V.V.Slikkerveer 2 – VVH 2 1 – 1 ( 1 – 1 )

Je maintiendrai (deel 9) – Sudoku voor het 2e.

Beste lezers,

In verband met een korte trip van uw reporter naar het mooie Ameland, heeft het onderstaande verslag enige vertraging opgelopen. Toch wilde ik jullie ook dit keer het wedstrijdverslag niet onthouden…………

In de aanloop naar wederom een belangrijke ontmoeting voor de handhaving in de Res. 1e Klasse, moest opnieuw een behoorlijke Sudoku puzzel opgelost worden door John (en Don).

Weinig beschikbaarheid in de selectiegroep dwong de heren om aan Joran Borst en Sander Erberveld (beter bekend als Erb) uit ons 3e team een dringend verzoek te richten om in de basis van het sterrenteam hun opwachting te maken in het kader van het “clubbelang”. Zonder bedenktijd stemden beide mannen hiermee in en zorgden op die manier voor de oplossing van wederom een lastig puzzeltje……..

Evenwicht

Bij het eerste fluitsignaal op deze vroege ochtend tegen de nummer 4 in de competitie, stonden er nu toch gewoon weer 11 spelers aan de aftrap en hadden we zelfs, met de jarige El Pastor, de teruggekeerde Lobo en Gijs de Jong uit onze jeugd < 19 jaar, nog 2 verse en een geblesseerde wisselspeler op de bank zitten.

Met de 2 invalkrachten uit het 3e en de geroutineerde Oc op het middenveld, bleek VVH een goed evenwicht in die linie gevonden te hebben en vanaf het begin zat de ploeg goed in de wedstrijd. De thuisclub die nog alle uitzicht had/heeft op het behalen van de 3e periode titel en een heel goede serie achter de rug had, probeerde VVH met verzorgd spel achteruit te dringen. VVH liet zich echter van zijn goede kant zien door hier een goede organisatie en een evenwichtig middenrif tegenover te stellen. Afgezien van een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisclub, kwam VVH dan ook eigenlijk nauwelijks serieus in de problemen. Na een goede 20 minuten leverde een strak uitgevoerde counter zelfs de 0 – 1 op, toen de door Oc aangespeelde en iets naar rechts uitgeweken “B” , de bal via een fijne steekpass in de loop van Mullenga meegaf. De rechterspits bewees vervolgens eens te meer zijn waarde voor het 2e door de linksback van Slikkerveer stil te laten staan en vervolgens oog in oog met de doelwachter onberispelijk af te ronden in de linkerbenedenhoek. Het sterkte onze ploeg alleen maar in de uitgedachte speelwijze.

Jammer genoeg kon de voorsprong niet meegenomen worden naar de kleedkamer. De handige rechterspits van de gastheren liet met een mooie actie Lobito in het 16-meter gebied kansloos en rondde fraai af rondom de 35e minuut. De ruststand van 1 – 1 bleef vervolgens staan tot in de rust.

Trots

Er werd door John op gehamerd om toch vooral het koppie erbij te houden in het 2e bedrijf en geconcentreerd te blijven spelen. Onmiskenbaar zou de conditie bij onze huurlingen een rol gaan spelen en ook een aantal anderen in ons elftal hadden al last van kleine pijntjes, die wellicht op zouden gaan spelen.

De opdracht werd perfect uitgevoerd. Geen moment raakten onze mannen de grip op de wedstrijd echt kwijt. Tot veel tegenaanvallen kwam het niet meer na de rust, maar over het algemeen kon Slikkerveer redelijk uit de 16 meter gehouden worden. Als het toch tot een kans kwam, stond André er nog om de deur achterin definitief te vergrendelen.

Een kleine 3 minuten voor tijd counterde VVH zich nog eenmaal naar een enorme kans. Uit de beste aanval in de hele partij, wist de Pastor vanaf links uiteindelijk met een afgemeten voorzet Mullenga in stelling te brengen, maar die kon dit buitenkansje helaas niet promoveren tot de winnende treffer!

Diezelfde André had een paar minuten voor tijd nog de twijfelachtige eer om “Smit” (de spits van Slikkerveer) tijdens een botsing zijn gezichtsvermogen te ontnemen………..Dat liet “Smit” namelijk wel luidkeels weten. Toen het gezichtsvermogen weer hersteld was (!!!), bleek ook het eindsignaal niet lang meer op zich te laten wachten, zodat er wederom een puntje mee kon in de tas naar Wilgenoord. De leiding van VVH 2 mag trots zijn op de geleverde prestatie, gezien de omstandigheden voorafgaand aan de wedstrijd. Voor alle mannen gold een dikke voldoende vandaag. Nog 3 wedstrijden in de reguliere competitie en we hopen ons dan in veiligheid gespeeld te hebben.

Volgende week ontmoeten we het Wateringse VELO 2, als kampioenskandidaat, in eigen huis. Verrassingen zijn altijd mogelijk. Toch?

Opstelling VVH

Van Duijn; Van Elleswijk (G. de Jong), De Bruijn ©, Honkoop, M. Wolff; Erberveld, A. de Jong, Borst; Mul, Boere (J. Wolff), Schaefers (Chiguichon Oroxon)

Don L.