Voetbalvereniging Haastrecht heeft weer een voorzitter!


Het bestuur van Voetbalvereniging Haastrecht is blij te kunnen mededelen dat zij een nieuwe voorzitter heeft gevonden. Bert van Slooten is namelijk bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen. Bert heeft de afgelopen maanden meegelopen met het bestuur en heeft zo een goed beeld gekregen van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Al enkele jaren heeft de vereniging geen officiële voorzitter en worden de taken door de verschillende bestuursleden waargenomen. Bert heeft te kennen gegeven deze voorzittersrol graag te willen vervullen. Bert is een man met veel ervaring in de journalistieke-, politieke- en sportwereld en daarnaast een echte ‘Haastrecht-man’. Het bestuur is dan ook blij dat ze, in het jubileumjaar met Bert een echte clubman hebben gevonden die met een enorme ‘drive’ aan de slag wil.   

Bert begint per direct met het uitvoeren van de functie van voorzitter. Dit is ad interim tot de kandidaatstelling tijdens de eerstvolgende ledenvergadering.

Bekend gezicht…

Bert van Slooten is voor velen een bekend gezicht op ons sportpark Wilgenoord. Hij heeft in het verleden diverse rollen en functies binnen de vereniging vervult. Daarnaast heeft hij zelf ook gevoetbald. De afgelopen 5 jaar was Bert EU-correspondent voor de NOS in Brussel. Daarvoor presenteerde hij o.a. voor de NOS een gecombineerd sport-nieuws-sport programma en de ochtenduitzending van het radio 1 journaal. Tevens heeft Bert een roman geschreven.  

Bert stelt zichzelf graag aan jullie voor: Nou daar gaat ie dan. Ik ben dus Bert. Ik heb de laatste vijf jaar in Brussel gewoond dus ik zeg friet en geen patat en ik ga op café niet naar een café, maar verder is er niet veel anders aan me.

Ik ben jarenlang keeperstrainer geweest bij Haastrecht, met een klein uitstapje naar Jodan Boys, nadat begon op te vallen dat er wel heel veel goede keepers uit Haastrecht kwamen. Verder jarenlang in het jeugdbestuur gezeten en daarvoor zelf in het ooit roemruchte vierde gespeeld.

Drie kinderen hebben ook bij Haastrecht gevoetbald: Renske in de tijd dat er nog geen apart meisjesteam was, Lieuwe en onze jongste zoon Hidde. 

Ik woon weer in Haastrecht, heb ook tijd en wil graag voorzitter worden, hoewel we een fantastisch bestuur hebben, dat ook zonder voorzitter heel goed in staat is geweest om de club te leiden en te zorgen dat we elk weekend kunnen doen wat we allemaal zo graag willen; voetballen. Je ziet ze niet, maar ze hebben bergen werk verzet.

Gaat er wat veranderen? Wat mij betreft niet veel, maar er komen wel telkens nieuwe zaken op ons af. Nieuwe spelregels met de gemeente, velden die moeten worden opgeknapt, nieuwe regels vanuit de overheid (en echt niet alleen coronaregels) en nieuwe eisen van de KNVB. Gelukkig worden we geholpen door veel commissies waar tal van vrijwilligers hun steentje bijdragen. En dat is mooi om te zien. Iedereen helpt en met elkaar zijn we een vereniging. En als het aan mij ligt weer een vereniging met een voorzitter.

Bert