V.V. Hellevoetsluis 3 – VVH 2 2 – 3 (1 – 1)


 

“De comeback van Mo”

Het eerste optreden van ons 2e seniorenteam op de zaterdag stond in het teken van de terugkeer als coach bij een, in dit geval, bekerwedstrijd van ons aller Mo.

Na een moeilijke ziekteperiode waren er inmiddels alweer een paar trainingen afgewerkt onder zijn leiding, maar dit was weer een eerste keer om het “echie” tijdens een wedstrijd.

Het werd een passende comeback, waarbij de 3 punten werden meegenomen na een matige wedstrijd.

Prikstart

Met een kleine spelersgroep van slechts 12 man werd de trip naar het verre Hellevoetsluis op deze zaterdagochtend gemaakt en het vergde gelijk al de nodige inventiviteit van de technische staf van het 2e om een logische opstelling te boetseren.

Nog maar net begonnen aan de match, kon goalie Lucas de bal al voor de eerste keer uit het netje halen. Bij een vrije trap in de 3e minuut rond de 16-meter lijn, stond een deel van onze mannen nog een beetje te slapen en kon de thuisclub een zeer vroege treffer op het scorebord laten zetten. Assistent scheidsrechter Freek had daarbij overigens wel buitenspel geconstateerd, maar de leidsman besloot om zijn assistent bij diens eerste vlagsignaal maar gewoon te laten staan; 1-0.

Daarna herpakte het jonge 2e zich echter langzaam maar zeker en werd het heft geleidelijk aan in handen genomen. Na een klein half uur leidde dat tot de gelijkmaker toen Kelvin (nieuw vanuit de JO19-1) met een subtiele dieptepass Tom (eveneens nieuw vanuit de JO19-1) in de richting van het vijandelijkedoel stuurde. Zijn inzet werd nog gekeerd door de keeper, maar de rebound was een prooi voor “Jappe” (Jasper) die met een droge schuiver voor de 1-1 tekende. Daarna kregen we nog een aantal kansen en kansjes, maar er veranderde niets meer tot het rustsignaal.

Controle

Na de pauze bleef het initiatief meer en meer bij geel-zwart, dat de wedstrijd controleerde, en het was wachten op een tweede treffer. Die volgde uiteindelijk ook na een kleine 20 minuten. Een schot vanuit de 2e lijn zorgde voor grote problemen bij de Hellevoetse sluitpost. Hij moest “lossen” en vervolgens was Romeo er als de kippen bij om hiervan te profiteren. Van dichtbij tikte hij de 1-2 binnen.

Er ontstond vervolgens meer en meer ruimte op het veld, maar er kon niet echt optimaal van geprofiteerd worden door onwennigheid en doordat de krachten langzaam maar zeker af begonnen te nemen. VVH leek in veilige haven te raken toen Rogier na iets meer dan een half uur de 1-3 binnenschoot met een diagonale schuiver  vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied.

Daarna kwam Tom nog 1 op 1 te staan met de keeper, waarbij de laatste echter als overwinnaar uit de strijd kwam en toen de thuisclub uit een onoverzichtelijke situatie zelfs de 2-3 scoorde, maakten wij het ons toch volledig onnodig nog moeilijk. Echt gevaarlijk werd de thuisclub echter niet meer en zo konden de 3 punten meegenomen worden naar Nieuw Wilgenoord.

Volgende week zaterdag wacht ons v.v. Maense 2 voor de bekercompetitie op ons eigen complex. Daar kan de nieuwe, jonge, equipe van Mo hopelijk een passend vervolg geven aan deze bekerwinst.

Opstelling VVH 2

Lucas Reichard; Tygo Bron, Hessel Honkoop ©, Job Vloedgraven, Marc de Bruijn (Maik Backx); Jasper Groos, Jari van der Stok, Tom Schwiebbe, Romeo Rietveld; Kelvin den Boer, Rogier Schröder.