VV Groeneweg 2 – VV Haastrecht 2 2-2

V.V. Groeneweg 2 –  VVH 2   2 – 2 (0 – 0)

“Sterk 2e pakt punt bij subtopper”

Dat ons 2e al een aantal weken goed bezig is op het gebied van het “puntenpakken” (6 uit de laatste 2 wedstrijden) was een prettige constatering. Het moet iedereen om het team heen echter deugd doen dat nu ook het spel iedere week beter wordt.

Op bezoek bij de nummer 4 op de ranglijst speelden de “Mannen van Mo” misschien wel hun beste wedstrijd van deze competitie tot nu toe.

Stabiel

Wat de neutrale (hoewel, dat ook weer niet helemaal natuurlijk………….) kijker opgevallen moet zijn tijdens de match tegen het Zevenhuizense Groeneweg op Sportpark ’t Verlaat, is het stabiele spel in het eerste bedrijf. Vol zelfvertrouwen begon onze ploeg aan deze klus en van meet af aan was de veldbezetting prima in orde. Met deze keer Rob weer als sluitpost, maar verder met een ongewijzigde basis t.o.v. de voorafgaande wedstrijden en een zeer behoorlijk uitgeruste reservebank, was VVH een gevaarlijke opponent voor Groeneweg. Er waren een paar zeer gevaarlijke  counters op te tekenen van onze jongens en de gastheren hadden de handen vol aan de “laagvlieger” uit Haastrecht. Overigens was het ontbreken van de VAR wel prettig voor Groeneweg, bij een schandalige overtreding op “Vonk”, die door de onpartijdige afgedaan werd met geel! Gelukkig bleek hij er niets aan over te hebben gehouden en hij kon de partij dan ook uitspelen. Op het middenveld en achterin had VVH de controle en voorin waren de tegenstoten levensgevaarlijk. Ook Groeneweg kreeg een paar redelijke mogelijkheden, maar het bleef tot de rust bij de brilstand.

Spectaculair

Was het 1e bedrijf van VVH zijde speltechnisch goed te noemen, het tweede bedrijf zou zeer spectaculair met een Duits einde worden…………….

Na een kleine 20 minuten werd een voorzet vanaf de rechterkant  door “Duracell” in 1x naar de linker kant van de 16 meter verplaatst, waar de gretige “Kallie” de bal vervolgens met ijzingwekkende precisie in de linkerbenedenhoek naast de keeper tot treffer promoveerde; 0 – 1.

Heel lang kon VVH echter niet genieten van de voorsprong, nadat de spits van de gastheren recht door het midden van de defensie de bal kon aannemen en afronden; 1 – 1.

Daarna kon het eigenlijk alle kanten op. VVH keek de kat wat meer uit de boom en Groeneweg vond het aan haar stand verplicht om de 3 punten in Zevenhuizen te houden en drong dus aan.

Dat leidde 10 minuten voor het einde van de wedstrijd tot een curieuze treffer, toen een hoge voorzet vanaf de rechterzijde door Rob slechts weggeslagen kon worden tegen de rug van de bij de paal geposteerde “Lobo” en tot ontzetting van alles wat VVH was in onze goal verdween………

Mo reageerde hierop direct door captain “Bruce” als verdediger te vervangen door Ruud (Merks) om op die manier de druk op Groeneweg te verhogen. In de 90e minuut leidde dat tot het gewenste resultaat, toen de bal in het drukke strafschopgebied door een Groeneweg verdediger met de hand werd aangeraakt. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en nam de enig juiste beslissing; strafschop. De in het laatste kwartier (na weer een blessure) ingevallen “Freek Willem” liet zich vanaf 11 meter dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de verdiende gelijkmaker onberispelijk binnen;

2 – 2 ! Vrijwel direct daarna klonk het eindsignaal.

De VVH aanhang heeft zich prima vermaakt tijdens deze wedstrijd en zag een goed en veerkrachtig 2e dat iedere week aan kracht lijkt te winnen. Op deze manier moet de gevarenzone snel verlaten kunnen worden.

Opstelling VVH

De Wit; De Jong (J. Wolff), Honkoop (Merks), Kool, M. de Bruijn; Backx, D. Schröder (M. Dongelmans), Boere (Schoonderwoerd), Rietveld; Kalmeijer (Chiguichon Oroxon), Bakker.

Don L.