Trilogie voor het 2e


“VVH 2 haakt aan in kampioensrace na 3 lastige potjes in 1 week”

 Onze eredivisie teams hoor je nog wel eens klagen wanneer er 2 wedstrijden in 1 week gespeeld moeten worden, maar het 2e van ons cluppie speelde er zelfs 3 in de afgelopen week. Ondanks dat het allemaal niet vanzelf ging, werd uiteindelijk de aansluiting gehouden bij de top van de ranglijst in de competitie.

Deel 1 -> Bergambacht 2 – VVH 2  1 – 0 (0 – 0)

 In de eerste wedstrijd van het 3-luik stuitten de geel-zwarten op Bergambacht, dat evenals wij nog zonder puntverlies was in deze nog prille competitie.

Zoals we dat wel gewend zijn, bleek BAB weer een taaie opponent. Fysiek sterk en fit en vooral als team een moeilijk te bespelen tegenstander.

VVH startte goed en kwam in het eerste halfuur een aantal malen dichtbij het BAB doel, maar meestal werden onze aanvallers voortijdig afgestopt. BAB kon daar overigens aanvallend eigenlijk helemaal niets tegenover stellen. Gevaarlijkste moment ontstond nog uit een vrije trap van Romeo, die door de onorthodoxe keeper van de gastheren miraculeus uit de goal geranseld werd. De VVH organisatie stond echter als een huis deze middag met Hessel (Hef/Bruce) en YB* Freek als niet omver te spelen centrum voor keeper Lucas, die een bijzonder rustige middag had.

In het tweede bedrijf probeerde BAB in de eerste 15 minuten wat vroeger druk te zetten, waardoor de ploeg optisch even de bovenliggende partij leek te zijn. VVH hield echter de volledige controle over de wedstrijd, zonder zelf ook tot grote kansen te komen.

Vanuit een corner van “Stokkie” knikte “Vonk” de bal nog op de lat, maar dichterbij kwamen we niet bij een treffer.

Het was dan ook volledig onverwacht dat in de pakweg 85e minuut een spaarzame counter tot de in feite onverdiende voorsprong zou leiden voor BAB. De rechterspits kapte “Vonk” uit en met zijn linker schoof hij de bal diagonaal met ijzingwekkende precisie langs de verbouwereerde Luc; 1-0.

Voor ons het teken om nog iets meer risico te gaan nemen en meer manschappen naar het front te sturen. Er ontstonden nog een paar grote mogelijkheden uit het slotoffensief. Eerst werd YB* Lars vrij voor de keeper gezet door Maik “Duracell”, maar hij had net iets teveel tijd nodig om de trekker over te kunnen halen. Vlak daarna belandde de bal uit een scrimmage vanuit een hoekschop nog op de paal via “Bronnetje”.

Het mocht echter uiteindelijk allemaal niet baten vandaag. Soms krijg je niet wat je verdient en dat was vandaag toch minimaal 1 punt en gezien het aantal kansen eigenlijk 3 punten……

Opstelling VVH

 

  1. Reichard; Imandt, Honkoop ©, Schoonderwoerd (Bron), de Bruijn; Groos (den Boer), van Vliet, van der Stok (S. de Bruijn), Rietveld; Harmsen, J. Reichard (Backx)

 

Deel 2 -> VVH 2 – Zevenhoven 2  5 – 2  (1 – 2)

 Dinsdagavond wachtte vervolgens het midweekse avontuurtje tegen Zevenhoven. Niet direct een hoogvlieger en een club met een erg krappe selectie, waardoor ook in deze wedstrijd een beroep gedaan moest worden op spelers uit alle windrichtingen (zo zei men). Uiteindelijk bracht men toch nog 13 man op de been.

VVH, dat voor deze midweekse gelegenheid wat versterkt was met onze oude sterkhouder Ro (tegenwoordig inwoner van het sjieke “Riiwwijk”), speelde eigenlijk best wel fris en fruitig in dit eerste bedrijf en dwong legio kansen af. Het belangrijkste werd echter vooralsnog vergeten; doelpunten maken! Uit een karrevracht aan kansen wist Ro slechts een fraaie 1 – 0 aan te tekenen, na een goed uitgespeelde aanval over de linkerkant via Romeo. Vervolgens kwamen de gasten 2x voor onze goal en evenzovele malen liet men Lucas verslagen achter. Zo brak de rust aan met een onvoorstelbare 1 – 2 achterstand.

Dat kon eigenlijk nooit zo blijven en in de 2e helft werd de druk nog wat verhoogd. Er moest echter een eigen doelpunt van de gasten aan te pas komen om onze boys over het dode punt te tillen. Een scherpe voorzet van de ingevallen “Jappe” werd koelbloedig door een Zevenhovense verdediger achter de eigen doelman gewerkt voor de 2 – 2. Daarna ging het snel…….. “Jappe” zorgde zelf voor de 3 – 2 via een droge schuiver met de gevreesde “rechter”. Vervolgens zorgden de eveneens ingevallen Joran en wederom Ro voor de 5 – 2 eindstand, zodat de punten uiteindelijk toch nog redelijk eenvoudig op “Nieuw Wilgenoord” bleven.

Opstelling VVH

 

  1. Reichard; Imandt ©, Schoonderwoerd, Bron (Honkoop), de Bruijn; Bos, van Vliet, Schröder (Boere), van der Stok (Backx); Harmsen (J. Reichard), Harmsen.

 

Deel 3 ->  VVH 2 – v.v. Schoonhoven 2   1 – 0 (0 – 0)

Op deze 3e wedstrijd in een ruime week werden de degens gekruist met de ongeslagen koploper in de competitie uit de Zilverstad. Schoonhoven beschikt over een goede ploeg met een aantal vaardige en handige spelers, maar VVH was vandaag niet van plan om de buit uit handen te geven. Er werd als team gestreden voor iedere meter kunstgras vandaag………

Uitgerekend vandaag ontbrak YB Lars in de basis, nadat hij tegen Zevenhoven met een blessure was uitgevallen. Beginnen was er voor hem vandaag niet bij, maar gelukkig kon hij in de 2e helft nog wel het team bijstaan met een invalbeurt.

Verder had trainer Mo zijn “Mannschaft” aangepast in die zin, dat YB Freek dit keer als onze nummer 10 de druk op de defensie en het middenveld van Schoonhoven moest zetten en dat deed Freekie met verve….. Er ontwikkelde zich een match tussen 2 teams die goed aan elkaar gewaagd waren. VVH was echter wel de ploeg met de beste (spaarzame) kansen.

In de defensie stond vandaag een zeer ervaren blok als slot op de VVH deur met captain Hef, leerling “Bronnetje” (die vandaag een geweldige vorm liet zien) en als verrassende sluitpost een echte verrassing met good old Dennis Blom (normaal doelman van het 3e zondag team en oud doelman van VVH 1). Aangezien alle keepers uit de zaterdag selectie vandaag absent waren en ook de doelman van JO-19 niet beschikbaar was, diende dit keer creatief gezocht te worden naar een betrouwbare keeper uit andere geledingen van de club. De 40-er was coachend duidelijk aanwezig in de wedstrijd en gaf de defensie waar nodig rustig leiding. Zo werd er, evenals in de voorafgaande wedstrijden uit de trilogie, niet of nauwelijks iets weggegeven en was het duidelijk dat 1 doelpunt vandaag wel eens goud op zou kunnen leveren.

Halfweg de 2e helft werd Maik “Duracell” omarmd binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied van Schoonhoven en de uitstekend leidende scheidsrechter wees direct gedecideerd naar de stip. YB Freek ging zelfverzekerd achter de bal staan en voltrok het vonnis; 1 – 0. Dat zou het ook blijven in dit laatste deel van de redelijk succesvolle trilogie van het 2e, waardoor we weer mee doen om het kampioenschap in de competitie. Alleen BAB beschikt over 3 verliespunten minder, maar ook zij komen nog op bezoek in ons durp.

Nog een eervolle vermelding deze keer voor YB Henkie, die volgens de selectie van het 2e vandaag abnormaal goed zijn rol als leider (en vormgever van de 3e helft) uitvoerde…..

Man of the match: Dennis Blom (bedankt namens het voltallige 2e).

Opstelling VVH

 

Blom; Imandt, Honkoop ©, Bron, de Bruijn; Backx (Groos), van Vliet, Schoonderwoerd (Harmsen), van der Stok; Rietveld, J. Reichard.

*YB = YellowBellie

Auteur: Don L.