VOC 3 – VVH 2


VOC 3 – VVH 2   0 – 3 (0 – 3 )

“The return of Robbert D.”

De bal rolt weer! Het 2e mocht afgelopen zondag (20-1) de competitie hervatten op bezoek bij het sjieke VOC (Volharding Olympia Combinatie) in Rotterdam. Tijdens het trainingskamp in het Belgische Gent werd de eerste competitiehelft geëvalueerd door de selectie en daar kwam het 2e tot de conclusie dat de degradatieplek waarop we ons bevonden halverwege dit seizoen niet paste bij de sterkte van de huidige ploeg. Er viel een groot scala aan oorzaken aan te wijzen voor het matige eerste deel van de competitie, maar de “schuld” werd ook vooral bij onszelf gezocht.

Nu kon gewerkt worden aan een nieuwe start in Rotterdam en dat gebeurde dan ook.

Surprise

Zoals altijd had trainer Mo zich ook deze zondag goed voorbereid en hij stak een vlammend betoog af voorafgaand aan dit duel in de kleedkamer, die volgepropt zat met maar liefst 16 spelers (en dat terwijl Died en Lobo nog ontbraken vandaag!). Er werd vooral gewezen op instelling en scherpte en juist op het moment dat Mo de opstelling bekend wilde maken, stapte de overijverige scheidsrechter van dienst de kleedkamer in om de kaartencontrole te doen. Hij liet daarbij “droogjes” weten, dat iedereen dan ook gelijk wist of hij in de basis speelde op deze zondag (gezien de volgorde van oplezen vanaf het digitale wedstrijdformulier)…………… Dat zal Mo best anders gewild hebben, maar nu was het in ieder geval al luid en duidelijk bekend gemaakt. Uiteindelijk moest de ploeg het in het veld toch zelf doen.

Robbert D.

De wedstrijd stond, m.n. ook voor uw reporter, vooral in het teken van de terugkeer op de velden van oud 1e elftalspeler Robbert Dongelmans. Hij heeft een vervelende tijd achter de rug met een zware operatie en een daarop volgend hersteltraject. Daarbij had hij bij aanvang van dit seizoen al laten weten dat hij verder afzag van het spelen in het 1e elftal, waarin hij jarenlang een zeer gewaardeerde kracht was. Nu dus terug op het veld en door Mo geposteerd aan de rechterkant op het middenveld. Naast tweelingbroer Marnix. Best wel een unieke combi dus! Robbert speelde alsof hij niet weg geweest was. Door regelmatig op te stomen langs de rechterflank van het veld, met een enorme “drive”, was hij vanaf het begin van de wedstrijd een continue plaag voor de thuisploeg.

VVH begon sowieso goed aan de wedstrijd. Scherp en geconcentreerd vanaf het begin. De thuisploeg werd vroegtijdig vastgezet en de spitsen (Bak en Romeo) werden regelmatig in stelling gebracht voor het VOC doel. Tot doelpunten leidde dat nog niet direct en het was na een klein kwartier aan Rob Wuwu te danken dat het bij 0 – 0 bleef, toen hij een halfzachte schuiver met een sterke reflex nog uit de rechterbenedenhoek tegen de paal kon tikken, zodat erger voorkomen kon worden. Verder gaf de defensie met Iemand en Vonk op de flanken en het centrum uit oude vervlogen glorietijden van VVH 2, met Danny Cool en Bruce, geen krimp.

Uiteindelijk mocht aan de linkerkant van het veld vanaf een meter of 25 een vrije trap genomen worden door Nelis, die aan die kant van het speelveld voortdurend voor dreiging zorgde. Hij legde aan om vervolgens verwoestend direct uit te halen, waarna de bal als een streep in de linkerbenedenhoek van het VOC doel belandde; 0 – 1. 

Niet lang daarna werd Romeo over de knie genomen op een meter of 20 van de goal. Dit keer nam Danny Cool de directe vrije trap met ijzingwekkende precisie. Hij schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek voor een comfortabele 0 – 2. Vlak voor de rust werd het allemaal nog mooier, toen een spervuur aan schoten en voorzetten teveel werd voor de laatste man van VOC die uit pure paniek de bal in eigen doel kopte en de ruststand van 0 – 3 op het bord zette.

Consolidatie

In het tweede bedrijf gebeurde er vervolgens niet zoveel meer. Die had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. VOC wilde nog wel, maar kon niet. VVH had de buit al binnen en nam wat tempo terug. Zo konden ook de wisselspelers van vandaag allemaal nog even binnen de lijnen komen en kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Volgende week wacht het Zevenhuizense Groeneweg. Een ploeg uit de top 3, waartegen in de uitwedstrijd nog prima gelijk gespeeld werd. Wederom een mogelijkheid om de onderste regionen definitief vaarwel te zeggen.

Opstelling VVH 2

De Wit; Imandt (De Jong), D. de Bruijn, Honkoop ©, M. de Bruijn; R. Dongelmans (Boere), M. Dongelmans (Merks), Schoonderwoerd, Mulder; Rietveld, Bakker (Kalmeijer)

Don L.