Toernooiwinnaars J013-2


Met het complete team reisde jo13-2 af naar het mooie Rohda’76. Hier wachtte een toernooi als mooi afscheid van een nog mooier seizoen. 

Het toernooi begon tegen een meiden team, namelijk de M013-1 van Rohda’76. In de voorbespreking hadden we besproken dat we deze meiden zeker niet mochten onderschatten en dat we vanaf moment één er bovenop moesten zitten. In de 1e helft dachten de manschappen er toch nog iets te makkelijk over. Ballen werden makkelijk verspeeld en de duels gingen ze ook liever uit de weg. Desalniettemin kregen de talenten van Haastrecht meer kansen, alleen helaas werden deze niet afgemaakt. In de 2e helft liet jo13-2 het voetbal zien wat ze het hele seizoen al lieten zien en prompt was het binnen 5 min 0-2 voor ons. Eerste overwinning in de pocket.

De tweede wedstrijd moesten we aantreden tegen de jo13-3 van CVV Berkel. Deze jongens waren niet voor niks 40 minuten wezen rijden, ze wilden 100% ten koste van alles de beker mee naar huis nemen. In deze wedstrijd speelden we bijna de hele tijd op hun helft, en kwamen zij er niet uit. Hierdoor hadden we wel heel veel de bal, maar het creëren van kansen bleek nog pittig zat tegen een tegenstander die met 11 man op eigen helft voetbalde. Het leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, totdat onze nummer 10 Simon in de laatste minuut vanaf 20 meter verwoestend uithaalde, 0-1 (alhoewel er vermeld moet worden dat de keeper er daar niet best uitzag). 

Met twee overwinningen in de pocket moesten we de laatste wedstrijd spelen tegen Rohda’76 jo13-2. Een team waar we in de competitie al een keer van hadden gewonnen, maar ook van hadden verloren, we waren dus gewaarschuwd. De winnaar van deze wedstrijd zou ook toernooi winnaar worden, en met een gelijkspel zouden wij aan het langste eind trekken. In deze wedstrijd hadden we ook weer constant de bal, alleen de eerste de beste uitbraak van de mensen uit Bodegraven leverde gelijk een doelpunt op, 1-0 achter. Voor mij als trainer was het aankijken hoe de manschappen deze tegenslag zouden verwerken. Het antwoord was heel duidelijk: heel goed. Gelijk na die tegengoal hadden we weer constant de bal en nog vlak voor de rust scoorden we 1x door een mooie goal van Owen, na een nog mooiere pass van Jayden door 4 man heen: 1-1. Na de pauze golfde het spel wat meer op en neer, maar nog steeds bleven de grootste kansen voor ons. Daar dacht de scheidsrechter verandering in te kunnen aanbrengen, door een penalty te geven aan Rohda’76 voor een vermeende handsbal(zelfs de spelers van Rohda’76 dachten dat er geen hands was gemaakt). Gelukkig voor ons schoot de aanvoerder deze bal hoog over. Zo bleef het 1-1 staan en stonden we nog steeds aan de goede kant van de streep. 5 minuten voor tijd kregen wij een vrije trap op de rand van de 16, waar Jens optimaal gebruik van maakte door deze vrije trap in de kruising te schieten: 1-2 voorsprong. Door deze wonderschone goal moest Rohda’76 in de laatste 5 minuten 2x scoren om het toernooi nog te kunnen winnen. Ze gingen direct alle ballen de 16 bij ons in pompen, alleen de Haastrechtenaren werkten alles heel simpel weg, tot de één-na-laatste minuut. De bal viel precies tussen onze laatste man en rechtsback in en de spits van Rohda’76 wist hier optimaal van te profiteren: 2-2. Verder dan dit liet de Haastrechtse equipe het niet komen en hierdoor werd het seizoen op de laatste speeldag toch nog met een prijs afgesloten. Of nou ja een prijs, de gemiddelde voetbalschoen is nog groter dan die beker. 

Helden van jo13-2: Super bedankt voor dit hele mooie seizoen en jullie enthousiaste en fanatieke spel. Het was super om jullie trainer te mogen zijn. Ook namens de jo13-1 bedankt voor het invallen bij meerdere wedstrijden van hun. Heel veel succes het aankomende jaar bij jullie nieuwe team!

Met sportieve groet, 

Een trotse trainer