V.V. Hillegersberg 2  –  VVH 2    0 – 4  ( 0 – 2 )


“2e voetbalt op stand in Rotterdam Hillegersberg”

 Voor de 2e competitiewedstrijd van dit seizoen toog ons 2e naar de chique Rotterdamse wijk Hillegersberg om daar de plaatselijke trots te ontmoeten. Hillegersberg is een mooie, groene en dus best wel classy wijk van Rotterdam, waar men redelijk op stand woont. Het 2e speelde echter vooral naar zijn eigen stand in dit competitieveld. Ondanks aardig tegenspel bleek de thuisclub duidelijk een maatje te klein voor onze boys.

Controle

 In de selectie van vandaag kon de terugkeer begroet worden van de jarige Maik “Duracell” Backx, die overigens in eerste instantie op de bank zou beginnen na het beëindigen van het “Fierljep” seizoen. Verder geen Jur vandaag (alleen bij thuiswedstrijden) en Rogier (licht geblesseerd maar wel bij de selectie) en Twan (iets zwaarder geblesseerd en niet beschikbaar). Toch kon er vandaag een ploeg het veld in gestuurd worden, waarvan de organisatie als een huis stond en staat. Ook wanneer het dan niet allemaal vanzelf gaat, is er toch vrijwel continue volledige controle over de wedstrijd en dat maakt dat de technische staf van het 2e redelijk ontspannen achterover kon leunen, in afwachting van de openingstreffer. In eerste instantie werden er nog een paar 1000% kansen om zeep geholpen, maar uiteindelijk bood de gouden “rechter” van “Jappe” weer uitkomst na een klein half uur. Hij lepelde vanaf rechts met veel gevoel een voorzet op het kopgrage hoofd van Ro(meo) en die liet het net bollen voor de 0 – 1. De controle werd daarna nog beter en de technisch redelijk begaafde Rotterdamse spelers kwamen geen moment langs het defensieve blok van VVH. Na 40 minuten mocht “Jappe” vanaf rechts een hoekschop nemen en hij vond daarmee zijn maatje “Vonk” in de 16-meter, die de bal prachtig in de rechterbovenhoek knikte; 0 – 2. Hierdoor konden de 2 ter beschikking staande kleedkamers (i.v.m. Corona) met een gerust gevoel opgezocht worden.

Geduldig

In het tweede bedrijf viel er iets minder te genieten, of het moet gaan over een lob vanaf een meter of 45 meter van Lars over de ver voor zijn doel staande keeper. De bal belandde echter  helaas op het dak van het doel i.p.v. erin! Verder scoorde Maik nog een loepzuivere goal, die echter door de grens van de thuisclub werd afgevlagd wegens buitenspel…… Het vlagsignaal werd vervolgens helaas overgenomen door de scheidsrechter.

Verder voetbalden de onzen echter heel geduldig in de wetenschap dat er nog wel een doelpuntje meegepikt zou gaan worden. Dat doelpuntje kwam van de voet van de ingevallen Kelvin, die vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal met links schitterend over de doelman in de linkerbovenhoek krulde naar 0 – 3. Uiteindelijk werd daarna het toetje nog verzorgd door de “man of the match” van deze zaterdagmiddag, Romeo, die wederom met het hoofd een mooie voorzet vanaf rechts prachtig inkopte; 0 – 4.

Mooie cijfers dus voor het 2e in deze competitie. Twee gespeeld, zes punten en doelsaldo van + 11. Ongekend en ook in de volgende wedstrijden zal stand nu gaan verplichten! Ben erg benieuwd naar de komende weken.

Voetnoot:

De scheidsrechter van dienst, de heer Jas afkomstig uit de rugby sport (met pet, maar zonder jas), had reeds voorafgaand aan de wedstrijd al een uitslag vastgelegd voor dit duel van 0 – 0. Hij kreeg, gelukkig, geen gelijk. Hopelijk gaat hij wel alsnog de juiste uitslag doorgeven aan de KNVB!

Opstelling VVH 2:

 Lucas Reichard; Tigo Bron, Hessel Honkoop ©, Job Vloedgraven, Marc de Bruijn; Jasper Groos (Maik Backx), Jos van Vliet, Tom Schwiebbe (Kelvin den Boer), Jari van der Stok; Romeo Rietveld, Lars Harmsen (Jordi Boere)

Don L.