VV Slikkerveer 2 – VVH 2 1-3

“Het 2e is op tijd bij de les en pakt de draad weer op!”

Het was na de terechte nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Wippolder van vorige week voor het 2e zaak om de draad (van een goede serie wedstrijden) weer op te pakken en op die manier afstand te houden van de degradatiezone.
Uitgerekend de rode lantarendrager was op deze grijze zondagochtend de tegenstrever van onze mannen. Slikkerveer had echter maar 3 punten achterstand op VVH en kon dus bij winst langszij komen. Zover kwam het gelukkig niet!

Henk Warnas
Voor de ouderen onder ons; bij V.V. Slikkerveer voetbalde in een grijs verleden Henk Warnas in de jeugd. Warnas was een talentvolle verdediger die later zou vertrekken naar “De Kuip” om daar een kleine periode uit te komen voor Feyenoord. Hij redde het daar echter niet en kwam later het grootste gedeelte van zijn carriere uit voor Go Ahead uit Deventer, dat in die periode veelal uitkwam in de eredivisie. Geheel toevallig kwam de schrijver van dit stukje proza de afbeelding van Warnas tegen op de muur van de sfeervolle kantine van de thuisclub, na afloop van een succesvolle ochtend.
Trainer Mo had de luxe om uit een talentvolle groep van 16 spelers een opstelling te kunnen samenstellen in deze belangrijke wedstrijd. Captain “Bruce” was onder de wapenen geroepen in de hoofdmacht, die later vandaag klop zou krijgen van Slikkerveer (2 – 1; winnende goal in blessuretijd) en “B” en “Wubbe” waren een weekeindje weg. Daar stond de (tijdelijke?) terugkeer van “Dan” tegenover, die zijn vertrouwde positie in het centrum van de defensie weer zou innemen. Daarnaast kwam ook “Nelis” onze 11 versterken aan de linkerkant op het middenveld. Doelman “Pinas” maakte het drietal wijzigingen op deze zondag compleet.
Met een goed uitgebalanceerd team liet VVH vanaf het begin zien wat de bedoelingen waren. De tegenstander werd vroegtijdig onder druk gezet en er ontstonden op die manier een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk leidde een vrije trap vanaf links, die scherp aangesneden werd, tot de
0 – 1 via “Duracell” die als een duveltje uit een doosje de voorzet goed op waarde inschatte en de bal in 1 vloeiende beweging langs de doelman van de thuisclub schoot. Ook daarna kregen we nog een aantal goede mogelijkheden om vroegtijdig deze partij in geel-zwart voordeel te beslissen.
Dat gebeurde echter niet en uit 1 van de weinige tegenstoten scoorde de thuisclub vervolgens, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker. Met die tussenstand werd de warme kleedkamer opgezocht.

Vonk (“Kale”)
In de 2e helft bleef het beeld hetzelfde. VVH viel gevarieerd aan, maar “Bakkertje” en Ro konden vooralsnog in de spits niet voor een voorsprong zorgen. Die kwam er uiteindelijk wel. Na het missen van een paar 100% mogelijkheden, kwam een afgemeten voorzet van “Bakkertje” vanaf rechts vol op het harde voorhoofd van de mee opgekomen rechtervleugelverdediger “Vonk” die de bal diagonaal langs de Slikkerveerse goallie kopte; 1 -2.
Daarna was de match eigenlijk wel gespeeld. De ijzersterke VVH defensie met Lobo, Dan, Kooltje, Vonk en sluitpost Pinas gaf hoegenaamd niets weg en voorin bleef VVH voortdurend dreigend. Dat moest dus uiteindelijk wel tot de 1 – 3 leiden. Het was “Kallie”, nog maar koud in het veld gekomen voor Ro, die sterk voorbereidend werk van Freek Willem beheerst afrondde en daarmee de 3 punten in veilige haven bracht. Ook het middenveld was deze ochtend prima op dreef met Duracell op rechts, Died en Freek Willem in het centrum en Nelis op links (Mister Crossball).
Zoals Lobo het krachtig samenvatte na afloop: “Lekker man……” en zo was het ook.
En ja “Bakkertje”, ik was er nu weer eens en dan volgt er soms een stukkie…………. (hierbij dus).
Volgende week op Wilgenoord wacht Excelsior ’20. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Opstelling VVH 2

Pinas; J. Wolff (De Jong), D. de Bruijn, Kool, M. de Bruijn; Backx (Imandt), D. Schröder, Schoonderwoerd (Merks), Mulder; Bakker (Antes), Rietveld (Kalmeijer)

Don L.