VV Haastrecht Darts open


Afgelopen zaterdag werd de eerste editie van het VV Haastrecht Darts open gehouden op sportpark Wilgenoord. 32 deelnemers begonnen in teams van twee aan het toernooi. Onder het genot van een biertje werd eerst de poulefase afgewerkt. De nummers één en twee uit de poules gingen naar de winnaarsronde en nummers drie en vier uit de poules mochten het proberen in de verliezersronde.

Lucas Reichard en Sem de Bruin, op voorhand een van de favorieten voor de titel, mochten zich na de poulefase verassend melden in de verliezersronde. Na een stroeve start herpakte het duo zich en mochten ze toch de 1e prijs in ontvangst nemen uit handen van Nienke en Daphne. In de finale versloegen zij David de Wit en Melvin Dupper.

Rik Simons en Thomas Ouwerkerk speelde een dijk van een toernooi. Het duo speelde zeer constant en haalde vrij eenvoudig de finale van de winnaarsronde. In de finale mochten zij het opnemen tegen Marc de Bruijn en Jordy Boere, het duo dat tot aan de finale toe nog geen leg weg had gegeven. Het was een korte, maar krachtige finale. Marc de Bruijn en Jordy Boere piekte op het juiste moment en wonnen de finale met 4-0. Met hoge scores en hoge finishes was het een finale-waardige wedstrijd. Het winnende duo won naast de grootste bokaal ook twee bierbonnen, gesponsord door Huis den Hoek, t.w.v. 10 biertjes bij Huis den Hoek.

De man van het toernooi werd Marc de Bruijn. Naast de 1e prijs mocht hij nog een prijs in ontvangst nemen, namelijk voor de hoogste finish van het toernooi. In de finale gooide hij 116 uit. Dit was ruim voldoende om het wijnpakket, gesponsord door Martin Breuer, in ontvangst te mogen nemen.

Al met al was het een heel geslaagde eerste keer van het VV Haastrecht Darts open. Tot volgend jaar!

Thijmen Raateland