betekent dat voor hem tevens het einde van dit seizoen, aangezien er een behoorlijke schorsing aan zit te komen.

Daardoor kwam de druk er nog meer op te staan bij de resterende 10 strijders. Op een regelmatige wijze namen de Rotterdammers vervolgens nog verder afstand van VVH en zij vertrokken uiteindelijk met een niet verwachte simpele overwinning van 0 – 6 (!!) terug naar Rotjeknor. Verder is een bedankje op zijn plaats voor Joep Wijnands en Wouter den Boer (van onze bijna kampioenen onder 19 jr!!). Zij hielpen ons in deze pot nog uit de brand, waardoor we in ieder geval nog met 10 spelers de eindstreep konden halen.

Herpakken

Het is nu belangrijk voor het 2e om zich te herpakken, de rijen in de laatste weken van deze competitie wederom te sluiten en de moeilijke opdracht tot “handhaving” tot een goed einde te brengen. Dat zal dan moeten gebeuren in potjes tegen hoger geplaatste teams, maar is zeker niet onmogelijk. Wel zullen de frustraties en irritaties die tijdens deze wedstrijd prominent aanwezig waren(ook onderling), afgeschud moeten worden en vervolgens moeten we onze (half) geblesseerden weer volledig fit aan de start proberen te krijgen.

Geen woorden, maar daden……………………

Opstelling VVH 2

Van Duijn; Van Elleswijk (Den Boer), De Bruijn ©, Honkoop, M. Wolff; Hoefsmit, De Jong, Schoonderwoerd (Wijnands); Mul, Boere, Schaefers (Chiguichon Oroxon).