Trainingsweekend seizoen 2019-2020


“Selectie VVH tankt bij in Arnhem”

 

De selectie van VVH heeft in het afgelopen weekend (van vrijdag 10 t/m zondag 12 januari) op allerlei manieren bijgetankt voor de 2e helft van dit lopende voetbalseizoen.

De reis ging dit jaar naar Arnhem en daar werd een programma afgewerkt waarbij veel ruimte was voor vrije tijd, maar waar ook serieus gewerkt werd in de voorbereiding op de hervatting van dit seizoen.

De 1e helft van deze competitie is goed verlopen voor zowel het 1e, alsook het 2e elftal. Het 1e verloor de openingswedstrijd van het tot nu toe ongenaakbare Floreant, maar bleef in de daaropvolgende wedstrijden ongeslagen. De kennismaking met het zaterdagvoetbal is goed bevallen. Vanaf eind januari worden alle concurrenten uit de bovenste helft van de ranglijst nog thuis ontvangen en kan de ploeg van Marco Versloot zich misschien nog gaan mengen in de strijd om de 2e plaats en zich gaan verzekeren van een plek in de nacompetitie.

Het 2e presteert in de Res. 1e Klasse wederom boven verwachting. Er werd afscheid genomen van een aantal dragende krachten uit het vorige seizoen, die inmiddels zijn ingelijfd in het 1e en daarvoor in de plaats zijn voornamelijk jonge spelers gekomen. De “Mannen van Mo” staan rond de 6epositie op de ranglijst en hebben de onderste regionen al definitief verlaten, zo lijkt het. Grootste tegenvaller is de ziekte waarmee Mo te maken heeft gekregen, die hem waarschijnlijk het restant van dit seizoen verder aan de kant zal houden! Iedereen binnen VVH leeft met hem mee en wenst hem veel sterkte bij zijn herstel in de komende periode. Good old Johnnie Man de Bruijn zal de honneurs voor Mo waarnemen bij de hervatting van het seizoen.

 

Zaalvoetbal

Rond 11 uur op vrijdag werd koers gezet naar een sporthal in Arnhem, waar de selectie een zaalvoetbaltoernooi afwerkte. Het toernooi verliep sportief en voorspoedig (geen blessures e.d.) en werd traditiegetrouw gewonnen door het team van Jason. Hij werd dit keer geassisteerd binnen de lijnen door Gijs (terug uit New Zealand), Kelvin (op de terugweg na een zware blessure), Lars (special guest star) , Bjorn en Twan.

Vervolgens werd later in de middag de reis voortgezet naar onze overnachtingsplek voor de komende 2 nachten, StayOkay Arnhem aan de rand van de Hoge Veluwe. 

Hier werden de slaapplekken in orde gemaakt en werd een intensieve warming up in de bar van het hostel gehouden in voorbereiding op het (vrije) stapprogramma in de binnenstad van Arnhem.

Daarna zijn veel verhalen ontstaan en veel beelden verloren gegaan. Een ding is zeker; het was bar gezellig!

 

“Sport Maakt Lenig” Arnhem

Aangezien er op zaterdagochtend geen echt programma was ingepland, vond het ontbijt voor de matadoren verspreid op de ochtend plaats………..

Vervolgens werd o.l.v. Marco en Johnnie de eerste helft van het seizoen geëvalueerd met de respectievelijke spelers van het 1e en het 2e en werd er ook vooruit gekeken naar het vervolg……

Het lag verder in de bedoeling dat beide teams een oefenwedstrijd zouden spelen, maar doordat er nog een aantal afzeggingen waren binnengekomen i.v.m. werkverplichtingen/blessures moest de oefenwedstrijd van het 2e helaas afgezegd worden.

Met een spelersgroep van ca. 17 jongens uit beide teams werd vervolgens aangetreden tegen een selectieteam van een plaatselijke 3e Klasse Zondag amateurploeg in de buurt, SLM (Sport Maakt Lenig). Het werd een sportieve en leuke pot voetbal, waarbij de Arnhemmers uiteindelijk aan het langste eind trokken. Na een ruststand van 2 – 0 voor de thuisclub, die na de rust uitgebouwd werd naar 3 – 0, toonde VVH veerkracht door sterk terug te komen tot 3 -2. Daarna werden nog voldoende kansen gecreëerd om ook de gelijkmaker nog te forceren, maar het vizier stond helaas niet helemaal op scherp. Vlak voor tijd viel uiteindelijk nog de 4 – 2, maar het was voor de selectie een nuttige oefenwedstrijd op deze koude zaterdagmiddag.

 

Sees

Na terugkeer in onze StayOkay werd nog een sapje genuttigd en werd de tijd verder aangenaam doorgebracht met het doen van allerlei spelen en spelletjes

In de avonduren maakte iedereen zich weer op voor een slopende trainingsavond in het centrum van Arnhem. Iedereen maakte er vervolgens het beste  van……………….

Een bijzondere vermelding verdient de grensjager van ons 1eelftal, Sees. Als absolute senior van de groep bleek hij in de city een dragende kracht te zijn. Jong en oud verbaasde zich over de vitaliteit van onze Sees. In de loop van de nachtsessie werd hij nog omgedoopt tot o.a. Santa Sees, Sees Escobar, Sees Holleeder etc. 

De schrijver van dit stukje proza heeft zich prima vermaakt tijdens de stapperij in o.a. ’t Taphuys, Dollars en Shooters met Marco, Johnnie en eerder genoemde Cees.

 

Vooruitblik

Het trainingsweekend gaf wederom een homogene selectiegroep van VVH 1 en 2 te zien, die bereid is om elkaar in het restant van dit seizoen op allerlei vlakken te helpen. Daarom mogen we er vertrouwen in hebben dat de herstart en het verdere verloop van de competitie goed zullen verlopen en dat er wellicht nog wel wat verrassingen te verwachten zijn.

Namens alle selectiespelers en stafleden willen we de organisatie op deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor dit geslaagde weekend!

Don L.